fredag 15 januari 2010

Bett besok

Superbra! Har hittat en del guldkorn pa massan. Ett undervisningsprogram som heter Espresso, som ar utvecklat i UK, men som nuocksa finns pa svenska via Liber. Var pa ett skolbesok idag och sag en gympalektion utifran detta program bl.a. Man trande pa kroppsmedenhet, pa balans, pa kullerbyttor. Forst tittade man pa en instruktionsfilm, sen tranade man, sen tittade man igen. Fascinerande att se hur bra det funkade.
Sag aven en franskalektion med sma barn och en engelsklektion utifran samma internetbaserade program.
Har ocksa fastnat for en israelisk innovation. En harddisk rymmer sex datorer som kan anvandas var och en for sig. Verkligt miljotank, bade energi och apparatur.
Myckate annat har jag fatt med. Har bl.a. ordnat ett anatl tva veckors licenser sa att man kan prova olika program.
Synnerligen intressant ar detta. Plus att det ar kul och utvecklande att traffa skolfolk fran olika platser i Sverige. Hit borde alla aka nagon gang.

2 kommentarer:

  1. Oh, vad jag gärna hade velat vara med där...mina kollegor har du inte träffat på? De har haft ett tufft program har jag hört. Var också i skolans värld igår, och de tyckte att det var superintressant =)

    Ha fortsatt härligt...nu har du mycket att lära oss =)

    SvaraRadera
  2. Låter spännande! Liber Espresso finns på en skola i vårt område. De är mycket nöjda med det. Vi ska få utbildning på det om några veckor.


    Ha det bra och hoppas du hittar mycket roligt.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas