onsdag 21 september 2011

Sent sagt

Absolut sent för att vara jag.... sitta vid datorn kvart över tio, då brukar jag ju vara i drömmarnas rike ... iallafall på god väg.
Men det är ju så skralt med blogginlägg numera. Annat var det förr.... då fanns det något att läsa nästan varje dag. Funderar på om bloggandet redan har haft sin storhetstid. Gissar att det är så.... Idag är det betydligt snabbare med kommunikationen på t.ex Facebook, och de olika grupper som skapas där. Det är bra....man får mycket kunskap och tips den vägen.... Den snabba vägen.... Ibland är det av värde med lite vardaglig läsning om ditt och datt på en blogg.... tycker jag.
Elfsborg vann över Helsingborg i kväll. Suveränt spännande match, vid sådana tillfällen är man glad att ha Canal Plus.Roligt att se att laget kunde spela fotboll igen. Jag har varit med att döma ut tränare Haglund vid flera tillfällen, i klubbens Facebookgrupp. Skrev i söndags att Haglund borde ta lärdom av en gammal lärare. När man coachat sin klass i tre-fyra år, då är det dags för nya krafter, med annan kunskap och nya idéer att ta över. För så är det ju..... och jag tror nog att det gäller även i fotbollsvärlden.
Tänker en del på alla omdömen som vi ska skriva framåt adventstid. Ska det skrivas som det är tänkt i den databas som vi har som bedömningsinstrument, ja, då blir det ett övermaga arbete. Och ett dokument som inte är riktigt hållbart, för vi vet ännu inte hur bedömningen ska göras. och vi behöver TID för att den ska göras på ett bra sätt..... Vår arbetsvecka, den slutar efter 45,5 timmar. Övertid ska vi inte göra, den får vi ändå inte ut.....
Tänker också på att föräldrar till stor del litar på att vi gör ett bra jobb, och inte lusläser dokumenten. Är allt under kontroll, så är det bra. Är det inte det, så vill de veta det, innan de får läsa det i bedömningarna. Att läsa de nya torra, mångordiga dokumenten, det blir ännu svårare. Och hur ska föräldrar förstå vad som står, när vi som jobbar i skolan, inte riktigt kan begripa. Dessutom tycker jag att eleverna ska kunna förstå de bedömningar som görs.
Tänker, lite besviken, på hur oviktig kontakten mellan skola och hem tycks vara för många. Ett samtal, om elevens utveckling, ska man ha varje termin. Man avsätter tid för samtalen, oftast får föräldrarna välja tid, men så dyker de ändå inte upp. De glömmer bort ..... och då är ju inte skolan så viktig..... Man glömmer knappast bilbesiktningen, frissan, tandläkarn.... men barnens tid den kommer man inte ihåg. Trist, tycker jag.
Nä, nu är det nog dags för dryga sju timmars vila. En del säger att man inte behöver sova så mycket när man blir äldre. Gäller inte mej.... jag sover så gärna och så gott. Och så länge man sover bra, så är livet helt ok... trots att det blir den del gnäll ibland. Godnatt!

1 kommentar:

  1. Visst finns det snabbare kommunikation än bloggen. Snabbast tycker jag Twitter är. Men den är inte så djup som bloggen kan bli. Gillar fortfarande bloggarna, inte minst din.

    Håller med i din analys av dokumentationen som bara växer för oss. Vem gagnar den? Knappast eleverna. Men det tänker jag inte fundera på nu. Jag njuter av en bra dag på Navet. och imorgon får jag möta eleverna igen. Det är det som räknas för mig.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas