onsdag 18 april 2012

Bu Björklund

Nu räcker det, och det har det gjort ett bra tag.
Jag tänker i första hand på Björklunds betygsnoja.
Ser betygen i sexan som helt onödiga, och som en negativ pålaga för de elever som inte har kommit så långt i sin intellektuella mognad. För den är ju långt i från färdig när man är 12-13 år. I den åldern ska bedömningen vara försiktig,då ska lärlust och nyfikenhet få råda.
Idag kom ett ännu tokigare förslag, betyg från fyran. Ska vi knäcka barnen redan innan de kommit upp i  mognad för att utnyttja sin inbyggda nyfikenhet på bästa sätt, innan de fått tillräckligt utvecklade redskap för att ta till sig fakta och för att dela med sig av sina tankar och kunskaper?
Känner att den nya läroplanen inkräktar på elevernas kreativitet, allt ska ju bedömas utifrån kunskapskrav, och mycket vi undervisningen går ut på att eleverna ska "klara" sexans nationella prov.
Björklund behöver stoppas. Tyvärr är det två år till nästa val. Betygstokeriet behöver stoppas innan dess!


2 kommentarer:

  1. Din stoppskylt talar sitt tydliga språk!

    SvaraRadera
  2. Absolut! Sätt stopp för Björklund. Han har gjort tillräckligt nu. Vi pratade just om vårt yrke ikväll vid tjejträffen. Det har förändrats och är helt annorlunda mot det vi utbildade oss för. Betyg tycker jag är helt onödigt. Ser inte fram emot att sätta betyg nästa år. Det innebär så mycket jobb, till vad nytta? När ska vi hinna undervisa?

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas