tisdag 27 december 2011

Stadssök

 Vad dum man (=jag) är. Ofta. Allt ska ske på stunden och allt ska funka på stunden. Flera saker samtidigt helst. Som det här med gpsarna.... fattade inte alls hur det skulle funka, när jag skulle testa dem mitt i värsta senhöstskolbrådskan. Idag försökte jag igen... hade absolut lärt mig en del då jag trodde att jag inte fattade nå´t, för idag lade jag in ett par cacher i gpsen, två stycken alldeles nära Borås - vi hade ändå tänkt oss ett besök där, och då kunde det ju passa att göra ett testsök samtidigt.
Funkade jättebra, och jag ser att jag kan klara mig utan detaljerad karta.... kompassen och de uppgifter som finns tillsammans med den, gör att man sannolikt hittar det man söker ändå...iallafall det som vi ska söka i skolsammanhang. Riktigt kul, och nästa gång ska jag lägga in fler än två sökmöjligheter utmed den väg som ska befaras.
Knallestenen har en särskilt sevärdhetsskylt i utkanten av Borås. Nu blev det till att svänga fram till den plats där knallarna brukade träffas för att dela upp Boråsområdet mellan sig, då de skulle ut och knacka dörr.

 Den andra cachen jag lagt in för eftersök i gps låg alldeles vid Tavernan vid Transåssjön. Stora fina klippblock, och fin utsikt över sjön.
 Så här på "mellandagen" så var det inte speciellt mycket människor ute i stan. Kanske var de i Knalleland... eller också arbetade de. Inte mycket till klämdagar att kompa ut detta år, så det blir nog jobb för de flesta.
Hade tänkt köpa en Ipad. Experterna på Expert var behjälpliga.Kollade vilken täckning olika mobiloperatörer har i vårt område. Det är inte bra... och det visste vi ju. Dessutom visade det sig att det pris, ( 4400 kr) som man kan få en Ipad2 för inte gäller för mobiluppkoppling, utan är avhängigt ett fast nätverk... som t.ex. i en skola ... eller kopplat till den dator man har hemma. För att få den mobila uppkopplingen, så måste man betala  ca 1200 kr ytterligare ....
Nu tyckte väl vi att vi inte vill ha en apparat för närmare 6000 kr, som vi inte kunde använda hemma. Eller en för 4400 som vi möjligen kunde använda hemma ... men bara där.
Så besöket på Expert slutade med att C-E köpte en htc-telefon, modell lite större, så att han också kan spela Wordfeud med döttrarna..... och lyssna på min Spotifylista..... och jag köpte en ny kompaktkamera med bättre zoom än den jag redan har, och som dessutom börjar bli ganska så sliten. En Nikon Cool Pix.... Den hade fått en massa rewards för bästa kamera... och man rekommenderade den i affären.
Jag föredrar en bra kompaktkamera före  systemkameran. Den lilla kameran är  betydligt smidigare att ha med, man går inte omkring och fotar överallt- vilket jag ju gör- med systemkameran. Fast den är rolig den också.... när man bestämt sig för att gå ut och fota...
Besökte ett par klädaffärer. C-E köpte - naturligtvis - ett par skjortor till. Han bara köper och köper skjortor... och så skickar han en jättepåse till Myrorna vartannat år....
För egen del så blev det ett par svarta jeans - vilket jag faktiskt behövde.

Godis lockade inte så här direkt efter jul. Men en påse Riesen ville C-E ha att avnjuta vid det planerade biobesöket. Åt pizza på Granada ... vet inget bättre pizzaställe .... riktiga höjdarpizzor.
När vi kom till bion var jag ändå lite sötsugen .... och öppnade godispåsen. Stoppade in den stora söta chokladkolan i munnen, och kände vid någon av de första tuggorna, något hårt i kolan....
Rätt gissat, kolan hade lyckats dra loss en plomb, en stor en..... Så det blir en dyr kola..... får ringa dyra Tandvärkstan och kolla om de kan göra en tandreparationen .....
Det blev  ingen mer kola för mig, och jag lovar .... aldrig mera en Riesen för min del.
Filmen var bra, kul, rolig..... Det var den nya Sherlock Holmes-filmen vi såg. Fin filmning, häftiga gestaltningar.... och en alldeles otrolig story.
Man borde gå på bio mer .... säger så varje gång vi varit och sett en film.....
Stadsbesök med ingående gpssök, det var  kul - men blev tämligen dyrt.....

1 kommentar:

  1. Ajajdå, inte kul med tandläkarbesök på lovet då man vill ha det skönt och lata sig. Kul däremot att GPS:n verkar funka nu. Tavernan hittade jag på vägen till FAD men Knallestenen har jag kvar. Tänker ge mig ut en runda imorgon och får ta till min GPS för mobilen är på reparation. Har en lånemobil. Men sonen har laddat ner en bra karta i GPS:n så det ska bli kul att pröva den. Ha några sköna, lata dagar på lovet och ett gott slut på det här året. Vi hörs efter nyår för lite geocaching i trakterna häromkring, hoppas jag.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas