söndag 9 augusti 2009

Ändplats Ätran



Vid Ätrans strand satte jag ner min breda ända, denna söndagsäftermiddag som ändade den, från början, till synes ändlösa sommarledigheten. Vi var nämligen på vackra Vallarna i Falkenberg och tittade på friluftsteater.


Mikael Riesebeck, så heter byn och bygdens stora stolthet. Mikael är komiker, tecknare, skådespelare, dataanimatör, tv-stjärna, manusförfattare mm mm. Många känner honom som den grönklädde killen med kastrullen på huvudet, Kosmos, och ännu fler känner honom antaligen som en av huvudrollsinnehavarna i "Jonsson och Pipen."







Mikael har varit med i många av Vallarnas och 2entertains produktioner. En fars-"trilogi" från mitten av decenniet har nyligen visats i Tv (4?). Mikael har där spelat töntige Lennart och hans motspelare har bl.a.varit Annika Andersson.... Det har varit riktiga buskisuppsättningar i Krister och Stefan - anda. Inga "tunga" teaterföreställningar, om man så säger - utan väldigt billiga skratt - ibland riktigt dåligt, enligt min åsikt. Men publiken kommer tillbaka år efter år- det finns massor av folk som tycker om att skratta ut till buskis - och ingen skugga må falla över dem. Vi har kommit tillbaka till Vallarna alla år som Micke varit med - bara för det är kul att se bypojken göra bra ifrån sig på scenen.


Årets produktion har skrivits av två unga killar, Lars Classon och Per Andersson. Det var ett nytt och fräscht manus, där man inte kunde förutsäga vad som skulle hända i nästa scen eller skådespelet skulle sluta. Rollfigurerna var helskruvade, tempot var raskt och överraskningarna många. Det fanns ett djup i pjäsen, samtidigt som det också fanns möjligheter att tolka en del skämt ur buskisperspektiv.


Jojje Jönsson spelade en halvsenil pensionär, Claes Månsson en superstressad hemvärnschef, Siv Carlsson var en riktig bitch (fast godhjärtad) och Micke var en synnerligen korkad polis. Micke var lysande och pjäsen i helhet var en liten pärla, som jag gärna skulle le, skratta och bekymra mig till igen.
Ni som inte sett den, kan se den på Lisebergsteatern, start i slutet av september och med en spelperiod ända fram till lussetid.



Helgen har varit det ändlösa ätandets tid. Igår började vi äta och dricka klockan fem, och höll sedan på utan uppehåll till en bit efter midnatt. Dagens lunch avnjöts på Laxbutiken i Falkenberg, där vi försåg oss utav den härliga buffén, innehållande ett stort antal vällagade laxrätter. Otroligt gott!






Gårdagens fest var synnerligen lyckad. Sextiotalet personer i blandade åldrar trivdes i varandras sällskap och hade KUL tillsammans. Vädermakterna visade sin bästa sida - så stora delar av kvällen tillbringades utomhus - med god dryck i ena handen och godis/snackstallrik i den andra.

Så kul att träffa alla gamla vänner och bekanta och höra lite om deras liv och leverne.
Så tack I och P för en superkul fest!

Sommarledigheten är slut - det har varit en underbar sommar - och var vi än varit - så har vi haft tur med vädret!
Och tänk - ända sedan jag började på A-rubrik den 1 juli - så har varje bokstav passat så bra, dag för dag. Undrar om kan bli en Ö-dag i morrn. Och hur jag ska börja rubricera sen, det har jag inte bestämt än.... Har ni förslag?

1 kommentar:

  1. Du är fantastisk till att få till så bra och tankvärda ord på alla bokstäver genom alfabetet! Nu är det bara ö kvar, och det kommer du att fixa galant. Tack för alla fina tankar du förmedlar till oss andra!
    Det är extra roligt att läsa när du får till de "udda" bokstäverna på ett så bra och underhållande sätt.

    Vi var också i Heberg på laxbutiken i fredags. Men vi valde att handla i Laxomaten, en helt otrolig affär. har man kontokort så kommer man igenom den låsta dören. När man väl kommit in så plockar man till sig goda laxrätter ifrån hyllorna och sedan packar man ned dem i en bärpåse som man sedan placerar på ett speciellt bord. På bordet sitter det en apparat som läser av alla priser, man signerar sedan kosnaden på en skärm och köpet är klart! Dörren öppnas och man kommer ut. Helt otroligt! Vi har varit där vid ett par tillfällen då kön till serveringen varit lång, då kan man bara gå in och handla i laxomaten och sätta sig i naturen och njuta. Det finns bestick man får med till uppläggningarna.

    Vi hade också tänkt se på farsen på Vallarna, men det fanns inga överblivna biljetter denna gången. Men vi ska däremot se på Oskulden i Fegen, en fars skriven av far och son Classon. Det ska bli roligt, tycker jag.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas