måndag 4 mars 2024

Något förbaskad

 


Det var ett tag sedan jag gick rundan kring mossen, där torvbrytning ska ske. Visst blir man både ledsen och förbaskad, då man ser hur det vackra naturlandskapet har blivit helt ödelagt.  Den stora mossen, ja, den ser numera ut som en nyplöjd jätteåker.  Död. Jag blir så förbaskad, då jag tänker på att ett multinationellt företag, utan anknytning till vår trakt, kan komma och våldföra sig på ett värdefullt naturområde. Utan att någon i vår kommun kan göra något åt det.

Precis innan jag gick ut på dagens runda, så hörde jag nyheterna på radio.  Man informerade om att den dagliga promenaden inte alls var så nyttig, som det tidigare hade gjorts gällande. Ny forskningsrön, jojomän! Om promenaden skulle göra nytta, så måste det både flås och svettning till. Den vanliga "lunken" ansågs tämligen värdelös.

Tacka sjutton för att det är bättre att röra på sig i sin egen takt, än att sitta stilla. Jag är helt övertygad, att all rörelse är av godo. Både för kondition och rörelseförmåga. Kanske gick jag av ren ilska fortare än jag brukar. Varm blev jag iaf. Nej, all forskning är inte av godo. Tänk, om man skulle bry sig om detta dravel... och strunta i att  gå ut och röra på sig. Det vore inte nyttigt!

Är väl så dresserad av mobilsignalerna, att jag stannar till och kollar om det möjligen är något viktigt, när det piper till under promenaden. Så även idag. Hade bl.a. fått ett meddelande på Whatsup "Hej mamma. Jag har problem med mitt SIM-kort och har bytt det. Kan du vara snäll och lägga till mitt nya nummer" Inget undertecknade!

Skickade meddelande till döttrarna och kollade om de bytt nummer. Fick svar omedelbart. Inga problem där inte. Vilket jag heller inte trodde. Vad är det för idioter som försöker hitta vägar för att lura vanliga/ äldre människor? Nu vet jag inte vad avsikten var med att lägga till ett nytt telefonnummer i Whatsup-gruppen. Men naturligtvis låg det något "skit" bakom. Blir så förbaskad på dessa ( oftast unga) människor, som istället för att ta ett "hederligt" jobb håller på med ohederlighet. Såg ett "Uppdrag granskning"-program i ämnet. Vilka usla människor!

Gott att spy lite galla! Känns något bättre efter den "urladdningen".  

Något positivt bör också få vara med. Det är vårväder idag. Sol! Fåglarna sjunger! Får nog bli en liten runda till. Kanske jag t.o.m kan lura med maken.


24 kommentarer:

  1. Då gör det inget att jag inte gått på tre dagar nu. Dessa rön. Ena dagen är det bättre att gå än att springa. Nästa dag hjälper det inte att gå om man inte svettas… suck 😮‍💨
    Jag kollar också om det är något viktigt. Tydligen väldigt vanligt med den typen av sms. Konstigt att så många går på det, det skrivs ju om det överallt.
    Glad måndag! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar vad de är ute efter. Blir så trött på dem.
      Tror att vi kan förstå att all rörelse är bra. Men att även det får bli med måtta. Ibland hinner man inte... ibland finns inte orken.

      Radera
  2. Jag tycker som du. All rörelse är bättre än ingen rörelse alls. Och det fattar man ju, att det är bättre att få upp lite flås än att gå i sakta mak.
    Sådant där meddelande som du fått, det har hänt mig med. Förstod direkt att det var något lurt, men tänkte att jag går vidare... Så jag frågade vilket av mina barn som meddelandet kom från. Därmed avslutades kontakten. (Vet ändå ju att det bästa är att radera direkt).
    Jag förstår mycket väl din reaktion över naturen som nu blir förstörd. Så trist.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Konstigt att någon går på. Är ju så lätt att kolla. Undrar vad uppsåtet var... Nej, jag tänker inte kolla...
      Blir så otroligt arg, då jag ser hur man förstört den fina mossen.
      Försökte gå ut på vår egen Mosse i em, men det var för blött. Iaf med joggingskor.😄

      Radera
  3. Den där synen får mig gråtfärdig! Jag förstår dig! Så många förstörda naturområden och strövområden jag sett under åren. Nu ska man utöka regementet här i Falun och därför kommer man att göra likadant med den vackra Myran, vårt närmaste naturområde ....välj mellan Putin, krig, eller mer försvar. Usch.
    Det här med att behöva svettas när man går det ska du ta med en nypa salt tycker jag. Rönen förändras beroende på vem som uttalar sig. Jag läste nyss att dagliga promenader på 8000 steg är bättre än att bara motionslöpa två gånger i veckan. Vi fortsätter som förut, jag har införskaffat bungypump-stavar så jag kommer snart att likna en känguru på vägarna...hahahaha
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart! Ja, med ditt stavprojekt. Har också bungystavar. Använder dem för sällan. Passar inte i skog och mark. Men kunde tagit dem idag. 5 och en halv km. Jade antagligen varit helt slut med dem. Men jag får skärpa mej och använda dem mer.
      Och det där jäkla krigspratet...tagga ner i stället! Kram

      Radera
  4. En skön vårdag även här med +18 i solen så det blev kaffe på balkongen- Såg också att en del uteserveringar satt ut solar och bord vid söderväggarna och hade besökare.
    Detta med "telefontrassel" drabbades jag också av. Fick sms att min dotter bytt telefonnummer och simkort och behövde pengar till något. Pust! Gjorde som du och detta var ju helt fejk . Hade telefonnumret här på "what´s up" så gjorde en polisanmälan. Inget händer men det finns registrerat.
    Så illa med er mosse. Och till ingen nytta. Grrr.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänkte inte ens på polisanmälan. Är ändå lite nyfiken... Vad hade man tänkt sig i nästa steg...?
      Vår mosse! Helt idiotiskt! Kram

      Radera
  5. Du hade i alla fall tur med vädret som man brukar säga. Visst gör det ont när man ser skog skövlas. Jag är visserligen asfaltbonde, men jag vet och hoppas att moder natur tar revansch, vilket den brukar göra.

    Det där med träning, gympa, promenader med mera byter "trend" vartannat år kan jag tycka. Har alltid tyckt att man ska göra det man trivs med, för då mår man bäst.

    Så länge folk låter sig luras av dessa samtal lär de fortsätta, tyvärr.

    SvaraRadera
  6. Men hur kan man gå på det? Förstår inte det.
    Precis, en del gillar skogspromenader, andra går i asfaltsdjungeln. Bara man kommer ut och rör på sig, så är det bra.

    SvaraRadera
  7. Det är verkligen sorgligt med mossen och man kan bara bli beklämd av det. Ibland ska det tas jättestor hänsyn till naturen men i vissa lägen ska det bara skövlas.

    Jag är helt övertygad om att all rörelse som blir av är bättre än den som inte blir det. Vardagsmotion och promenader ska aldrig underskattas och den sortens rörelse blir viktigare ju äldre vi blir. Min läkare bekräftade det i dag och var mycket nöjd med hur mycket jag promenerar.

    Önskar en god kväll nu!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En del forskning är inte tillräckligt underbyggd, inbillar jag mej! För det jag hörde där på förmiddagens nyheter, det stämmer inte. Kanske var det uttryckt ur ett sammanhang. Och då kan det bli helfel! Klok läkare du har! Kram

      Radera
  8. Förstår verkligen hur du känner om detta med torvbrytningen ... ingen vacker syn och så tråkigt med den förstörda naturen!
    Tror som du ... absolut bäst att man rör sig över huvud taget och i sin egen takt!
    Det gäller att vara uppmärksam och ifrågasättande och inte låta sig luras!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer. Tror att var och en har sin egen takt. Som kan förändras efter hur pigg man känner sig. Kram

      Radera
  9. All rörelse är bra rörelse. Det kommer nya trender hela tiden, för det är precis vad det är. En ny trendforskning som slås upp med stora bokstäver. Självklart är det som du skriver..
    Jag får liknande meddelanden på min telefon. Man ska vara uppmärksam, inte låta sig luras ....ser att jag skriver nästan lika som Anki nu...har inte härmat henne men det blev så. Vi tänker lika😊
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklara saker. Inte så mycket att tycka olika om. Även om det görs olika. Kram

      Radera
  10. Huvudet på skaft, gäller idag, bra att du inte gick på den niten, visst blir man arg!!!
    Och vad var det för larv. Det har alltid sagts att det är nyttigt att gå, det är klart det är, och njuter man är det själsligt nyttigt.
    Så dumt!
    Så de ställt till det på mossen med torvbrytning, inte klokt! Arg blir man ju .
    Bra med en riktig urladdning är det också.
    Kram på dig!
    Primrose!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte kan man göra något åt det. Egentligen retar jag mig mest på Sveriges Radio som, utan att fundera, framför en tokig "nyhet".

      Radera
  11. Vad man blir trött på detta. Hur kan vissa människor få för sig att skicka sms till äldre personer och försöka lura dem. Jag är glad att mamma och hennes man inte har swish eller bank-id, för mamma är lättlurad, tror gott om de flesta. Tror inte att pappa har swish eller bank-id, men jag har ju ingen kontakt med honom. Han har valt att vara arg på mig och Stefan. Sofie är rädd för att vi kommer att få dåligt samvete den dagen han går bort, men vi är inte ovän med honom, det är han som är arg på oss.
    Ha en fin dag! Kram Lisa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så tråkigt! Och så onödigt att vara arg. Inget blir bättre av det.
      Jag undrar hur man klarar sig utan bankid idag? Används ju överallt. Kram

      Radera
  12. Väldigt trist med mossen. Vet att du skrivit om det förut. Det är så sorgligt att se det fina landskapet bli förstört.
    När det gäller motion så får dom säga vad dom vill. Jag tror absolut att promenader och vardagsmotion är av godo.
    Och så blir jag sååå arg på dom som försöker med olika bedrägerier.

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi fortsätter med det beprövade konceptet. Promenader! Kram

      Radera
  13. Nya rön säger att 6 000 steg räcker utmärkt 🚶🏻‍♀️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag litar på dej! Har satt 6000 steg på aktivitetsklockan!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas