fredag 29 mars 2024

Dagar med Ava

 


Tyckte att kaninöron och den mörklila krokusen matchade så bra, så det fick bli en påskbild. 

I övrigt ser perennrabatten sorglig ut, men jag "orkade" bara inte beskära bilden. Verkligheten behöver man ju inte skämmas för, egentligen.


Nu har Ava, tillsammans med sin mamma, begett dig till mammans bästa kompis. I morgon ses vi igen. Det blir traditionsenlig korvgrillning hos kusinerna utanför Värnamo. Lite enkel påskmat, tar vi fram på kvällen. Och nog blir det både påskägg och paket att leta upp ..


Det har verkligen varit superkul, och en sådan ynnest, att få umgås med den sex och ett halvt år gamla tjejen dagligdags, i en hel vecka. Jag tycker att hon är rätt tuff som åker iväg, 25 mil från mamma och pappa, på egen hand.  
Tänk vad bra det är att kunna säga godnatt genom videosamtal. Då känns inte avståndet långt. 

Nu hade Ava med sig en hel väska med mjuka kompisar. Det hjälpte nog också till att ge trygghet.


Det har blivit vårblomskoll, hundvisit, lekplatsbesök och bullbakning. Och en del "häng" med morfar, då jag jobbat.

Tibasten på bilden, den hittade Ava. Jag hade inte sett den vackra, men giftiga busken, på den platsen tidigare. Ava tyckte att den skulle bort när den var giftig. Det tyckte inte jag.  Här finns inga småbarn, som skulle äta av den, och då gör den ingen skada.


Det har blivit dåligt med de dagliga promenaderna under veckan. Passade på att ge mig ut på en ordentlig runda, samtidigt som mor och dotter åkte iväg efter lunch.  Härligt väder. Upptäckte att det fanns många gula solar längs vägrenarna.


 Inte en människa såg jag till på rundan. Men tupp och hönor träffade jag på. Vilket passade utmärkt i påsktid.

Önskar er alla en glad påsk!

12 kommentarer:

  1. Det var duktigt gjort av Ava! Att resa från Malmö till dig. Åker hon buss då eller tåg? Det ska böjas i tid, då lär sig barnen. Bra där. Hon är väldigt. väldigt söt och charmig:-)
    Och den där tibasten - alltså hade du frågat mig hade jag sagt tussilago eller kanske maskros. Jag är ju urdålig på sånt. Så jag är benägen att hålla med Ava. Nu kan det ju visserligen hända att det bara är jag som är dum, men det kan ju kanske finnas fler vuxna som inte ser skillnaden på dessa blommor...
    Önskar dig också en glad fortsättning på påskhelgen:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hämtade henne förra helgen. Lite för liten för tåg. Mamman kom igår. Men kul med fyra egna dagar med tjejen.

      Radera
  2. Jag hade ett 5-årigt barnbarn här en sportlovsvecka för några år sedan. Han hade sina föräldrar och syskon på 40 mils avstånd, och klarade det galant. Och jag stortrivdes av hans sällskap. Man kommer varandra speciellt nära när man får rå om dem i flera dagar.
    Fina vårliga och påskiga bilder!
    Glad Påsk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så. Väldigt givande att få möjlighet att träffa Ava dagligen under en hel vecka.

      Radera
  3. Fin påskhare ni haft ynnesten att vara med några dagar!
    Önskar er en fortsatt fin påsk 🐣 Eval8

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder och härliga dagar har ni haft med Ava. Hon är trygg med er helt enkelt. Samtidigt så är det nog ingen självklarhet för alla barn att vara iväg så länge från föräldrarna. Klart att gosedjuren skulle med!

    Önskar er en fin påskafton nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Många var de och fler blev de, när hon först var med mej och handlade och sedan med morfar och gjorde detsamma. Hon har övertalningsförmåga, den tjejen! Ha en fin påsk med stora delar av familjen!

      Radera
  5. Trevligt sällskap, bra ålder, de små är så kloka.

    SvaraRadera
  6. Visst är det en ynnest att ha förmånen att dels ha barnbarn och dels att spendera tid tillsammans. Och vad göller avstånd så tror jag inte det spelar någon roll. Är det trygga barn så kan avstånden rent fysiskt vara långa. Minns när vårt äldsta barnbarn idag 14 år, som femåring ensam (dock med eskort) flög till oss i Spanien och spenderade en vecka hos oss. Så roligt för oss. och honom. Och fler resor dit blev det. Fina minnen. Så njut av att spendera tid tillsammans.
    Önskar dig och de dina fina påskdagar.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en tuff resa för en femåring! Och avstånd, det har de nog egentligen ingen känsla för. Påskkram till dej!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas