fredag 4 september 2020

Njutit

 

Det har varit en njutningsfull vecka. 

Man kan förstås ha olika uppfattning om vad njutning är, men för mig är det följande.....

  


Har jobbat alla dagar i veckan, utom idag. Ja, mormorstisdagen var ju inte skoljobb, men på ett sätt ändå jobb. Ett ganska intensivt sådant, och absolut njutningsfullt.

Måndag och onsdag blev det skoljobb. En kollega blev, som så många av eleverna, sjuk.  En del lektioner kunde kollegor gå in och täcka upp, och en del blev över till mig.

Så kul att jobba, och så njutningsfullt att inte behöva komma så tidigt på morgonen, inte behöva stanna kvar på konferenser är andra möten.  Lyxliv! Det får man ha när man är pensionär.

Mina egna lektioner, musik och SvA - ja, jag njuter även då.


En ordentlig promenad hör till de dagliga rutinerna. Det var i måndags som jag gick den här rundan. En runda i härlig sol och värme, och som gick på ljung och lingonkantade stigar.
Massor av stora, röda lingon fanns det. Det gör lite ont i mig ( Ingen njutning alltså) att de sannolikt inte blir plockade. Området ligger en bit "off". Det är inte många ( kanske bara jag) som lite då och då går förbi. 

Vi var ute och plockade lingon idag igen. Fast på ett ställe där man kan köra bil ända fram till lingonen.
Har frusit  ner dagens skörd. Bakade  dessutom två limpor lingonbröd och en mjuk lingonkaka i eftermiddag. Mums! 
Min hushållsnjutning, det är, och har alltid varit-  att baka.

Tänker på alla lingon som inte blir plockade. Ska jag plocka en spann till och göra mer dricka? Lingondricka är supergott...... och innehåller en hel del socker. Hur nyttigt är det då? Är det ändå inte nyttigare att jag låter de där lingonen förfaras, än att jag ska dricka ännu mer socker. Har ju redan gjort en massa saft och dricka från olika bär/blommor under sommaren! Saft innehåller socker....


Spin-mixen är igång igen. Spinmix innebär 75 minuter träning, hälften styrketräning, hälften spinning. Njuter storligen av styrketräningen- även om magmusklerna inte gör det efter gårdagens pass - men mindre av spinningen.  Om spinningdelen är njutningsvärd, det beror helt på hur instruktören lägger upp det. 

Iallafall går de trettio minuterna snabbt över, och nog är det så att man behöver ha lite småtråkigt ibland också.

Blev en ordentlig promenad idag, mellan lingonplock och rensning. Njöt storligen av att jag kunde hålla bra fart, att de 7,5 km gick under 90 minuter.  Trots lite fotostopp... och ett nödvändighetsstopp..

Lyssnade på Albin Ekdals sommarprat. Superintressant! Fick lite vemodskänsla då jag hörde sommar-signaturen. Den riktiga sommaren är över, sen kan man diskutera om det njutningsbara vädret som infunnit sig under veckan är sensommarväder eller tidighöstväder. 

Mina musikelever gillar inte riktigt då jag tar upp mappen med sommarsånger på datorn. Sommaren är, enligt dem, slut. Får föra över en del låttextsfiler till höstmappen, så slipper jag ta diskussionen om medeltemperatur över eller under tio plusgrader.


Två njutningar till : Väder så att man kan gå barbent! Härligt så länge det varar!

Stickningen har kommit igång igen. Kom på att jag hade garn och mönster liggande till  en kofta till Ava, Det är så rogivande att  sticka.  Rent njutningsfullt.

Nu ska jag njuta av ett glas vin och sedan av en god natts sömn, tänkte jag.

25 kommentarer:

  1. Det må jag säga var njutningar som heter duga. Är lite avundsjuk både på lingonen, gympan och stickningen. ( lingonen som finns i mängder, gympan som inte har startat om här än, och stickningen som jag inte har påbörjat. Men jag har massor med restgarn så något kan jag allt hitta på).

    SvaraRadera
  2. Välkommen till lingonplock. Med restgarner kan man göra jättefina saker. Sockor..Eller tröjor till småfolk.

    SvaraRadera
  3. Å du som för bara några veckor sedan var orolig hur dina första veckor som pensionär skulle bli. Som jag alltid brukar säga - det ordnar sig. Å det har det verkligen gjort för dig. Mycket och verkligen omväxlande sysselsättningar. Bra där!
    Lingondricka var min chefs absolut favoritdrink. Även han plockade lingon, alltid hos hans syster i Arvika. Sedan drack han alltid lingondricka till lunch.
    Albin Ekdal har sommarpratat. Det var helt otippat! Den enda sommarprataren jag lyssnat till för några år sedan var Nilla Fischer, mittbacken i damlandslaget alltså.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Albin Ekdal var väldigt intressant att lyssna till. Hade ingen aning om att han var som till Lennart Ekdal. Något som inte ens min fotbollstokige make visste om.
      Det finns massor av bra sommarpratare....utmärkt att ta med på en längre promenad.
      Ja, så var det... plocka mer lingon eller ej. Till dricka...

      Radera
  4. Härligt att läsa att du njuter av livet och tillvaron som den är just nu. Bra att du kan ställa upp när det behövs på skolan ... bra för skolan och bra för dig.
    Kossorna ser ut att undra vem du är.
    När du nu gillar att plocka lingon och gillar lingondricka, så är det väl självklart att du ska plocka lite mer av det röda guldet. :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra svar på lingonplockandet! Får ta med tio liters hink och bära lite tungt en bit...eller förresten... två spänner och plocka halvfullt i båda. Kram!

      Radera
  5. Vad härligt det låter att göra saker som man mår bra av och tycker om. Jag önskar att jag hade haft mer tid till just det, det kommer väl så småningom. De första veckorna på jobbet har mest handlat om att få igång allt igen, samtidigt som utvecklingssamtalen kör igång. Därför har vissa saker prioriterats bort pga tidsbrist. Jag har fokuserat på "måsten" (städ, tvätt, inköp av mat t.ex). Ha nu en riktigt skön helg, trots vädret. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, du var anonym... Om du går familj framgent, så får du släppa på alla skolans krav. Fundera på vad som är till nytta, alltså arbetetmedcbarnenn, och lägg ner så Lite energi du kan på övrigt. Mycket av det vi gör, det är ju bara springer gallerier. Ingen som kollar...

      Radera
  6. Jag vet inte varför mitt namn inte kom med i min förra kommentar. :( Kram Emma Rosell

    SvaraRadera
  7. Härlig njutning på många plan och lika härliga bilder! Något säger mig att det kommer att bli fler vikarietimmar till dig under läsåret. Alldeles perfekt att undervisa men sedan slippa konferenser och annat. Jag skulle kunna tänka mig att vikariera för att dryga ut pensionen när det blir så dags. På vår skola är behovet alltid stort.

    Ha en fortsatt fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vikarierat har inga andra krav än att jag ska genomföra lektionen och rapportera till ordinarie lärare. Riktigt gott!

      Radera
  8. Det är gott att njuta av livet, vad dagarna har att erbjuda! Hoppas vinet smakade bra🤗

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vin smakar (nästan) alltid bra!

      Radera
    2. Jag kan bli trött på det🙄även om jag inte är nån stordrickare.
      Tipset med tuggummi skonar tungan. Tack! Men det är svårt att få det att bli där, men helt klart bättre! Håll tummarna tandläkaren har tid på måndag!

      Radera
    3. Så bra att du fick Lite nytta av tipset. Skönt att du snart ska få hjälp och få tanden lagad!

      Radera
  9. Men så kul, Härligt, kul att du fick vicka på din skola ,-) En njutningsfull vecka låter bra ,-)
    Du får göra mer lingondricka! ,-)
    Spinmix har jag inte hört om, det låter både nyttigt och kul.
    Den låten är ju "sommar" minns den som barn, har svårt att släppa sommaren, gick för fort!
    Och nyponrosen den finaste av dom alla, tycker jag .
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  10. Sommarens sista väldoftande rosor! Får ge mig ut och plocka lingon, det är tydligt! Kram!

    SvaraRadera
  11. roligt att du är nöjd med din intensiva vecka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp! Om allt går väl, så blir det en nästan lika intensiv till. Fast utan vikariejobb...tror jag

      Radera
  12. Det märks tydligt att sommaren är på väg bort, men det är fortfarande helt acceptabelt väder hos oss. Jag gillar att sitta inne om kvällarna och handarbeta. Det är skön avkoppling. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gillar stickning bäst. Fungerar oftast ihop med lite tv-titt.

      Radera
  13. Verkligen ett njutningsfullt inlägg, Anna-Lena....men mest njöt jag av att läsa om dina extra timmar i skolan och att du verkar ha ett fint pensionärsliv, det blev inte så dumt ändå ;)
    Kram fina du!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man får ju oxå tänka då här, så länge man mår bra är det mesta ok! Kram på dej!

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas