torsdag 20 augusti 2009

Glad stadpromenadrad


- Detta är ju riktigt dumt, sa jag för mig själv dagarna före. Man säger" ja"," javisst" till så mycket, utan att tänka riktigt på innebörden.

Precis före sommarlovet, så pratade vi som jobbar på Grimsåsskolan om att delta i Blodomloppet, 5 km promenad i Jönköping. En kollega hade under sommaren anmält alla som sagt sig vara intresserade , så när terminen började, så var det bara att acceptera. Jag hade anmält mig att åka till Jönköping för att promenera fem kilometer - en sträcka som jag promenerar flera gånger i veckan här hemmavid... Förr i tiden, och nu talar vi åter igen om ett annat sekel, så åkte jag både till Borås och till Göteborg för att vara med i olika Tjejlopp. Men inte för att promenera, utan för att springa så stor del av sträckan som möjligt. Man tränade flera månader före, och loppet var målet för träningen.

För att promenera fem km, så behöver man knappast träna.....

Tio damer, två bilar, tid, pengar och onödig miljöpåverkan. ( Jag har nog blivit lite för nördig vad det gäller miljötänk...)

Fullt med folk på Ryhovs idrottsplats, belägen mellan A6 och sjukhuset. Glad stämning, liv och rörelse. Ett antal energiska personer värmde upp och sprang ut på tiokilometersbanan, fem kilometerslöpare och promenerare startade en kvart senare. Det var trångt, men med lite jäklar anamma, "jag ska åtminstone promenera snabbt" så kunde man ta sig framåt i den långa raden av promenater (vad heter det egentligen?) under det att man passerade A6, över motorvägen, genom bostadsområden, genom en vacker park och så småningom tillbaka till idrottsplatsen. Vi hade trevligt under tiden vi gick, pratade om sån´t man inte hinner i skolan... ja, det var faktiskt kul. Efter promenaden så hämtade vi en picknickkasse med rikligt innehåll. ICA presenterade nya varor, whiskyädelost på tub, hummus, hällakullor (bröd) en ny salami m.m. m.m. Sällan har mat smakat så gott.

Idag hade alla "fröknarna" på sig likadana lilafärgade T-shirts. Alla barn blev också engagerade i vårt kvällsäventyr - och det blev läge att prata lite om att ge blod.....

Det var kul - ibland måste det få kosta både tid, pengar och försumbar miljöpåverkan - det är viktigt att göra något roligt tillsammans med sina arbetskamrater. En gammal kollega sa en gång: - Att man trivs med arbetskamraterna är nästan viktigare än att man trivs med den man är gift med. De är ju dem man tillbringar den största delen av tiden tillsammans med.

Det ligger något i det hon sa....

Gårdagskvällen bjöd på ett underbart väder. Detsamma har gällt idag.

Solen stod ganska lågt över altanen framåt seneftermiddagen.

Vi har burit ner två pallar pellets till pannrummet .....

Det går mot höst -- och det är ju så det är.....Fast nog är sommartiden den allra, allra bästa...

2 kommentarer:

  1. Vad roligt det låter att promenera tillsammans för en bra sak. Har också tidigare varit med i Vårruset t ex. Numera promenerar jag varje dag 3,5 km med hunden, ibland två gånger.

    SvaraRadera
  2. Vår skola var med i göteborg och sprang Blodomloppet. Men jag tyckte som du., åka så långt för att gå/springa 5 km, det känns onödigt.
    Tidigare sprang jag vårruset och tjejmilen, då hade man något att träna till, en morot så träningen blev av. Men att promenera 5 km det gör man ganska lätt. Jag var ju med på ett sådant jippo i Maj, Tappavarvet i varberg då jag gick 14 km runt i stan. Det var en rolig sak, första gången de hade det arrangemanget. Få se om jag hakar på nästa år. Dit har jag 6 mil...

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas