söndag 25 april 2010

Malmö med mera

Trött, trött- men det har varit en kul, kul helg.
Lämnade Stockremma och Fritz vid lagom lördags-gåupptid och ställde kosan söderut. Sedvanlig skitdyr fika på Hallandsåsen och sen snabba motorvägen till Malmö. Lyckades hitta en parkering direkt, även om det innebar att vi fick promenera ett par hundra meter för att komma till K och Hs lägenhet.Vi hade förberett oss på en mycket längre vandring, eftersom det var Idoluttagning i Folkets Park och dessutom stor torglördag på Möllevångstorget.

Solen sken och det var vår även i Sveriges sydmetropol. Vi tog bilen med oss bort till slottet, promenerade i den stora härlig slottsparken, fikade, och gick sedan några timmar på Slottets alla museer och utställningar. Var kul att se denna jätteanläggning, som man skulle behöva en vecka för att gå igenom ordentligt.


H bjöd på middagslunch på mysiga Siesta och sedan tillbringade vi kvällen med att spela några olika spel. Vid pass för Millenium var jag så vårtrött att jag knappast orkade hålla ögonen öppna, men när jag sen slöt dem för natten i K och Hs nya soffa, så var det svårt att komma till ro. Det är så många ljud i en storstad - bilar som tutar, mcs som drar förbi, glada människor som oar halva natten. Lite skillnad mot Stockremma....

Efter frukost - och ytterligare ett parti "Kasta gris" - vilket jag aldrig vinner för det är ett slumpspel och inget "smarthetsspel" :)) - så lämnade vi dotter med sambo och vände den röda fronten norrut igen.

Passade på att "våldgästa" N och L i deras stuga utanför Råå. Många grimsåsbor har köpt stugor i f.d. koloniområden söder om Råå. Vi har hört talas om hur fint det är där nere, och nu passade vi på att kolla om det stämde. En jättefin stuga och tomt hade fam A. Dessutom nybakade wienerbröd och kakor - som Ns mamma Greta, 89, hade bakat. Så nu har jag varit på kakkalas två gånger denna vecka. Njutningsfullt!


Framåt lunchtid kom vi fram till Östra Stranden i Halmstad och till den gamla skruttiga stugan som syskonen L gemensamt äger. Stugan hade klarat sig helt utan fler skavanker än den tidigare hade, den vintiga vintern till trots. C-E satte igång vattnet , och alla rör var hela och varmvattensberedaren funkade.
Åt god pizza på nyrenoverade Restaurang Östra Stranden ...ett ställe som vi alltid tyckt sett synnerligen sunkigt ut, och som vi aldrig besökt på de 33 år som vi haft tillgång till stugan. Nu var den gamla byggnaden helt omgjord, det var jättefint därinne och pizzan var supergod.

Promenerade längs stranden. Tången låg tjock på sina ställen och snäckskal fanns i drivor på andra. Vattennivån var låg och mängder av strandskator gick i vattenbrynet.
Köpte årets första glass - lemoncurd . Den var god, men inte jättegod. Så snacka om att det varit onyttiga dagar.....Måste försöka skärpa mig lite och visa på lite karaktärsvilja.
Stora Maxi gör mig supertrött och huvudyr..... men vi handlade det nödvändigaste inklusive fröer och sättlök.
Vitsipporna stod i full prakt utmed Nissastigen och fartkamerorna stod där allvarsamt övervakande.
Elfsborg tog ledningen över Trelleborg innan vi var hemma ....
Bilen behövde en omgång tvättnötsavkokstvättning.... och det har jag fixat.
Fritz jamade anklagande på oss, förstås, men var säkert också glad att vi denna gång övergav honom bara för en natt. Som inte ens var särskilt mörk eller kall.

Vårtröttssömnig är jag även denna dag - efter en kul helg. Men än får jag försöka hålla mig vaken ett par timmar .... Ska bl.a. ringa till stora dottern och gratulera till stora framgångar inom dressyrsporten.
I morrn börjar en ny skolvecka.... och det känns roligt det också.

2 kommentarer:

  1. Intensiv men härlig helg, förstår jag. Det såg fint ut vid Malmö slott, trädgården är härlig. Har följt den och sett hur den utvecklats under ett antal år.

    SvaraRadera
  2. Måste verkligen besöka malmö slott, det swer underbart ut på bild.

    Härligt att ha ett krypin i Halmstad...=)

    Härlig helg ni verkar ha haft, och Fritz är nöjd igen =)))

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas