onsdag 11 november 2020

Grått

 

Hu, vad det är grått. Flera dagar sedan den minsta solglimt lyckades tränga sig igenom det kompakta grå täcket av moln. Och kolla hur det ser ut i det som nyss var en sagoskog.... alldeles grått och kalt.

Är så tacksam att hösten var så fin... den riktiga hösten alltså. Nu känns det som om det inte är någon årstid alls, bara grått och tråkigt. 

Man behöver nog ha tråkigt ibland.... men man behöver sol också.

Sol i sinnet fick jag förstås på mormorstisdagen igår, genom de härliga, alltid lika mormors/morfarsuppskattande pojkarna. 

Men idag kryper det innan för skinnet ändå.... jag trivs inte i det gråvädret som är så typiskt november.'

Nåja, bara två veckor tills man kan ta fram adventsljusstakarna.... förhoppningsvis ska det liva upp en smula.


Är så trött på det där virusmonstret som jagar runt hela tiden och med allt fler jägare. Lite avundsjuk på dem som har blivit fångade, men som lyckats besegra det otäcka monstret. Dom slipper ju vara rädda för det ... i alla fall på ett tag. 

Vet inte om det skulle vara bättre om medierna låg lite lägre med covid- information ,... antagligen inte...

Blev absolut lite låg i sinnet, då jag fick höra om Sven Wolters död, orsakat i första hand av viruset. Sedan var han gammal och hade ett antal underliggande sjukdomar... men ändå... Wolter har varit med i tv och i teaterföreställningar så länge man minns....nä, det var inte kul.
Nästa tanke... tänk, att bli 86 år gammal, och kunna hänga med i samhällsfrågor och arbete in i det sista...vilken ynnest. Kanske gott att få ett snabbt slut efter ett sådant liv.



Ska åka ner till skolan om en stund. Uppkoppling via länk till studion på UR i Stockholm. Spännande att höra juryns utlåtande om elevernas sista tal i retorikmatchen. Och få veta vilken  placering vi får... Fick ett uppmuntrande besked i går.... lite prispengar får klassen hur det än går.... 
Spännande blir det iallafall.

24 kommentarer:

  1. Grått och mörkt. Jag har svårt att ta mig för något. Sticker helst inte näsan utanför dörren om jag inte är tvungen. Det är ju kallt också🤨
    Fast en promenad borde jag ändå ta, men det blir nog inte idag heller.
    Så tacksam för solen i hemstaden i söndags!
    Sven Wollter, vad sjutton hälsade han på familjemedlemmar som var sjuka för? Hur tänkte han där? Då hade man väl ändå vänt i dörren. Helst som hade hade både KOL och nån annan lunggrej... mycket märkligt.
    Hoppas det går bra i sista talet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sista talet avklarat.... räckte inte riktigt... Får baka lite bröd som tröst, nu när surdegen var perfekt.

      Radera
    2. Så synd! Men ni gick långt👏🏻👏🏻👏🏻

      Radera
    3. Japp, om man kommer till semifinal, så blir det alltid ytterligare en match.Men nu är allt slutinspelat för vår del.Har varit kul och lärorikt!

      Radera
  2. Åtminstone nåt positivt alltså, nämligen att dina elever får lite prispengar. Fattas bara! Jag menar tar man sig till semi så...
    Jo, grått är det allt, men det har i alla fall inte regnat, så jag klagar inte riktigt... än. Å snart är det den 21 december och dagarna blir längre igen:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ser också fram emot att det vänder. Det går snabbt fram tills dess...och lite adventsljus kommer ännu snabbare.

      Radera
  3. Grått är fint, lite magiskt.
    det här viruset blir man knäpp på. Sven Wollter var en härlig person! Så synd.
    Vi har nog räknat lite fel, alla fall mår vi sämre idag, vilket gör mig orolig. Sen kan man få det två gånger har jag hört.
    Om man bara fick det som en liten snuva och sen borta, men....
    Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

    SvaraRadera
  4. Kollegan, 44 år gammal, och hennes familj mår bra. De unga kan känna sig trygga...och vi andra får hålla oss undan vurusmonstret så gott vi kan. Krya på er! Kram

    SvaraRadera
  5. Nu tillhör jag inte dem som lider av höstmörkret och tiden går fort. Det enda som oroar och skrämmer är detta envisa och smittsamma virus! Det var sorgligt med Sven Wolters bortgång, men som sagt, han var gammal och hade flera bakomliggande sjukdomar ...
    Läste din kommentar ovanför angående Retorikmatchen - men bra jobbat av alla ändå!
    Ha en bra torsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag har vi smält den nesliga förlusten...en enda poäng skiljde lagen åt.
      Mörker är inte min grej...men covid är mycket, mycket värre! Kram!

      Radera
  6. Så roligt att det gick så bra för eleverna! Jag försöker hålla mig sysselsatt inomhus med sånt jag gillar, så slipper jag se det gråtrista vädret utanför fönstret. De enstaka solglimtar som skymtar gäller det att ge sig ut i trädgården. Där finns fortfarande en hel del ogjort. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Trädgården är vinterklar. Försöker odla lite vintergrönt i växthuset, men det växer sakta. Undrar om det blir något att skörda..
      Tråkigt med gråhöst... svårt att hitta något att fota här ute på landet....i skogsbygden...Bara att försöka se fram mot adventsljus, lite snö och sen ljusare tider. Kram!

      Radera
  7. Det måste verkligen vara en lättnad för personer som haft viruset och klarat sig. Problemet är att man aldrig vet hur sjuk man blir vilket känns väldigt skrämmande.
    Visst var det ledsamt att höra om Sven Wollter. Han isolerade sig under lång tid och så på en resa till Stockholm blev han smittad. Förvisso hade han en hög ålder men ändå.
    Denna vecka har verkligen varit grå och ännu gråare blir den av allt kring viruset.

    God kväll!

    SvaraRadera
  8. Ja, det är ju det som är så otäckt och ovisst.... bara som en vanlig förkylning eller en dödlig sjukdom.

    SvaraRadera
  9. fina foton, grå är också en färg :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Wollter hade också KOL, läser att övervikt är farligt

      Radera
    2. Men ingen jul färgfotofärg.KOL och covid, ej kompatibla.

      Radera
  10. Hej, håller med om att november inte är någon årstid alls! Jag blir lika deppig varje år, inget jag egentligen minns innan jag ser alla svarta och grå rubriker från tidigare år i bloggen. Lite snö skulle lysa upp, o jag fasar för att vi får en snöfri vinter igen. Ifjol hade jag sparken framme en vecka! På hela vintern! Skandal....Önskar dig en mysig helg, tänd många ljus för att jaga bort mörkret

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har två barnbarn 2 o 4 år på besök över helgen. Det lyser upp i mörkret! Kram!

      Radera
  11. Ja fy 17 vilket trist väder och ändå hade vi sol i måndags men det är ju snart en vecka sen så den får gärna komma tillbaka snarast! Jag gillar inte heller det här....
    Jag upplevde aldrig Sven Wollter som gammal. Han var en fantastisk skådespelare och han var en stor medmänniska, han är och kommer länge att bli saknad <3
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast lite skitgubbe också.... vet att han uttryckte att dotter Stinas kropp inte dög...

      Radera
  12. Det har varit grått väder nu i många dagar och solen den gömmer sig bakom molnen.
    Du har ju tagit fina bilder. Höstbilden är talande vacker och blommorna lyser istället för solen.
    Ja, denna pandemi är verkligen ett monster, känns det som. Man känner sig lite kringskuren, på något sätt. Inte mycket som man kan göra mer än att vara försiktig.
    Sven Wollter kommer att bli saknad, en duktig skådespelare och verkar också ha vari en fin medmänniska.
    Denna sjukdom drabbar många och det skär i hjärtat då personer som man känner blir sjuka och har det svårt.
    Sköt väl om dig.
    Vi hoppas på vinst, gällande skolan.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä, det blev inte vinst. Men så nära man kan komma.... Lite besvikelse i onsdags... har gått över nu. Fantastiskt att få vara med på hela "resan"....

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas