torsdag 21 mars 2024

Tre dagar

Det har varit tre intensiva dagar. Inte så ovanligt, i och för sej. Och rätt gott att känna att man är behagligt trött, efter väl förrättat värv.


"Mormorstisdag" i vanlig ordning. K-P är ensam med mormor och morfar under förmiddagen. Klockan ett hämtas sjuårige brorsan på skolan.
K-P känner sig riktigt säker på cyklandet nu när det är vår igen. Han tyckte att han och mormor skulle bege sig till bokskogen. För några år sedan var det den gängse barnvagnspromenaden, då en eller två killar skulle sova.  K-P cyklade och mormor fick sej en rask förmiddagspromenad.


Ett ställe med många snödroppar, mitt ute i skogen, det hade K-P koll på. Och så vet han att mormor är blomnörd.

På seneftermiddagen var det ridlekis, i vanlig ordning. Kul att se utvecklingen under året som gått. 

Så blev det onsdag, och det var med skräckblandad förtjusning som jag körde iväg till nya onsdagsjobbet. Men det var kul, superkul. Men intensivt.  Lektion i två klasser mellan 8.30 och 11.35. Klassrumsbyte...och en skvätt kaffe... under tjugo minuters rast.

Hann med en kortare promenad under eftermiddagen.  Behöver ju få lite frisk luft.

För på seneftermiddagen var det dags att bege sig till Borås. Hade biljetter till en nyskriven musikal på Stadsteatern.  "Den varmaste sommaren". Handlade om fotbolls-VM -94. Maken följde gärna med när det handlade om det som han är mest nördig på, fotboll.


Passade på att äta gott på restaurangen som ligger vägg i vägg med teatern. Vi valde fiskgratäng. Välsmakande och prisvärt!


Musikalen var riktigt bra. Lättillgänglig musik och texter som förde handlingen framåt. Tyvärr bara halvfull salong. Synd att inte fler boråsare passar på att bli underhållna.

Så blev det torsdag. Den gamla invanda jobbardagen. Dotterns sto, drygt 20 år gammal, hade haft magproblem, förmodad kolik, igår. Under dagen, och efter veterinärbesök, hade det blivit bättre. Men det var ändå inte bra idag, så hon fick rådet att köra hästen till djurkliniken i Helsingborg. Hennes make hade bakjour  och då vet man inget om arbetstider, SÅ kunde vi hämta pojkarna på fritids och förskola/dagis?
Visst kunde vi det. Åkte iväg  direkt när jag kommit hem och hämtade två glada killar på två olika ställen.
Mamman kom hem efter en stund. Hästen fick stanna kvar på kliniken för observation och vidare utredning.  Mamman behövde vila en stund, så jag körde killarna till körövning inne i Värnamo och morfar lovade ha kvällsmat klar när vi kom tillbaka.

I morgon ska det förhoppningsvis bli en lugn dag. Känner att jag behöver dra i lite "skrot", så gymmet får nog ett besök. Dessutom vill jag plocka fram lite påskpynt. På kvällen är det quiz. På lördag har vi planerat en resa till Malmö, med musikal på Nöjesteatern , övernattning på hotell och att därefter ta med oss en påsklovsledig dotterdotter hem till oss några dagar.

Känner mig mycket tacksam över att ha ork och energi till de intensiva perioder som jag tycks få till ibland.

TVn på i bakgrunden. Ny förbundskapten. Han tycks inte kunna trolla med det material som finns tillgängligt. Tror inte att det kommer att bli någon musikal om fotbollslandslaget anno 2024.


17 kommentarer:

  1. Du är verkligen i farten hela tiden. Det är skönt när man kan ställa upp och hjälpa till.
    Musikalen lät rolig. Visst är det tråkigt när folk inte kommer. Likadant på bion här. Där är inte ens halva salongen med folk. Man får vara glad att det finns sådana ställen tycker jag.
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Senast jag var på bio, i Svenljunga, så var vi 4 Pers i den stora lokalen. Bedrövligt. Hoppas du krya på hostan!

      Radera
  2. Är inget fan av musikaler, men VM 1994 där vi grävde brons i USA (och jag var på plats i LA) är inpräntat i min hjärna - forever. Och som du säger - den nya förbundskaptenen behöver några matcher på sig att få ordning på laget. Det roliga är att Sverige ändå lyckades göra två mål mot Portugal, som bara hade släppt in ett enda mål under hela Nations League. Ja, ja man ska ju vara positiv sägs det;-)
    Hoppas verkligen att din dotter och hennes man är tacksamma att ni kan ställa upp som ni gör. Jag menar ni bor ju inte precis 100 meter bort om man säger så.
    Kul med en riktigt god fiskgratäng förresten. Har inte ätit fiskgratäng på år och dag. Min man brukade laga den och den var ljuvlig. Mat får kosta vad det vill - bara det är gott:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att du skulle uppskattat denna musikal. Ravelli, Ingesson, Limpar, Andersson, Brolin, Dahlin.. och förstås Tommy Svensson personifierades. Superbra. Samt glad musik.
      Jodå, de uppskattar vår hjälp, det visar de. Det där med "mormorstisdagar" är ju mer win-win. Ett sätt att träffa killarna för oss också. Det har inte varit så många extra utryckningar under åren. Då har det oftast varit något med hästarna. Någon gång en förkyld pojke...
      Fiskgratäng är gott! är ju mycket mer fiskmänniska än köttmänniska...

      Radera
  3. Låter som ett fulltecknat (och kul) schema för er. Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  4. Det blev onekligen några intensiva dagar för din del men också dagar med trevligheter. Visst är man behjälplig med barnbarnen i den mån att det fungerar. Jobbigt med hästen men jag hoppas att den är på bättringsvägen.
    Så synd att det bara var halvfullt när roligheter är på gång. I och för sig ska jag inte säga något för vi är lite dåliga på att komma iväg på sådana saker. Borde helt enkelt komma till skott oftare.
    Härligt att det kändes bra på det nya vikariatet.
    Nu önskar jag en lugn och behaglig helg!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har alltid varit nördig vad det gäller teater, musikaler och konserter. Numera är det väldigt sällan ren teater som jag/vi ser. Gillar att det är lite musik med i föreställningen. Tror att d et är många som inte tänker på den möjligheten som underhållning. Eller, som kollegorna sa igår, man är för bekväm för att åka iväg. Idag hade jag f.ö. gärna stannat hemma från quizet. Men jag/vi ställer upp för svägerska och svåger. Kul att de vill ha med oss ju. Kram

      Radera
  5. Skriver igen , eftersom min tidigare kommentar försvann och förmodligen fladdrar ute i rymden någonstans.
    Jag tror så här, att folk inte riktigt har råd som tidigare att lägga pengar på nöjen. Och då blir kulturen lidande på det. Väldigt synd för de som t.ex. ger musikaler, konserter och annat.
    Bilden på fiskgratängen gav mig ett middagstips till helgen. Tack för det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkiga blogger. Kan säkert vara så att det känns dyrt. Stadsteaterns biljetter är ju ändå billiga. 300 kr. 220 kr för pensionärer. Det kan också vara så att folk är lite bekväma.

      Radera
  6. Alltid intensiva dagar verkar det som. Cykla, läsa, simma ska barnen kunna 🙂
    Bra att man kan hjälpas åt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycks bli lite intensivt. Håller med helt att barn ska kunna cykla , simma och läsa. På killarnas simskola, så börjar man med att lära sig crawl. Lite konstigt... eller bara ovant för en annan som bara kan bröstsim och (hjälpligt) ryggsim... Absolut bra att kunna vara behjälplig!

      Radera
  7. Intensiva , omväxlande och roliga dagar . Och att göra det en tycker om ger ju så mycket. Här blir det en hel del av det kulturella varje vecka och jag gillar det verkligen. Barnbarnen är nu så stora så då blir det film, utflykter, museiebesök och annat vi gör tillsammans. De behöver ingen tillsyn eller hjälp med det vardagliga längre, men att ses ofta gör vi ju ändå.
    Kul med ditt no lärarjobb. Är det på högstadiet eller i de lägre årskurserna. Kul oavsett förstås-
    Kram

    SvaraRadera
  8. Är mellanstadielärare. Har nog i 4an och 5an.
    Barnbarnen växer snabbt. Därför är det värdefullt att ta tillvara den tid som de "har tid" med en.Kram

    SvaraRadera
  9. Härlig mormorstisdag för dig. Och den musikalen skulle jag velat se. Älskar att titta på fotboll och VM 1994 glömmer jag aldrig. Landskampen mot Portugal gick ju som sagt inte så bra så det blir nog, som du säger, ingen musikal om landslaget 2024.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas