söndag 15 november 2020

Avskyr´t

 


Ett negativt inlägg,.... i alla fall inledningsvis, för jag måste bara ha ur mig hur mycket jag avskyr....

Mörkret! Avskyr när det blir mörkt klockan fyra på eftermiddagen! 

Corona! Skulle hämtat Ava och Karin i Malmö i morgon- och så lekte Ava igår,  med en tjej som blivit sjuk i natt.  Resan inställd... iallafall för en halv vecka framåt... för  vem vet vad det var för sjuka som tjejen fått.... och ingen vill ju ens bli det minsta förkyld i dessa skittider...

Lite tjock i näsan.... och man får smyga med det... för ingen litar på någon och ska man känna sig sjuk eller ej, för att räkna sig sjuk?

Den gamla kroppen.... som fått ont i hälen.... hälsporre/inflammerad sena .... och bör avhålla sig från långa promenader.... får ta cykeltur i morgon, för jag står inte ut om jag inte får röra mig ordentligt...     ( Så egentligen borde jag inte avsky den gamla kroppen, som vill och orkar ganska så mycket... och som dessutom nyss blivit okejad vid den årliga blodtryckskontrollen.... )

Pensionärstillvaron.... men måste ju lära mig.... tror att det är coronan som jag avskyr, för om den inte hade varit, så hade jag säkert hittat en hel del möjligheter till aktiviteter tillsammans med andra "unga" pensionärer....  Nu är ju t.o.m spinning/styrkalokalen stängd....

Söndagar... vet inte varför...men jag har aldrig gillat den dagen.... 

Fotboll på tv.... för det verkar vara nästan det enda som finns där....trots alla kanaler och Netflix och C more abonnemang...


Helgen var bra i alla fall, positiv och rolig... för vi har fått hänga med de här två härligheterna i två dygn.


Är så glad att ha dem som uppmuntrare av tillvaron... men hade så gärna velat träffa Ava också....

Nu är jag inte ensam om att inte kunna träffa barnbarn..... men ändå, jag känner mig lite lurad på några dagar med henne... jäkla covid-kinaskit!





16 kommentarer:

  1. Så tråkigt att deras besök hos er inte blev av men det var självklart rätt beslut. I tider som dessa så finns det inte utrymme för att chansa. Som nybliven pensionär och om man inte är helt nöjd med det så gör tiderna det inte enklare. Hade allt varit som vanligt så hade det funnits helt andra möjligheter att aktivera sig. En mörk och grå november gör inte det hela lustigare.

    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att få medhåll och förståelse i allt skriver. Det värmer ett gråkallt novemberhjärta. Kram!

      Radera
  2. Cykelmotion, inte att förakta. Var glad över att du kan det och hålla balansen. Valet lätt tycker jag, årstidsväxlingar mot tropikernas två lägen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra från dej!🙂 Hoppas allt är bra! Vet att jag ska vara tacksam för över att vara pigg och någorlunda frisk. Bra att du påminner. Gillar ju mest att cykla när det är 25 grader varmt och det fläktar lite när man cyklar. Men får tänka om...iaf om hälen ska bli nöjd. Och du.... tre årstider tilltalar mig... det är bara tre -fyra månader november till januari/februari som stör. Mest är det mörkret... Och det behöver man inte uppleva på samma sätt längre söderut.

      Radera
  3. Visst är det skönt att ha en blogg när man vill spy galla över allt och alla. Å bloggkompisarna lyssnar och håller för det mesta med dig. Jo, det gör dom, åtminstone med det du skriver idag;-)
    Som jag sagt tidigare så är den där förbaskade covidskiten nog svårast för personer med barn och barnbarn. Men även jag som inte har det börjar sakna spontana kramar - bara sådär.
    Dessutom vågar man knappt harkla sig längre heller om man inte vill bli lynchad på direkten. Dessutom är jag precis som du såååå less på mörkret. Nu är november ju årets mörkaste månad, men på grund av C-19 känns den ännu mörkare i år. Lite halvt hopplöst. Så jag håller med dig. Kanske spyr jag själv lite galla imorgon, trots att det är Glad måndag;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så glad över medhållare. Jag saknar ju att inte kunna ordna lite bjudning för vänner eller få åka iväg på aktiviteter. Det har vi nog alla gemensamt. Och så det där att knappt våga hosta... eller nysa... man får verkligen förklara sug var gång det händer. Något som retar i halsen eller näsan. Kram på dej härliga tjej!

      Radera
  4. Om två veckor är det första Advent och då kan du ljusa upp ordentligt inomhus. Eller också gör du det redan nu. Dessutom sätts ljusdekorationerna upp överallt utomhus... Så mörkret blirmindre kompakt!
    Pensionärstillvaron i coronatider är däremot svårare att göra något åt. Här är också mycket nedstängt för oss.
    Och fotbollen... Visas inte svenska matcher så är det matcher någonstans i övriga världen. Och repriser på målen och målglädjen... Jag blir också less, och stänger av. Fast i helgen var det skidskytte, det var roligare.

    SvaraRadera
  5. Känner mig så less på eländet arg jag inte har lust att tända inomhusljusen ens. Fast ljusstakar och stjärnor ska fram om några veckor... då blir det iaf lite mysigare. Sport... ? nej, jag vill kolla film! Härligt med lite positiva människor! Ni behövs!

    SvaraRadera
  6. Corona är vi väl alla extremt trötta på😣
    Det är mörkt hela tiden ja, men plötsligt vänder det och det dröjer inte så länge!
    Jag kan inte cykla så mycket för min höft, önskar jag kunde!
    Läs en bra bok, det lyser upp den mörkaste dag🤩
    Gnälla, är det inte därför man har en blogg? Man får gnälla (eller jubla, för den delen) hur mycket man vill i sin egen blogg!
    Godnatt!

    SvaraRadera
  7. Jag förstår besvikelsen att inte få träffa Ava, men härligt att pojkarna kunde vara hos er i alla fall!
    Denna pandemi är så otroligt påfrestande på humöret och man känner sig lurad på själva livet när man inte kan få leva som man brukade.
    Även om jag själv inte lider av mörkret, så inser jag att många gör det och verkligen avskyr denna månad. Snart vänder det!
    Fotbollen ja ... som om det vore det viktigaste i hela världen - på alla kanaler! Det får även mig att bli sur!
    Trist med din häl - hoppas den snabbt blir bättre så du kan gå ut på promenader igen!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Kan ju bara hålla fullkomligt med dig, har tre barnbarnsbarn varav jag inte fått träffa de två minsta alls! Videor och foton till trots så är det tufft,o nu verkar även julen frysa in. Jag märker hur humöret går lite upp och ner, mest ner, dessvärre. Men, vi får kämpa på, vi som är äldre, för vi vet ju hur livet är, sött och surt om vartannat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att det är så. På väg till Malmö att hämta dotter och dotterdotter. Bra att ha en svärson som är läkare och som ansåg att nu kan vi träffas efter helgens ev. virusutbyte.

      Radera
  9. click this site i was reading this look these up their explanation why not find out more advice

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas