söndag 11 april 2010

Londonliv...





... är härligt.Fast kanske inte för fötterna.... Nu hade jag köpt bra gåskor inför resan, så det funkade ganska bra för de tungt belastade fotsulorna.
I London händer det något jämt! Om man vill ... och det vill man ju. Allting finns ju dessutom att tillgå, så det är lika bra att utnyttja så många olika saker som man hinner. Vila kan man göra hemma!
Shopping blev det, musikaler blev det, fotboll var beställt hemifrån, parker besöktes och så även ett museum.
Tre musikaler hann vi med: Oliver ( Byggd på Oliver Twist), We will rock you ( Queenlåtar blir musikal) samt Hair. Alla SÅ bra på olika sätt. London måste bara var världens musikalhuvudstad. Snacka om bra artister!
West Ham låg en bit från centrala London och visade sig vara en invandrarstadsdel. Lagom exotiskt ... och så är det verkligen kul att kolla fotbollspublik... och fotboll med för den delen.
Kew Garden hann vi med på underbara vårfredagen.Magnolierna stod i full blom. Ett ljuvligt ställe.
Hyde Park korsade vi från de flesta håll. Det är skönt för en lantis att vila sig lite i det vårgröna.
Blommande träd och buskar fanns det överallt. Snacka om att möta våren.
Museet vi besökte denna gång var Science museum. Där skulle man kunnat ha gått hur länge som helst, bara så roligt att se all teknisk historia. Stephenssons ånglok "The Rocket" var en stor attraktion. Men där fanns allt från Tupperwareprylar till månlandare. Besök rekommenderas.

Vädret har varit fantasiskt - och när vi kom hem så visade det sig att det spridit sig till Sverige också. Så ut i vädret tänkte jag mig nu. Kanske skulle fötterna bli glada av en grusvägspromenad.

2 kommentarer:

  1. Så härligt ni haft det!! Nu vill jag verkligen åka till London och njuta av allt det finns att tillgå =)

    Vi har haft det bra i Stockholm också, men vi tog det lite lugnare än vad ni gjorde...kan bero på att utbudet inte är lika stort och att våren verkligen inte kommit dit. Brrr, vi gick och småhuttrade i vårliknande kläder. Men flickorna shoppade och vi gick okring och njöt rent allmänt av att bara vara. Ibland smet vi in på puben och satt en stund.
    Så jag mår bara bra nu och är laddad för jobbet igen =))

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara bilder! Min magnolia har bara små små knoppar. Ni hann med så mycket. Queen är förstås en höjdare och jag älskar museer. Längtar tillbaka till London. jag var ju där vid påsk för ett par år sedan. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas