onsdag 5 augusti 2009

Xemplarisk xakthet


-Gör det ont att lämna blod? har en och annan frågat.

-Jo, det känns allt, har jag sanningsenligt svarat. När man sätter in kanylen, när den sitter på plats och ett dygn efteråt.

Så har det varit alla de tre gånger jag tidigare jag besökt blodcentralen för att tappas på en knapp halvliter av den livgivande kroppsvätskan.

Idag var det en ung tjej som tog emot mig, och som satte kanylen. Det kändes knappast någonting alls. Det gjorde inte alls ont under de tio minuter som blodtappningen tog och svidandet i såret är försumbart, nu ett antal timmar efteråt.

Tidigare har det varit ordinarie medelålders personal, och idag en tämligen nyutbildad sköterska. Och hon gjorde det mycket bättre - ur min synpunkt sett!

Varvid tanken har slagit mig ett antal gånger under eftermiddagen - Tänk, om det är så i vårt yrke också...... Här går jag omkring och tycker och tänker att med min ERFARENHET, så har jag mycket mer att ge, än vad de nya lärarna har. Och det kanske jag har också - MEN är jag en bättre lärare ur ELEVERNAS PERSPEKTIV?

Ja, där fick jag något att tänka på .... och också en INSIKT att man kan vara väldigt duktig i sitt yrke, trots att man inte har så lång erfarenhet. Man har andra kvalifikationer, som kan vara nog så bra....

Känns i allafall bra att ha gett ett bidrag till blodbanken. Man vet aldrig när man behöver ta ut.... och jag kan vara säker på att min lilla insättning, ger en möjlighet till ett fortsatt liv för någon medmänniska.

Xtremt mycket snygga överdelar fanns det på KappAhl, XLNT - för riktiga kvinnor. ( Ja, det står så på deras etiketter - och jag suger åt mig...... vilket är meningen.) Kunde lätt köpt fyra stycken olika, nu fick det inskränka sig till två stycken + två linnen till xtrapris ...jag ska ju till solen och värmen och dramakursen om en månad..... om livet fortsätter att vara gott....

Köpte ett XL-sizat grattiskort på Bokia (A4 -format). Visste inte att det fanns sådana....riktigt häftigt - och behovsuppfyllande.

Bilden---- boll-x, inköpt i bygdens bästa växtvaruhus - Cramers i Hillared.

2 kommentarer:

  1. Xtremt bra av dig att ge blod. Har också hittat en trevlig nyinkommen tunika idag. Xtra roligt när man hinner till affären innan de stora storlekarna tar slut.

    SvaraRadera
  2. Jag har länge funderat på att lämna blod, äldsta dottern gör det, men har ännu inte kommit till skott. Får nog försöka att ta mig i kragen och anmäla mig till blodbanken.

    Kul att du hittade tunikor att ha vid olika tillfällen, det är alltid användbart. Hoppas också att dina linnen kommer till användning på dramakursen.

    Och tänk vilken otrolig erfarenhet och visdom du sitter inne med, som du förmedlar dina elever, och nyutbildade lärare. Vi är alla bra på olika sätt och behövs i maskineriet.

    Ha det gott, även om du är lite blodfattigare just nu =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas