söndag 27 september 2009

Växel weekend


Sällan märker man årstidernas skiftningar så mycket, som man gör precis i månadskiftet september oktober. För några veckor sedan, så var det fortfarande sensommar - nu är det oåterkalleligen höst.

Denna helgen växlar många av oss årstidinriktning. Läste om en vän på Facebook, som just höll på att stänga till det välanvända sommarhuset. Bilar med husvagnar på släp, har kört förbi vårt hus, helt säkert på väg att ställas in på vinterförvaring på grannens stora loge.

En jätteflock med bofinkar hade stannat till alldeles i närheten av vårt hus. Förmodligen var de på väg söderut, för att få en lite drägligare vintertillvaro än den som vårt land bjuder på. Nu har ju inte bofinkarna så stora krav på sol och värme, för de flyttar ju bara en bit ner på kontinenten. Det påstås att en del t.o.m. stannar kvar i Skåne och Danmark.

Ett gäng sädesärlor hade samlats på skolans gräsmatta i fredags. De höll på att förbereda sig för en längre flygtur. Undras just om någon av våra sommarärlor fanns med i flocken.

Själv har jag gjort en abrovinch mellan garderoberna - sommarkläder ut - höstkläder in. Nu finns det ju en hel del, som kan användas året runt. Men ut med vadlånga byxor och helvita kläder, in med mörka, tjockare - och mer kroppssmickrande - kläder. Blir alltid lika förvånad när det är dags att växla garderobsinnehåll- oj, vad mycket kläder jag har som jag helt glömt av.

Men det får nog bli ett besök i någon affär med stora storlekar snart - det är KUL att köpa nya kläder.

C har tagit in trädgårdsmöblerna, jag har dragit upp överblommade ettåriga växter med vidhängande ogräs och kört i väg till naturkomposten. Det ser lite tomt ut, både efter möbler och blommor. MEN än finns det många vackra växter i rabatter och krukor - det finns t.o.m. blommor som just håller på att slå ut. Dem kan man glädja sig åt än en månad - OM inte rådjuren behöver lite omväxling i mathållningen och bestämmer sig för en frossarnatt i vår perennrabatt. Dessutom tycker jag att det är riktigt fint torkade vinterståndare.

3 kommentarer:

  1. Det sägs att omslaget i väderleken ska komma nu. Än så länge är det fint och trädgården blommar för fullt. Har inte börjat hösta in möblerna än och inte heller rensat bort några växter mer än vanligt. Tycker trädgårdsarbetet på hösten är så tråkigt. Ibland struntar jag i det mesta. Blir mer jobb till våren men det får man ta då.


    Har också funderat på garderobsrockaden. Det är då man upptäcker hur mycket kläder man har och ändå "inget" som passar.
    Ha en bra vecka!

    SvaraRadera
  2. Du har ägnat dig åt liknande saker som jag gjort idag.
    Har klippt och samlat upp gräset, grävt upp dahlior, plockat ner plommon och stuvat in dynorna till trädgårdsmöbeln.
    Jag tror att det är bra att man verkligen förbereder sig inför hösten. Gör man det praktiskt så kommer det mentala också med liksom.

    Vi hade en trevlig släktfejd. ;)
    Du såg ju att även Bobo var med.
    Önskar dig en fin vecka.

    SvaraRadera
  3. Ja, nu är det dags att hösta till det, även om det känns vemodigt...
    Men vi har inte börjat med det riktigt än, kanske nästa helg. Jag har inte tänkt att plantera något i mina blomlådor utan väntar tills dess jag kan sätta i tallris närmare jul. De får vara tomma fram till dess.

    Kläder ja, visst är det kul att köpa det...har köpt tre tunikor på några veckor. Vi ska ju på en del kalas och fester framöver. SEDan är det roligt att vara lite fin i skolan också =))

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas