fredag 23 juli 2010

Full fart, fritt fall

Full fart genom sommaren, fritt fall mot hösten. Så känner jag det precis just nu.... Som jag tidigare framfört, så är den bästa sommarlovstiden, den tid som är innan C-E får semester, den tid som är min egen. När han fått semester, så går tiden så otroligt snabbt, det är då allt ska göras.... och utan att kunna göra något, så faller man fritt emot hösten och kylan och mörkret. Samtidigt kan jag känna att det ska bli skönt att börja jobba, skönt när allt kommer in i normala rutiner igen. Jag tror inte att jag är ensam om den känslan.
En fantastisk sommartid har det varit så här långt. En riktig sommar, ingen halvmessyr i år inte.
Under eftermiddagen, så har det kommit nästan 30 mm regn och det regnar fortfarande. Verkligen välbehövligt. Messade Värnamodottern och kollade om de också fått välbehövlig väta på sina torra hästbetesmarker. Fick en ledsen gubbe tillbaka, det hade inte kommit något alls. Så mycket det kan skilja på sex mil.

Vättern var vred idag, när vi promenerade längs Rosenlunds bankar , C-E och jag. Skyarna var mörka, men regnet föll inte förrän fem sex mil åt sydväst = här. Vi tog med Svea till hennes syster. Ibland kan jag känna mig så besviken att ingen annan i släkten gör samma sak, men när man ser hur glad Svea blir - och även den sängliggande systern - av dessa besök, så gör det gott i hjärtat att åtminstone någon ser till att de gamla systrarna får träffas någon gång då och då. Varje gång har jag trott vara den sista, men än så har det alltid blivit en gång till. Hoppas att det blir det igen.
Åkte förbi en olycksplats på vägen till Jönköping. Någon hade haft full fart ut i en korsning och det hade smällt ordentligt. Otäckt med alla blåljus, fyra-fem ambulanser var på plats, ett par brandbilar och en polisbil. Vägen mot Jönköping var fri, så vi kunde sakta ta oss förbi olycksplatsen. Motsatt vägbana - dubbelfilig- var blockerad. I backen ned mot Jönköping stod det två-tredubbla rader med bilar. Vad mycket folk det är som är ute på vägarna. Konstigt att det inte händer ännu mer olyckor. Samtidigt som en olycka verkligen är ett ögonblicksverk. Man får vara tacksam att man kommer hem helskinnad gång efter gång. Det är långt ifrån självklart.

I Gislaved var det full fart på hoppbanan i dag. Vi åkte dit och tittade på Tindra. Kollade förstås några ekipage före henne, varvid flera slutade med fritt fall från hästryggen. Tindra gjorde inte någon av sina bästa tävlingar, men det är ändå kul att komma ut och se på hästfolket och inse vilken massa människor som sysslar med ridsport på hög amatörnivå.

Igår städade vi hus och garage. Eller rättare sagt, alla de där utrymmena som aldrig annars blir städade. Full fart genom lådor, skåp, klädkammare, källare och garage. Sorterade bort en del gamla kläder. En sopsäck för brännbart och en sopsäck till Myrorna. De är mycket nostalgi när man går igenom kläder. Man har glömt en hel del, fast plaggen inte är så gamla. En del kläder, som sannolikt är alldeles för små, har sån´t affektionsvärde att jag inte vill slänga dem. Den hemsydda kjolen från sjuttiotalet, den vita klänningen som jag alltid hade på midsommar, klänningen som jag köpte i USA, den ursnygga långklänningen som jag designade och lät vänner sy upp i Thailand och som jag hade en gång på revygängets trettondagsbal. C-Es randiga skjorta, som jag fått ta över, den hängde jag tillbaka igen - den var för snygg för att skiljas vid.... liksom fårskinnspälsen som jag köpte 1980 ....och som jag inte har ens chans att få på mej. Jättefin, men ingen vill ha den.... ändå har jag inte hjärta att skiljas vid den.
I morrn ska vi hjälpa bror min att måla huset i R-dala... och på söndag måste jag förberda måndagens tidiga internationella lunch... och så får vi kärt besök av dotera med sambo framåt kvällen.
Så det är full fart .... och glad får man vara att det inte blev fritt fall nerför Rosenlunds sandbankar. Rasrisken är stor.... och trots det, så vill man ju ut och titta ner ..... fast man är så rädd så det svider i fötter och ben. Regnet faller fritt och tungt därute, hoppas att det sätter full fart mot V-mo också.

1 kommentar:

  1. Kom hem från Malmö för en stund sedan. Här hade det regnat 35 mm medan vi var borta. Håller med om att bästa delen av sommarlovet är den första "egna", men i år har jag inte fått någon sådan. Ska också börja ta tag i röjningen innan man börjar jobba igen. Ha en bra vecka!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas