lördag 25 april 2009

Utflyktmål Ullared


-Vi kan väl åka till Ullared snart, sa dottern för ett tag sen. Jag kan "kompa" ut en fredag, då slutar du väl tidigt.

Så fick det bli. Igår sammanstrålade vi Smålandsstenar och efter en dryg halvtimmes bilresa så nådde vi så det som utger sig för att vara "Skandinaviens största varuhus".

- Är du ute efter något speciellt, frågade J.

- Ja, en hårtork - och så skulle jag gärna vilja ha en rak, knälång jeanskjol. Min 20 år gamla trotjänare är väldigt trång i midjan och väldigt fransig i fållen.

- Då får du ha tur om du hittar en så´n kjol, konstaterade dottern.


Vi började med att fika och under de tio minuter vi satt ute i solskenet, så passerade en jämn ström kunder körande tomma, rymliga kundvagnar in i varuhuset.

- Snart är det fullt, sa jag, vi får står i kö.

- Det går ju lika många ut, anmärkte dottern, och med en lätt vridning på huvudet så kunde jag notera att ut genom den stora utgången, kom en jämn ström kunder, med vagnarna fulla av stora, putande, välfyllda gula plastpåsar.


Varuhuset är stort - men inte super-sized., om man ser till arean. Men det rymmer massor av människor, och trots att det säkert var bortåt 1000 bilar på parkeringen, så var där inte trångt. På herravdelningen är det nästan ödsligt - så här utanför semestertid, så bedömer jag att den manliga andelen kunder uppgår till högst 20%.

Behövde alltså inte trängas för att hitta tre riktigt snygga sommarskjortor till C-E. Sammanlagt pris 250 kr.

Damavdelningen är således ganska välbesökt, och många, många kvinnor tycks i dag ha storlek 46 eller XL, för det fanns inte många plagg kvar i den storleken. Däremot massor i storlek S och M. Hittade ändå en del, tunikor, halvlånga byxor ....och ... jag trodde knappt att det var sant - det fanns ett antal jeanskjolar i storlek 38 och 40 och EN enda i storlek 46. ( Lite stor i midjan.... men det gör inget- det känns så skönt när det inte sitter åt.....)


Dottern ringde och talade om att hon kommit fram till matavdelningen, närmast kassan, och efter att jag lagt några handdukar, ett bälte ( för stora midjor) och en stor "handväska" i kundvagnen så träffades vi där.


- Oj, vad du köpt mycket , sa hon.

- Du har nog nästan lika mycket du, svarade jag.


I kassan fick vi svar - jag hade handlat för 5-600 mer än hon. Men hon hade varken köpt strykjärn, hårtork eller presenter......


Man får inte ha dålig ekonomi, när man åker till Ullared. Slutnotan hamnar alltid på 3-4000 kr. Och har man råd att göra åt mer pengar, så finns det massor av affärer runt omkring. Den här gången besökte vi bara skoaffären, och visst blev det handlat där också.


Men visst är Ullared ett trevligt utflyktsmäl, och det är alltid lika spännande att se vad man hittar - för handlar det gör man alltid - det ligger i sakens natur.

2 kommentarer:

  1. Vet du vad? Du åkte 100 meter från mitt hus när du åkte till Ullared från Smålandsstenar...

    Jag är ju i Ullared varje skoldag, men som tur är går jag inte in på Gekås varje dag, det skulle bli alldeles för dyrt!!

    Men man gör sina fynd där många gånger.

    Kom precis hem från Stockholm, vilket semesterväder vi haft och jättetrevligt på alla sätt.

    Hoppas du får en fin kväll och morgondag. Bodil

    SvaraRadera
  2. Spännande - kan du skicka närmare beskrivning....

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas