tisdag 27 september 2011

Tog tillfället tillvara

Idag var det kommunmästerskap. Alla elever i åk 4-6, i kommunens sju skolor,  har möjlighet att tävla mot varann i kast, hopp och löpning. För några veckor sedan så hade vi vårt eget mästerskap i rektorsområdets tre skolor. Där deltar alla elever. Här har man möjlighet att välja.Några elever vill inte tävla. De stannar hellre hemma. Det gör jag också, speciellt som jag då själv har möjlighet att göra något kul till de hemmavarande. 
Detta år var det ganska självklart, vad det hela skulle handla om. Speciellt som en av eleverna i sexan, delar  ett intresse /en fritidssysselsättning med  mej, och i flera veckor undrat när vi ska göra "det roliga" i skolan.
Naturligtvis tog jag tillvara det utmärkta tillfället att visa hur geocaching går till.
Det finns bara en gömma i hela Gs samhälle, och det var den som vi letade upp. Jag hade lagt upp en användare för toppenklassen ( gäller ju alla i vår skola :)) så vi kunde registrera den på riktigt sätt på geocaching.com.
Vi tittade på världkartan och konstaterade att "mycket cacher finns det" samt att det är glest på sina ställen.

Någon undrade om vi inte kunde lägga ut några fler gömmor i Gs, och det hoppas jag verkligen att vi får till.


På You Tube finns det både bra och dåliga filmer. Vi kollade bl.a ett klipp där man letade upp världens största cache - i USA förstås - och vi såg ett klipp där men letade upp en skatt på havsbotten. Vi undrade så vad noteringshäftet var gjort av och vad det var för penna som användes. Dykaren skrev ju i boken på där nere under vattenytan....
På eftermiddagen så hade kollega C tillfälle att åka med, så då åkte vi hem till mig, för att leta upp mina båda "nära"cacher, Roberts stenmur och Janne i Moghult.
Några var väl "så där"-förtjusta när vi letade upp första burken, men med fler gps-appar i händerna, så blev alla ganska så glada i ansiktet.


Extra kul var det att det var olika barn som hittade de tre gömmorna, som blev fem olika hitt-tillfällen, eftersom jag och kollega C tog var sin grupp med oss. 

Olika storlek var det på burkarna och lite olika lätt var de gömda. Men barn hittar mycket snabbare än vuxna. De har mer fantasi på letandet.
Avslutade dagen med äppelkaka och glass på altanen. 
Förhoppningsvis har någon ny liten cachare fötts idag och jag önskar verkligen att fler elever kan få följa med, och t.ex åka ut till vår skog och till cache-täta grannbyn Hestra.
En bra dag, det var det ... och solen tittade förnöjt ner på oss alla och log med hela ansiktet, den också.

1 kommentar:

  1. Härligt! Har inte startat med mina elever än, men kollegan och jag planerade lite idag. Vi ska placera ut några skolcacher och skicka iväg några TB. Hittade själv en lurig cache idag som gäckat mig länge. Härlig känsla att logga den. Lycka till med skolcachandet!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas