söndag 13 februari 2011

Hosthinder

Kollade på FB att det var likadant vid förra veckolånga lovet i oktober - en förkylning som satte hinder för det som man brukar göra och vill göra. Tror att det är ganska vanligt i vårt skrå, vi intalar kroppen att vi är oumbärliga och så väntar den med att låta förkylningar och andra infektioner att bryta ut tills det är lov.
Barnen har hostat i veckor.många har varit hemma. En stor del av barnen har haft "hostförkylningen" som hoppade på mig alldeles i slutet av veckan, antagligen därför att nu hade jag inte jobbet att skylla på, när virusarna hemsökte mig och ville avlägga en visit.
Kunde vara betydligt värre, men det är bara att inse att jag faktiskt får ta det lite lugnt till luftrören känns rena igen. Ingen zumba idag, ingen spinning i morrn och den planerade resan till Borås för att lämna lite blod, den får också skjutas upp.
Har tagit en kort promenad i det fina vädret, men luftrören gillade inte den kalla luften, så det blev ingen långvandring precis.
Virusarna fick mej iallafall att ta en bok ur den olästa bokhögen igår på seneftermiddagen. "Den förlorade symbolen" av Dan Brown. En riktig sträckläsare - spännande, speedat overklig, men med en hel del faktainnehåll och en klar filosofisk tankebaneskapare. Handlingen utspelas i Washington, bl.a. på Smithtonian muséerna och the Mall. Obelisken på the Mall hade dessutom en central plats i handlingen. Jätteroligt att känna igen sig, och veta precis vad författaren berättar om. Var förstås bara tvungen att plocka fram bilderna som vi tog när vi besökte USAs östkust, NY, Boston, Washington och Cape Code för 15 år sedan. Minnena blev så tydliga genom bokens hjärnbilder och fotoalbumets bilder. USA- besöket, då vi bodde hos våra avlägsna släktingar, är den klart roligaste resan jag gjort. Och klart kul att läsa boken som gjorde alla bilder så tydliga. Nu tror jag att alla - även de som nte varit Washington DC, kan ha stor glädje av boekn. Den är jättespännande och delvis lärorik... och det är väl inte för inte som Dan Brown och Stieg Larsson ligger i toppen av den internationella bestsellerlistan.
Olästa bokhögen har blivit ganska tunn. Men det är lätt ordnat - ett besök på adlibris pocketavdelning, så kommer det snart en bunt böcker till synnerligen humat pris.
Köper bara pocket, lånar inte på bibliotek. Anledningen till det senaste är deras utlåningstider. Jag kan inte läsa för att jag måste inom en viss tid, jag kan bara läsa när jag känner för det. Och då är pocketböckerna i olästa böcker högen en riktig skattgömma.
Såg en serieinledning som jag gillade igår kväll: "Downton Abbey". En brittisk herrskap-tjänstefolk serie som man ville se mer av på direkten. Melodifestivalen däremot, tycker jag har överlevt sig själv. Denna mediahysteri som råder kring några A-artister och ett antal B-artister. Blir bra att se finalen, när den nu är ....

2 kommentarer:

  1. Jag gillar också den nya serien som började igår. Liten tanke på den härliga serien Herrskap och tjänstefolk kom tillbaka. Så jag ser fram emot nästa avsnitt...
    Böcker är också intressanta jag har en hel del böcker som ska läsas...men ingen som jag längtar så himla mycket efter, så jag får se vad det blir för bok.

    Vi ses!

    SvaraRadera
  2. Hoppas du inte fått samma hosta som jag fick i höstas. Den vill inte ge sig av helt utan återkommer då och då. Ta det lugnt nu och vila. Det är lov och vi har jobbat in det. Vi ses på torsdag.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas