lördag 29 augusti 2009

"Sten A Olssons Companys" sponsring skapade söndagsstämning

Denna dag har känts som en söndag. Ren bonus alltså, att ha en helgdag kvar.
Igår var en rolig dag, och detta trots att jag jobbade - och till och med jobbade ordentligt på övertid - utan ersättning.

Jag vet att många lärare inte gör några extra timmar - och jag hade väl lite känslan i torsdags "Nog hade jag hellre varit i skolan än gått upp klockan halv fem, för att fara fram och tillbaka till Danmark".
Vi är så korkade vi människor, så uppfyllda av principer och besvärlighetstankar.

I maj, så vann min klass en tävlingsklass i den stora Snilleblixttävlingen i Göteborg. Priset för klurigaste uppfinning bestod i en check på 3000 kr och en resa t o r till Fredrikshamn för eleverna och tio vuxna. Frukostbuffé och lunchbuffé ingick i priset.

Vi bestämde resdag och kollade föräldraintresset. Föräldrarnas intresse för att åka med sina barn på en Danmarksresa var stort. Vi var fjorton vuxna och tretton elever. Samtliga blev bjuda på resa och mat av Stena Line. Storstilat!


Så roligt det var! Alla hade ju föräldrar med, så jag hade inget barnansvar. Jag kunde njuta av resan och umgås med mina fantastiskt trevliga elever och deras minst lika trevliga föräldrar.

Tiden på sjön tillbringades till stor del i spelhallen. Dit hittade barnen före frukosttid. Jag trodde inte att det var tillåtet för barn att spela på spelautomater - men det fanns inga anslag om sådant förbud. Och det var underbart att ha föräldrar med - de tyckte att det var helt OK att deras barn fick roa sig med att spela på en-kronasautomater.


Varvid jag idag funderat på: Fram till klockan 13.20 är det skoltid. Mina elever tilläts spela på ev. förbjudna automater under skoltid. Vad säger prelaterna om detta - har jag begått tjänstefel? Vem har bestämmanderätten över eleverna under skoltid - jag eller föräldrarna? Man undrar ju, eftersom inte föräldrar längre har rätt att bestämma att deras barn kan resa med andra föräldrars /lärares bilar under skoltid. Igår åkte vi buss. En förälder körde. Denna förälder är yrkeschaufför ( jag har f.ö. sällan åkt med en så bra bussförare) men inte anställd på bussbolaget, där vi hyrde bussen. Var det också fel enligt de förordningar som gäller ? Skulle vi i stället betalt tre gånger så mycket och fått en anställd chaufför.

Ja, ni märker själva hur förståndshandikappat det regel -och kontrollstyrda samhället/skolan är. Jag tror att borttappat förnuft är farligare än svininfluensa!!!!!
Och tack vare vinster och förluster (mest) på spelautomaterna, så kommer vi naturligt att ägna lektionstid åt det här med spelmissbruk. Varvid vi också kommer in på annat missbruk!
Idag ( på min tänkta söndag) har vi varit i Hjälshammar - varit på cykeltur med Tindra och J - och hämtat mer tvättnötter. Alla kollegor blev nyfikna och ville testa det miljövänliga rengöringsmedlet.

Nu tänkte jag sprida tvättnötsinfo till föräldrarna ( jag började igår) och ev. låta eleverna bilda ett "Framtidsfröföretag" för att sälja de rengörande nötterna. Vore väldigt kul om man kunde involvera femman också - och låta detta bli en del av den (förhoppningsvis inom detta läsår) grönflaggade Grimsås skolan.
I morrn hejar vi på Elfsborg i mötet mot Blå-vitt. Tyvärr var biljetterna slut - så det blir till att bänka sig framför Canal+TVn.

2 kommentarer:

  1. Visst är det en underlig värld vi lever i när lagar och regler går före sunt förnuft. Det finns en annan sak som också går före allt och det är pengarna. Välfyllda kistor är tydligen viktigare än utbildning och omsorg om alla.

    Bra idé med tvättnötterna och Grön flagg.

    SvaraRadera
  2. Haha, tack så mycket! :)
    Ja, lite råd kan du alltid få ;)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas