lördag 3 september 2011

Garn, gång. geocaching

 På lördagar  är Eks lilla bod öppen. Den ligger alldeles nära Johannas och Martins hus. Brukar besöka den lilla butiken i brytningstid sommar-höst, för att införskaffa lite garn till att sticka värmande julklappar av. Helt otroligt vilken massa garn som det finns i den lilla stugan, Blir sugen på att sticka något större, en tröja, när jag ser alla roliga "självmönstrande" garner som finns. Bra "framför tv-sysselsättning". Än så länge blir det inte mycket tid framför tvn, och sannolikt inte den närmaste tiden heller. Men förhoppningsvis så ska det bli lite mer rofyllt när mörkret faller, och alla utvecklingssamtal är avklarade. Det förstnämnda längtar jag inte efter, men det sistnämnda skulle vara rätt gott att ha avklarat. Men någon timma per dag, ska nog kunna ägnas åt stickandet ... iallafall ska jag ha hunnit sticka upp sex hg garn fram till jul.....

 Tog en promenad längs vackra Vidöstern, och tittade till hästarna. De såg ut att trivas i det fina septembervädret.
 En promenad till blev det, då jag gjorde Johanna och Tindra sällskap, på deras skrittur i byn.  Längesedan jag gick på promenad i den vackra byn. Träffade på Johannas och Martins katt som var på rymmen, och bar den hem till  hus och mat. Tänk att ett bastant tag i nackskinnet funkar på den trilskaste katt. Funderar på hur det skulle kunna omsättas på skolbarn. Fast för tillfället har vi faktiskt inte en endaste elev i vår skola, som skulle behöva tas i nackskinnet.  Snacka om att ha en fin skola och en fin arbetsplats, när man ser på den ur nackskinnsperspektiv.

 Efter hästpromenad blev det dags att bege sig på geocacherunda. Hade kollat upp några gömmor på andra sidan Vidöstern, bl.a. en vid vindkraftverken. Intressant att komma så nära de bevingade masterna. Många är ju negativa mot att ha vindkraftverken på nära håll. Finns ingen anledning till denna negativism, rotorbladen gav bara ifrån sig ett svagt sus. Suset blir sannolikt starkare och mer brusaktigt vid starkare vind, men det kan ändå inte medföra mer oväsen än att t.ex bo vid en större väg.

 Burken vid energimöllorna var lätt hittad. Värre var det vid Åminne bruk. Där gick vi bet, framförallt av den anledningen att det anlände ett busslast med gäster till en bröllopsfest som skulle hållas där. Vi vågade oss inte på så utsvävande undersökningar.
Vid Hånger hittade vi ett burklock bara, men då anser jag att vi funnit det objekt vi sökte. Den andra Hångergömman verkade övergiven, eller också tänkte vi och c:geo ( androidappen) fel. Kanske dags att investera i en riktig gps, istället för att fortsätta att använda gratisappen som svänger runt - som i vild glädjedans- när man börjar närma sig en gömma.
 Gömman vi den slicade stenen - tror att det hette Klovhallarna - var riktigt bra. Man blir glad när man genast kan lista ut var man ska leta. Och att se den "skivat bröd"- liknande stenen, det var värt hela resan.


Beställde pizza i stan och tänkte försöka ta cache nummer 150 medans vi väntade på att pizzorna skulle bli klara. Kollade på "näracacher" och hamnade vid Kröcklingsbäcken i vackra Apladalen. Hittade trädet som sannolikt innehöll gömman... men fann inget i det extremt ihåliga trädet. Verkar som om "oknytt" och "småfolk"  lägger beslag på det som göms i deras hemvister.. :) Samma sak hade hänt med min egen utlagda cache, som jag stoppat in under tallens rötter vid Lagmanshagasjön. Var och kollade i torsdags, och under roten fanns ingen liten burk i en plastpåse - istället fanns där en svart sten. Varvid min "småfolksfantasi" genast satte i gång... :)
Så nu får vi satsa på burk 150 nästa helg i stället.....

En härlig dag vid vackra Vidöstern blev det iallafall...... Fantastiskt vad mycket roligt man kan ha när man har vuxna barn som man kan hälsa på och göra saker ihop med.

Helgen rusar iväg, det är nackdelen med att man hittar på en massa kul saker. Fast egentligen gör det inte så mycket, jag tycker allt att skolan och jobbet där, är extremt roligt det också.

Använder idag det nya gränssnittet på Blogger.... funkade jättebra med bildinläggning...... kommer inte att återgå till det gamla.....Kul med nytt som funkar direkt....

2 kommentarer:

  1. Kan inte sticka än, men det kommer nog snart. Håller på att öva upp rörligheten i handleden. Kände igen cachegömmorna ni besökt. Har loggat de flesta. Den enda jag inte hittat var Kröcklebäcken. Den verkar helt omöjlig.

    Jag gillar vindsnurrorna. Kan tycka att de är riktigt vackra och inte låter de mer än mycket annat. Jag såg samma snurror som ni fast från ett annat håll idag. var ute och la ut en ny cache. Sedan tog jag en liten runda och hittade tre. Sen blev det för mörkt. Hittade dessutom en kasse trattkantareller och en stor påse vanliga kantareller. Ganska lyckad dag.

    SvaraRadera
  2. Vi kan väl boka in en fredag lite längre fram. Just nu är det en hel del att komma igång med både i skolan och i kyrkan, men om några veckor kanske. Jag slutar 14.00 på fredagar. Vad säger ni?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas