måndag 12 juli 2010

Så´n sommar! Säkert spått.Vid första tillfället som vi övernattade i Halmstad, vid nationaldagstid, så köpte jag för ovanlighetens skull en GP. Aftonbladet var sannolikt slut. I denna tidning, så förutspådde två personer olika saker. Jag tror inte på sån´t, men jag läser ändå ofta....
Det jag var mest intresserad av då, vad det gäller siande, det var sommarvädret. Fram till denna tid hade det ju varit ganska kallt. De båda spåmänniskorna, en man och en kvinna, som f.ö. hade spått att vintern skulle bli ovanligt kall och snörik, var också nu helt överens. Vädret till midsommar skulle vara ganska bra, men inte riktigt varmt. Däremot skulle värmen komma i juli, och sedan bestå i tre månader.

Säkert spått, så här långt. Hur man nu kan göra det.... Förstår ingenting.... inte ens väderfolket kan ju förutse hur det ska bli. Nu tror jag att det hela är tillfälligheter, men lite häftigt är det.... och kanske kommer sommaren att övergå i regn-åsksommar nu, precis som den ofta gör när somrarna är varma.

Annars kanske det är fotbolls-VM som påverkar. Jag kommer ihåg flera fotbolls-VM år, som har varit varma och soliga. Det året som vi grävde guld ( eller brons - vilken fantastisk grej egentligen!) i USA, så gjorde vi en av våra bästa semesterresor - med bil, en vecka på Englands sydkust och en vecka i Bretagne. Då var det varmt, jag kommer ihåg att när vi gjorde sista övernattningen i Belgien, så var det 34 grader varmt. Vilket det var här i går.... och det är lite för varmt för att man ska kunna njuta riktigt. Men det är häftigt att känna hur det känns när det är 34 grader i skuggan....
Fyra år senare, då gick VM- utan Sverige- i Frankrike, då var det också varmt. Den sommaren gjorde jag min bästa skolresa någonsin, med två övernattningar i supervarmt månadsskifte aug-spet, vid Lagmanshagasjön.
2002 kommer jag inte ihåg, bara att Sverige åkte ut mot Senegal- men sommaren 2006 - då Sverige förnedrades av Tyskland i åttondelsfinal, den sommaren var också varm - men med en hel del åska.

Så det kanske är fotbollsfeber som får Sverige att koka..... eller nej, det är nog bara tillfälligheter.

Jag tycker att vi haft ett fantastiskt år, riktig vinter, riktig vår och så här långt en riktig sommar. Så i höst lär det väl bli regn, det hör ju en "riktig" höst till....


31 grader var det idag, när vi åkte till Gusjön en stund, C-E och jag. Konstigt att det kan vara ganska behagligt vid den temperaturen, men alldeles för varmt vid 34.... Fast luften kändes friskare idag... Igår var den ozonfylld.

8 mm regn kom det igår kväll.... det gillade växterna. Fast värmen har tagit ganska hårt på de växter som redan blommat ett tag. Blir det nu åska och störtregn, så kommer trädgården att se supertråkig ut när vi kommer hem från vår Norrlandstripp. Men jag har verkligen njutit av alla blommorna som varit så här långt. Och fler lär komma så småningom....Det har blivit en del badande de senaste dagarna. I Halmstad, fredag, lördag, söndag och i Gusjön idag. Jag föredrar sötvattnet, känns mycket mera behagligt och mera uppfriskande. Idag simmade jag säkert en simborgarmärkessträcka i det mjuka vattnet, som är en del av Nissan.

I morrn, tidigt, så ska vi bege oss norrut. Packat och klart är det, både för bad och för lite svalare väder. För kallt tror jag inte det blir. Idag var det 22 grader i Sikeå, som kommer att bli den nordligaste platsen som vi besöker. Hoppas Fritz fixar sex utenätter ... han ska få lite mat och vatten-tillsyn av snälla grannar.

Själv ska jag gå in på Eniro och skriva upp lite adresser. Det är så kul att skicka vykort .... och det är så kul att få ett sådant i brevlådan. Vi hörs på Facebook, så länge.

2 kommentarer:

 1. Bada är livet just nu =)
  Jag ligger i vattnet så snart jag har möjlighet. Avsluta med bad efter gympan är helt fantastiskt...

  Ha det nu så bra uppe i norr, får ni lika vackert väder som vi hade förra året så är det ljuvliga dagar ni har framför er =)
  Men det spelar inte så stor roll, det är mycket att se ändå så ni kommer att vara sysselsatta hela tiden oavsett.

  Spännande att följa dig via fb. Kör lugnt!

  SvaraRadera
 2. Lycklig resa! Hoppas ni får det fint och slipper alla mygg. Vi fick bara 3 mm regn igår och hoppas verkligen på mer. Lite skönare ikväll, rentav behagligt. Tog ett dopp i karet igen.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas