tisdag 4 augusti 2009

Vid Vättern

Ett telefonsamtal på förmiddagen gladde mig. En oberoende person berättade spontant, att en annan person hade blivit mycket gladare och mera positiv. Det var en klar koppling till mitt försök att kapa en gammal förtöjning och ersätta den med en ny. Härligt, härligt!
Mina tankar kring relationer fortsatte vid min eftermiddagsvandring vid vackra Vättern. En anledning till att jag lite då och då promenerar på sjöns södra bankar, är en relation som inte fungerar. Och som aldrig försökts få att fungera.
En anledning till att jag inte kan se fram emot kommande festligheter, på det sätt som jag skulle vilja, är också en icke fungerande relation, där ena parten inte vill släppa den dåliga förtöjningen och skapa nytt. ....
Kallas det bitterhet, när man är ledsen och besviken ända in i själen.....? Jag vet inte, var och en tolkar laddade ord på eget vis.... Men det gör ont när det inte fungerar, när det egentligen skulle vara så lätt att prata, reda upp och förlåta..... Varför blir det så fel, för så många? Är det rädsla, är det hårdnackad stolthet???? Än värre är att det finns människor som underblåser de snåriga, ondgörande förtöjningarna och gärna ser till att det blir ännu värre .... i stället för att ge rådet om lossad förtöjning.... Hur är dessa människor funtade...?
Åh, vad jag önskar att alla kunde vara "glada i varann"!
Det var vad jag tänkte på när jag vandrade vid vackra Vättern!

3 kommentarer:

  1. Det är alltid oerhört jobbigt när inte relationer fungerar som det ska/bör. Men jag brukar tänka: har jag gjort vad jag kan för att det ska bli så bra som möjligt, om jag tycker att jag gjort det försöker jag att lägga det långt bak i huvudet. Tills nästa gång jag känner att det är dags att på nytt försöka eller helt lägga det bakom sig.
    Men är det något som lägger sorti på glädjen inför festen, är det jobbigt att ha den framför sig utan glädje fullt ut.
    Hoppas att din fest blir trevlig och att du kan glädjas och njuta ändå.
    Ha de gott/ Bodil

    SvaraRadera
  2. Hej:)
    Jag hoppas att det löser sig, jag kan bara ge rådet att tänka positivt och försöka göra det bästa som du kan och om den personen inte vill!? Så har i alla fall du gjort vad du har kunnat. Det är aldrig roligt med personer som gör saker och ting värre, men stå på dig och hoppas att du får en mysig och trevlig kväll ialla fall. Många kramar din vän C

    SvaraRadera
  3. relationer kan vara så svårt. Vi kan aldrig bestämma över andra människors tankar, känslor eller val. Vi kan bara göra våra egna val och stå för dem. Om vi gjort vad vi har kunnat för att skapa goda relationer och andra människor väljer något annat, får vi inte ta på oss skulden för den dåliga relationen. Det krävs två för en bra relation, men bara en för att förstöra den.
    Njut av ditt liv och alla fester du kan gå på.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas