torsdag 29 juli 2010

Sista solskimrande sommarsnapshoten?

Igår var det sommarens kanske allra härligaste dag. Lagom temperatur, strålande sol, riktig svensk sommar när den är som bäst. Idag regnar det. Snabba förändringar i vädret, det får vi leva med i vårt land. Efter en månads sommar som varit bättre än bäst, så vore det inte så konstigt om sensommaren blev grå och regntråkig. Professionella väderkunnare förutspår kallare och fuktigare väder, det hörde jag i gårdagens kvällsväderrapport. Kanske, kanske var det de sista snapshoten som var riktigt sommarsolskimrade som togs i går. Konstateras kan att högsommaren är över, nu när vi går in i augusti. Det har funnits år, då man så här års känt sig lurad på sommaren, för att den blev aldrig av. I år kan man bara bocka och tacka för en härlig juni och och en likadan juli.Igår var det fullsatt på Östra stranden. Jag satt alldeles vid strandkanten och lyssnade på vågornas kluckande och hjärtliga barnaskratt. Och vuxna som pratade i telefon. Mitt i allt detta kaos kom denna unga mås och vandrade förbi.

Badvattnet var ljummet och skönt. Man kunde lägga sin fettomgärdade kropp på rygg i vattnet, och sedan bara ligga där och guppa som en annan havstrut. Härligt. Nu är det bara jag i familjen som har de egenskaper som behövs för att klara detta på bästa möjliga sätt. De övriga får hitta andra sätt att bada på. Något roligt bollspel brukar passa den yngre generationen.


Bror min med fru och yngste son kunde också utnyttja stugan under två fina dagar. Klart rekommenderbart att ha en stuga, som man "äger" var tredje vecka. En stuga som man skulle känna sig tvingad att tillbringa största delen av sommaren i, samt en massa helger, det skulle jag inte vilja ha. Visst kan man ha otur med vädret var tredje vecka, men några fina dagar varje sommar, det brukar Hallandskusten erbjuda. I år har stugan kunnat utnyttjas flitigt.

På vägen hem besökte vi gamla vänner på Grimsholmen. Frun i huset är lärare och jobbar i IT-kommunen Falkenberg. Varje lärare har där en egen bärbar dator och en egen digital kamera. Det finns klassuppsättningar med bärbara datorer, så hon plockar ofta in en dator till varje elev i sin "lågstadieklass". Ett trådlöst nätverk gör att det blir enkel att koppla upp sig.
Jag skulle gärna vilja göra ett studiebesök på hennes skola och bara få njuta av en skola som strävar efter att hålla sig up to date med den tid som råder i samhället i övrigt. Naturligtvis önskar jag mig denna möjlighet i min egen kommun.
Jag kan tycka och berätta om hur jag vill ha det, men vem bryr sig om en sketen mellanstadielärare. Förr hade man absolut påverkansmöjlighet.... idag är den borta. Förstår inte vad som hände eller när det hände, då vår skolorganisation blev toppstyrd i stället för att vara en organisation där alla hade möjlighet att göra sin röst hörd och där "fotfolkets" tankar togs på allvar. ( Jag låter bitter ... och det är precis vad jag är vad det gäller detta.)

Vi tog en härlig promenad i naturreservatet på Grimsholmen. En av de väldigt få strandnära platser längs västkusten, som blivit bevarad i stället för bebyggd.

Korna betade fridfullt på strandängarna och tog sig dessemellan en vilopaus i solskenet.

På vägen hem, var det dags att äta ett snabbt kvällsmål. C-E var hungrig och föreslog att vi skulle äta i Ullared. Klockan var halv åtta när vi stannade till där. Fullt med husvagnar på campingen, massor av bilar på parkeringen, en ständig ström av människor som kom ut ur varuhuset med mer eller mindre fullastade kundvagnar.
Vi bara skakade på huvudet och beklagade de människor som lät sommarens vackraste dag förspillas genom att gå inne i det stora varuhuset. I dag däremot, är en perfekt Ullaredsdag. Skulle gissa att det alldeles knökatjockt i det stora varuhuset denna regntorsdag.
2 kommentarer:

 1. Härliga bilder från härliga dagar! Regn här med. Takko sitter bredvid mig och ber med ögonen att vi ska gå ut. Inget som lockar, men jag blir väl tvungen.

  SvaraRadera
 2. Javisst var det en perfekt dag att tillbringa på stranden!!! Jag satt verkligen där och njöt av allt härligt dagen hade att erbjuda.

  Jag kan bara hålla med, Falkenberg kommun är stället man ska jobba i, en till en är ett fantastiskt projekt som bara når längre och längre. Man kan hitta nya saker att jobba med hela tiden. Testa och utvärdera, var det något att ha, vad kan jag göra med detta??

  Studiebesök rekommenderas till både de lägra åldrarna och till de äldre.
  Välkommen!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas