lördag 17 september 2011

Utanför Ulricehamn...

 ... hittade vi fyra cacher. En hittade jag mitt i den lilla stan, under tiden som C-E var inne i den gigantiska ICA-affären. Två misslyckade försök blev det också, ett av dem retar mig, eftersom det ska vara en lurig gömma, som jag bara inte kunde se.... och inte C-E heller.
 Fint väder var det, en härlig höstförmiddag. En förmiddag, då man känner sig glad och tacksam över den dryga tre månader gamla fritidssysslan som gör att man kommer ut och rör på sig, ser nya platser och lär sig nya saker.
Hade inte en aning om att Ulricehamn haft en spårvagn. I och för sig, så blev det bara en tur, för bromsarna tog inte i de branta backarna från sanatoriet ner till stan. Men ändå, en spårvagn i lilla U-hamn! Vagnen såldes sedan till Göteborg, men inte heller där fungerade bromsarna. Ett klart fall av måndagsmorgonsexemplar...
 Utanför U-hamn, mot Borås, i lilla byn Brunn, fann vi den här gamla kyrkoruinen. Har åkt förbi många gånger i min barndom, men har inget minne av att jag sett det vackra stenmonumentet. Tänkte, just här, att det skulle varit roligt att  ha min far i livet. Honom hade jag kunnat fråga vad han visste om den gamla ruinen, eftersom han föddes bara några km härifrån,  år 1918.

 Körde tillbaka mot U-hamn och parkerade bilen vid Åsa-stugan. När jag var barn så var här en slalombacke, en backe som slutade på Åsundens is. Nu var hela backen igenvuxen med höga träd. Det är vid sådana tillfällen som man fattar hur gammal man har blivit.
På utsiktsplatsen vid Åsunden hade ett yngre medelålders par dukat upp sin lördagslunch, grillmat, bröd och rödvin. De berättade att de ofta brukade promenera till den vackra och njuta av mat och utsikt.
Förra veckan blev jag uppringd av en reporter på Ulricehamns tidning. Hon undrade om man fick göra ett porträtt av mig och om geocaching. Dum som man är... eller inte.... jag vill ju gärna berätta om geocachingen möjligheter, så sa jag ja. Var mest orolig för bilden som skulle tas.... Vill inte vara med på bild.... fast jag egentligen vill ibland, MEN inte i en tidning.
Reportaget var infört i torsdags, det fick jag reda på av dottern i Värnamo. Konstiga vägar blir det ibland. Sökte på UTs hemsida, och fann ett helt ok foto och en bra text. Hoppas jag med den lockat ut några på skattjakt.

3 kommentarer:

  1. Det var ett bra reportage och en fin bild. Hoppas fler blev sugna. Jag har fått höra från flera som börjat geocacha efter VN:s reportage med mig i somras. Var ute en runda igår och hittade två. Idag blev det en längre runda och 10 hittade. Roligt att kunna leta lite mera nu. Vi får se om det blir några imorgon. Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Härligt repotage!! Kul att läsa om er i olika medier, ni är så duktiga på att hitta skatter =) Ha en fin arbetsvecka nu!!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas