lördag 12 februari 2011

Sätta spår

Funderar över hur mycket vi påverkas av andras spårsättande och på vilka sätt man själv har satt spår hos andra människor. För visst sätts det spår - hela tiden. En del spår kanske inte är så svåra att få bort, men andra sitter fast för alltid.
Vissa människor sätter starkare spår än andra, definitivt. En del spårsättare gör spår som inte alls blir så bra.... eller är svåra att följa.
Jag tänker då på trender och olika riktningar - hela tiden föränderliga. Men inte helt enkla att lägga bakom sig. Fast en del kan man se också se tillbaks på med glädjefylld nostalgi.
De djupa spår som sätts av medias ideal, usch, de är inte av godo. Många bär dem med sig hela tiden och spåren leder bara till att man själv hamnar på en upptrampad återvändsgränd, där man inte mår så bra.

Hörde igår om den mindre goda ledaren Banki Moon. Han är inte den enda dålige ledaren, det finns alldeles för många sådana. Vilka spår sätter dessa människor på andra och vart leder de spår man följer. Sannolikt är det delvis beroende på om man kan halka över i någon annans spår.
Många människor är det som har satt de spår som gjort att jag är där jag är i fysisk och psykisk tillvaro. På äldre dagar har jag mer och mer kunnat bestämma vilka spår jag ska anamma. Det känns väldigt bra!

Ett tydligt spår som jag själv satt, det är nyttjandet av tvättnötter. En granntjej har, av mina i familjen satta spår, bildat ett UF-företag som specialiserat sig på just tvättnötter. Var och hämtade ett kg idag, som jag ska leverera till barnlediga kollegan, också påverkad av mina spår, på tisdag. Visst känns det bra att kunna påverka positivt.
Vädret har satt sina spår också. Längre tids mildväder har gjort att viden satt sin knoppar. Mot en klarblå himmel, ingav denna härliga syn känslan av nu spåras det mot vår. Fast förstås, vintern vill fortfarande sätta sina kylslagna spår också - men det står man ut med en så här härlig dag.

2 kommentarer:

  1. Fanns många spår i snön idag, fåglar harar, rådjur, hundar och en del människor. En underbar dag för promenad. Sen tar vi det lugnt och tittar på TV på andra ute i sina spår. Skönt att bara ta det lugnt ett tag. Ha en härlig helg och ett skönt lov!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar att titta på spår av olika slag när jag är ute på mina promenader. Men i går när jag gick i Falkenberg såg jag bara spår av människor, på olika sätt. När man går sina vanliga rundor här hemma kan man se spår från olika djur och fordon. Det tycker jag föder fantasier...vad är det för djur som gått här, hona eller hane? Hur känner de det denna vintern? har de mat? osv. Det är en sak som följer mina tankar när jag är på promenix.

    Ha det gött, lovvecka och allt =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas