torsdag 24 mars 2011

Engagerande e-twinning

Tre e-twinningprojekt har vi på gång i år. Tre projekt som hela vår lilla skola är mer eller mindre engagerade i. Schoolovision går för tredje året och alla elever ska vara kör i refrängen på "Teddybjörnen Fredriksson". Elever är pianister, gitarrister, flöjtister, percussionister och solister. En pappa ska hjälpa oss att filma veckan efter påsk.

Fotoprojektet, där vi tog hem två segrar förra året, går också i repris. Foton börjar strömma in, de ska vara inne före maj månad de också. Så många barn det är som fotograferar, och som dessutom är duktiga fotografer. Det för vi tacka digitaliteten för.

Det tredje projektet som vi jobbar med är ett konstprojekt. Tio skolor från hela Europa har bidragit med sin konst under hösten, och utifrån detta så är det meningen att vi ska bli inspirerade och göra något i samma anda- fast på annat sätt.


Idag och i går har ví haft konst på schemat under två halvdagar. Otroligt engagerade elever, alla jobbade bra och många snygga konstverk föddes.

Potatismålningen ovan är gjort på inspiration av en förskoleklass i Skottland. Många elever ville testa tekniken och flera riktigt fina tryckbilder blev resultatet.


Litauen inspirerade till borgbilder."Dot-painting" - visad av elever på Jylland var bland det mest populära.
Mycket dekorativt, ser riktigt proffsigt ur. Sugrör och flaskfärg har används.Allra mest populärt var det som Jyllandeleverna presenterade som "Shoe-birds". Tänk så häftigt att få måla och pynta skor. Riktigt läckert blev det.
Ska försöka få in en trädgren och låta skorna bli påskpynt. Om nu eleverna inte propsar på att få ta hem skorna redan nästa vecka. De var så stolta över sina kreationer. Kanske kan det bli något för modevärlden .En skola i Ankara, Turkiet, gav inspiration till "toalettrullerosetten". En riktig proffsinstallation.

Många fler bilder lär säkerligen följa efter hand. Ska göra en Photo story och lägga ut på såväl e-twinningplatsen som på Marathon of Art-bloggen.
Och så ska jag kolla i kursplanen för 2011 - bild - och kolla hur många olika moment vi lyckats få med tack vare vårt europeiska projekt.


På eftermiddagen var alla 3, 4, 5, 6or i Svenljunga simhall. Det var Nexans som bjöd på den resan, som tack för att skolans luciatåg framträdde vid ett antal tillfällen på det stora företaget.

Roligt att resa med trevliga elever, där alla är trevliga mot varann och tar hand om varann. Vi har verkligen toppenklasser i alla klasser på vår skola.

C-E och jag ska åka på teaterresa till helgen. En buss full med vuxna. Där kommer det att finnas människor som inte kan prata med alla ....Inte klokt hur dumt vi vuxna kan bära sig åt... Ändå konstigare är det att det är barnen som är föredömen, när det egentligen är vi vuxna som borde vara det.... Och det gäller inte bara i ett fall, utan i många olika sammanhang.

Heja alla ungar - ni är bäst!

1 kommentar:

  1. Roliga konstideer ni har. Synd att jag inte har bild. Ha en rolig helg också!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas