torsdag 17 februari 2011

Skolskämt

World School Photographs

Do love such jokes!

Trodde förstås att jag skulle få en bild på en ung tjej, sexton år gammal! Tog ett par sekunder ( typiskt min hjärna - seg som en ADSL-uppkoppling) att fatta det roliga .... För det tyckte jag verkligen...

Fortsätter att skriva några rader om det som jag absolut inte tycker är något skolskämt ... eller är det så absurt så att man måste se det så?

Iallafall, skolinspektionen gästade vår kommun några veckor före jul. En dag på varje skola. De allra flesta skolor har fått en skopa ovett för ett antal brister.
Hetast om öronen har centralortens skola fått det. I dagens lokala nyhetssändningar får man gång efter annan höra hur "illa" det är med Tranängsskolans 7-9. En av de kritiska punkter som återkommit på alla de skolor jag hört om är i kommunen är att rektor brister i ansvar för att ge de elever som är i behov av särskilt stöd, det stöd som behövs.
På vår skola idkar vi i det närmaste personklyvning för att försöka hinna med, ändå gör vi det inte. Men det är inte rektors fel, oc vi gr så gott vi kan .... de är ju POLITIKERNA som gett oss för lite resurser i form av pedagosiskt utbildade MÄNNISKOR. En enorm nedrustning har skett under de senaste åren.
Varvid jag undrar? Är det inte politikerna som bär ansvaret för resursbristen??? Eller har jag inte fattat nå´t?
En annan kritik som framförs på alla skolor är att eleverna inte når de nationella målen. Naturligtvis ska de flesta dit, men det finns barn och ungdomar som helt enkelt inte har förmåga att tillägna sig allt som de förutsätts tillägna sig. Och det kan handla om hur eleverna mår psykiskt eller fysiskt, det kan också handla om intellektuell inkapacitet. Som faktiskt kan komma senare i livet. Men det är en utopi att tro att alla elever ska nå alla mål! Det tycker jag är rent tarvligt att utfärda en kritik mot detta. Fattar man inte det på inspektionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas