måndag 17 augusti 2009

Sexan, skojig?


Snacka om att ha blivit begiven på Glogster. Men vilken grej! Här har jag, genom webbkameran på datorn, spelat in mig själv berättande om en riktigt rolig bok som jag läste igår. Tänkte att eleverna, både i femman och sexan, skulle få sin egen bok-blogg, där de ska berätta om böcker på detta sätt. Tar lite tid första gången, speciellt som jag inte kunde ta upp filmen jag gjort i digitalkameran... men det funkar med webbkamera också. Vi/Jag har iallafall en webbkamera i skolan. Man måste ju inte spela in film heller - man kan bara tala in ljud - lägga ut en bild på sig själv och boken och skriva i textrutan.
Skulle vara kul att vara flera skribenter på bokbloggen- kunna ge boktips från olika skolor -- och vips- nu har jag fått till ett nationellt projekt.
Om du vill vara med - skriv i kommentarer - eller skicka mail annalena53@hotmail.com. Skulle vara kul om vi vore halvdussinet skolor som kunde jobba tillsammans med att tipsa om böcker!
Läste på en av mina elevers bloggar att hon såg fram emot att börja skolan igen - "för sexan är det roligaste året". Det uttalandet gör att det känns som om jag som lärare har en del att leva upp till. Kom att tänka på min egen skoltid - vilka årskurser var roligast? Jo, alla avslutningsår - sexan, nian, trean på gymnasiet. Man var störst, man var sedd och accepterad och man var på väg in in något annat spännande. Ettan på gymnasiet var ganska kul också - för då kom vi lantisar in till sta´n och fick lite andra infallsvinklar på livet. Lärarhögskolan - ja, då var man ju vuxen ( nästan iallafall) och den var inte skola på samma enkla sätt som de första tolv åren.
Hoppas att vi får ett skojigt och utvecklande år tillsammans. Det finns goda förutsättningar - vi har trivts bra tillsammans under tre år tidigare, sexorna och jag. Och att vi ska jobba tillsammans med femmorna under en stor del av tiden, ja, det ser jag som en extra bonus. I morgon börjar det riktiga allvaret - det ska bli kul!

1 kommentar:

  1. Det låter jättespännande. Ska prata med mina kollegor om inte vi kan vara med.

    Imorgon kommer eleverna och allt har verkligen rivstartat. Har jobbat som en liten blå men har inte hunnit det jag vill än. Har för lite tid att blogga och pröva roliga saker just nu.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas