onsdag 7 december 2011

Ideidé

 Ja, nu var det inte min idé, det där med vinteride. Johanna, dottern, skrev på FB att hon funderade att gå in i ett sådant fram till i mars. Enligt kommentarerna skulle hon inte bli ensam där. Känner också för att följa idén. Nu tror jag i och för sig att det inte blir så bra om mor och vuxen dotter delar ide,  men vi kan dela idén och vi kunde ju ha idena nära varann, så vi kunde hälsa på  då och då, när vi vaknade upp ur slummern.
Nej, jag gillar inte vintern.
Vi pratade dubbelteckning i fyran idag. Tränade på att se, höra och skriva skillnad mellan lång och kort vokal. Hatt var ett kortvokalord och ska således skrivas med dubbelt t. Samma ord med enkelt t, det är för många ett laddat ord, men det vete katten om det inte är just så jag känner för snövinter.
Var hos sjukgymnasten idag. Hade tid  kvart över fyra. På vägen dit snöade det ymnigt, under det att jag gjorde besöket snöade det ymnigare, när jag var inne på ICA fortsatte snöandet än mer ymnigt och under hemfärden var det svårt att både se och att köra. Både luft och mark var genomvit. 
Besvärligt att köra i all snö, otäckt att möta bilar. 
Tänkte att jag likaväl kunde ta rättöversvägen, grusvägen, det kunde väl inte vara sämre där.
Men det kunde det. Två spår att köra i, det var väl gott och väl. Men de branta backarna var ännu brantare när all snö lagt sig på toppen, så hundra meter från toppen på Hallåsabacken, så kom jag inte längre. Stopp framåt, stopp bakåt....
Ringde C-E, han lovade komma att hjälpa. Och ev. ta hjälp med. Lyckades skotta bort lite bakom bilen, så jag kunde komma loss bakåt. Tog mig i etapper ner en bra bit i den långa backen... och sedan kom C-E... backade ( med knuffhjälp av mig) in i en öppning, vände bilen och tog oss hem via den "stora" vägen. Så allt slutade bra...  Men nog gör allt detta att snöavskyn växer sig allt starkare. Speciellt som det dessutom blev en halvtimmes jobb med snöskoveln här hemma....
Barnen i skolan leker i snön, bl.a. med att bygga kojor och att åka kana i den lilla backen. Nästan varje rast kommer någon in och klagar på att man fått sin koja raserad, att någon knuffas i backen, att någon kastar snö.... Varvid jag svarar att bästa lösningen på problemen och min stora önskan är att snön ska försvinna. Konstigt nog håller barnen inte med.

När jag skottade snö funderade jag på om det inte är idé att gå i ide när det ska vara pysseldag. Det finns en  grej som jag verkligen avskyr i mitt lärarjobb,  och det är pysseldagarna. Jag kan inte pyssla, det blir lim över hela mig och hela allt annat, ska jag klippa blir det snett och vint och ska jag forma något så blir det helt oformligt. Har ofta klarat mig undan sådana här hemska dagar genom att ta julsånger och lekar - eller pepparkaksbak. Det är kul... och hela pysseldagsidén bli en positiv grej... men i år fanns inte de alternativen... Har räddat mig genom att göra stjärnor á la modell Ingas... det fixar jag.  Tack vare skärmaskinen.....Men jag ser inte fram emot dagen.... pyssel är inte min grej....

Katterna fördrar vinteride de också. Måttligt kul att de valt min hemarbetsplats till sin idehörna.  Katter är riktigt smarta - mat och sömn är viktigast - samt att vara utomhus när det är väder för det.

Var förresten på julbord igår. Julpresent från arbetsgivaren. Bra present. Åkte buss ända till Mullsjö och till ett pensionat som heter Björkhaga, Min erfarenhet av julbord är inte så diger, har i princip aldrig ätit sådant "privat". Har fanns det mycket att välja på.... och visst var det gott....speciellt de olika sillarna, patéerna och rökta vilddjurmusklerna. Plus att lutfisken var den godaste jag någonsin ätit! Men för att gnälla lite .... inte över att vi fick tillfälle ayt smaka på det goda.... utan för det omättliga frosseriet som ett julbord innebär. Helt horribelt sanslöst.
Hoppas att man har möjlighet att göra åt all mat, så man slipper slänga.... för slängandet av mat, det gör mig riktigt ont och riktigt arg.
Nu hoppas jag på att fredagens utlovade oväder ska vara ett oväder på plussidan. Så att det blir regn som tar bort allt det otäcka, sladdriga vita och som ger en härligt grön jul, så att man inte ens behöver komma på en så befängd idé som  ide-idén.

1 kommentar:

  1. Brukar spara julbordet till julafton. Skolan bjuder på ett litet julbord någon lunch sista veckan. Annars var det länge sedan jag var på ett julbord utanför hemmet.

    Visst snöade det lite idag, men inte sådana mängder som ni fick. Jag var ute med ett gäng femmor och geocachade i snön som blåste isbitar i ansiktet på oss. Gick bra utan alltför många klagande elever. Nästan inte alls.

    Känner också för ide. Mest för att vila bort hosta och andra krämpor. Tror både katterna och hunden gör mig sällskap. Men vi kan väl vakna lite över jul. Välkommen att geocacha här efter nyår. Vi kan väl ses då.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas