lördag 10 september 2011

Höstat i Halmstad, hejat på havet

Idag har jag sagt hej till havet. Och hej då, för detta år. Det blev väl inte så många bad denna sommar, men det blev några, och det är jag så nöjd med. Några härliga strandpromenader har det också blivit, och även några tillfällen att slå sig ner i strandstolen med en läsvärd bok.
Härliga sommarminnen från en bra sommar. Det påstås att det varit en dålig sommar 2011, men jag håller inte riktigt med. Den har varit varm och den har gagnat växtligheten. Den gav möjlighet att skaffa en fräsch solbrunhet. Att det sen varit en regnig sensommar, det har väl ställt till det mest för jordbrukarna.
Tog vägen över Värnamo, då den för dagen ensamstående dottern, gärna ville åka med. Roligt att åka en annan väg än vanliga Nissastigen. Den är erbarmligt tråkig mellan Gislaved och Hyltebruk, med det stora farthindret Smålandsstenar mitt på sträckan. Väg 25 är mycket trevligare att köra....

Ganska glest i sommarstugorna. Mogen frukt hade fallit ner på sina ställen, synd på fina päron som dessa, som fanns i grannstugans lilla trädgård. Massor av fin, men delvis fågeläten, fallfrukt låg under det stora trädet.
Fikade i stugan, åkte in till staden och gjorde åt lite ( en hel del) pengar på nya höstkläder, åt buffé på Thai/Kinarestaurangen till lunch, och tog sedan en lång promenad... stranden bort till Hagön och vägar genom stugområden tillbaka. Det senare medan C-E klippte gräs, stängde av vatten, tömde alla vattentankar och tankade glykol i systemen inför vintern.
Kändes så där fysiskt vemodigt i bröstet/magen när  jag gick bort till "sopstationen" med årets sista sopor.
Det brukar ofta göra så -  när jag säger hej då till Malmödottern som jag inte träffar så ofta, när vi kör förbi Lund, dit vi åkte för att besöka J under sex år, när man stänger till sommarstugan........
Körde hemåt med dottern vid sidan och C-E i baksätet. J tyckte att hon skulle hjälpa mig att fixa till cache nummer 150 på vägen hemåt. Hon sökte "nära cacher" på min c:geo app och helt "obesett" bestämde hon sig för ett ställe som hette Piksborg. Det låg en bit från väg 25, vid Bolmens södra strand. En suveränt vacker plats som varit en borg på Engelsbrekts tid, och som brändes ner av honom och hans mannar.
Otroligt fint iordnigställd,man kunde bl.a fortfarande se vallgraven som gått runt borgen för 700 år sedan.
Vackert väder var det, såväl i Halmstad som här, söder om Ljungby.
När vi närmade oss Värnamo, så såg vi att det regnat. En lokal skur trodde vi, men den var inte mindre lokal än att den nått ända hem till Stockremma, ca 6 mil bort.
Så vi valde rätt idag när vi beslöt oss för att hösta i Halmstad. Vi njöt en stund av förhöstssol  och vi njöt allt lite av staden och dess shoppingmöjligheter också. Allra mest njuter jag av att jag idag skrivit ett positivt inlägg idag, det var det några gånger sedan jag gjorde sist. Hoppas att positiviteten håller i sig.....

2 kommentarer:

  1. Grattis till 150! Förstår att det känns lite vemodigt att hösta, men det kommer en ny vår och sommar. Jag gillar ju hösten, känns mindre kravfull. Njöt av en skön kväll igår och en lat dag idag.

    SvaraRadera
  2. Grattis!! Ni är inte dåliga du och Inga...jag får inte min tid till att räcka till att leta så mycket. Men jag kommer igen=) Vi har ju dessutom några cacher att ta tillsamman i Falkenberg, det ska bli så kul.
    Ha en bra arbetsvecka och tänk på att varje dag som ...att vi kommer närmare dagen då stugan blir vårfin igen =)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas