torsdag 27 augusti 2009

Tidningstid

.. det tror man att man ska ha, åtminstone när det är sommarlov, men så blev inte fallet. Varje vår, alldeles före lov, så faller jag för frestelsen att prenumerera på olika vecko/månadstidningar via förmånliga prenumerationsmöjligheter. Vilket betyder att jag fortfarande får HJ ( för korsordens skull), Amelia ( för att man skulle få presentkort på spabehandling), Kom i form ( för att man skulle få en "avancerad" stegräknare -tror jag-) och ICA-kuriren ( för intressanta reportage och bra recept).

Korsorden har det inte blivit så mycket med i sommar. Det räcker med Aftonbladets fredagskryss, BTs söndagskryss och GPs söndagskryss. Oftast löserman inte ens alla dem - men de räcker gott och väl till att tillfredsställa korsordbehovet.

Aftonbladet köper vi f.ö, väldigt sällan - men ibland på fredagar - GP har vi söndagsprenumeration på.

Amelia - helt felriktad. Inte är den för en 55a inte! Riktigt otrevligt med tidningar som är så åldersriktade. Målgrupp? 30 - 45? Jag kännr mig helt utanför i allt.

Kom i form - den är värre än svininfluensa. Ja, vad det gäller mani - på träning, träning - helt sjuk!


ICa-kuriren är en trevlig liten tidning - snabbläst. Idag hittade jag äntligen ett recept som jag fastnade för. Äpplekaka - det är lika gott som det är onyttigt. Men något ska man ju använda de goda astrakanäpplena till.... Fast visst är det tokigt - de skulle göra bättre nytta som fågelföda än som påbättrare av mitt redan väl tilltagna höftmått.

Men nu är det som det är - kakan är klar och snart är det dags för avsmakning.


Nej, någon tidningstid har jag inte - det handlar väl också om ett icke prioriterat område - och eftersom förmånsprenumerationerna aldrig förnyas, så lär väl snart strömmen av tidningar ebba ut. Fast jag vet hur det är - det är så lätt att bli frestad - Illustrerad Vetenskap brukar också ingå i den årliga tidningscykeln. Företrädesvis vintertid.... tillsammans med någon användbar premie.


Bild är ett trevligt skolämne. Många gånger, av lite för okunniga klasslärare, förpassat till ett pyssel och mysämne. Under årens lopp har den undermålige bild-bildsläraren (jag) upptäckt att ämnet har så många andra ingångar, förutom den rent bildliga. En tredjedel av bildtiden använder vi till att prata om bilderna som skapats. Få gånger är barnen så stolta som när de får berätta om sin bild, och när andra elever också har åsikter och tolkningar om målningen. Kreativt tänkande vad det gäller tolkning, uppkommer i många hjärnor. Bildlektionen blir understundom en utmärkt språkträningslektion. Ofta kommer man in på de naturorienterande ämnena - ibland också på so. Idag blev det läge för att tala om- och göra syn-försök vad det gäller kontrastfärger.

Planerar ett e-twinningsprojekt vad det gäller bild/konst. Har redan fått med mig skolor från några länder. Ska bli intressant att jämföra bilder som är gjorda t.ex i Rumänien eller i Skottland, med de bilder våra elever framställer. Förhoppningsvis får vi till en gemensam konstutställning, länder emellan, till våren. Med hjälp av välladdade färgskrivare.

C-E är i Bs och hejar på Elfsborg. Jag är väl en dålig supporter som inte var så sugen på att se mitt favoritlag, när det redan är ganska chanslöst i Europakvalspelet, mot romska Lazio.

Idag känns det mer relevant med äppelkakeavsmakning.

Den smakade gott - riktigt gott. Har just kommit på att det går alldeles utmärkt att fika och skriva blogg samtidigt.

2 kommentarer:

  1. Äppelkaka är gott särskilt om det serveras vaniljsås till. Hittade semlor idag på Citygross. köpte några för maken älskar semlor. Det visade sig att de innehöll vaniljkräm i stället för mandelmassa. Helt OK för mig som älskar vaniljkräm.

    SvaraRadera
  2. Det låter som du har ett trivsamt liv just nu, gott. Jag är också lite av en tidningstestare. Ibland är det sakerna man får när man prenumererar som är mest lockande, och det är väl så det ska va!?

    Jag ska göra äppelkaka i morgon till kräftskiva vi ska ha hos oss på kvällen. Det ska bli skoj att sitta och surpla på kräftklor och prata om allt möjligt.
    Ha en bra fredag och en härlig helg/ bodil

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas