lördag 7 april 2012

Hälsat på Halmstad, hejat på havet.

 När det var varmt och vår, och då menar jag i början på förra veckan, så hade jag/vi starka  planer på att åka ner och kolla till stugan efter vintern, när det skulle bli påsk. Sätta på vattnet igen och göra klart för sommaranvändning.
Men så blev det vinterkyla igen och alla planer inställdes.
Tills Johanna ringde i torsdags och undrade om vi inte skulle åka till sommarstaden, hon hade inget för sig och ville gärna åka med.
Bra att det är nå´n i familjen som inte backar för lite kyla !


 Träffades i Smålandsstenar och körde in till centrala Halmstad för att fika, shoppa och äta. Började på Skånskans konditori, ett häftigt ställe med hop-plocks-möbler och sneda väggar och dörrkarnmar. Ett riktigt gammalt hus.
Fikat var det absolut inget fel på.
Efter lite shopping av vårkläder ( att det ska vara så roligt att köpa kläder, fast man har så mycket redan...) och lite andra småsaker, så blev det lunch på Olssons skafferi. Medelhavsinspirerad buffé. Gott!

 Dags att besöka stugan. Jo, då den stod kvar.
Hade kollat upp om det kommit några nya cacher längs stranden. Det fanns en på det ställe där vi
( Johanna) gjorde det första försöket att hitta en cache, innan jag själv börjat med letandet.. Det var i juni förra året. Den cachen var försvunnen hela förra sommaren, men nu fanns en ny på plats.


 Tog en promenad längs stranden. Härligt att komma till det stora vattnet.
Den gula kiosken på Strandvägen var öppen, så det blev säsongspremiär för en kula glass. Ägglikör fick det bli, passande till påsk. Kan väl erkänna att glass har smakat godare än vad den gjorde i femgradig snålblåst.
Men vad gör man inte för att känna lite sommarsmak.


Två av grannarna var på plats. De har modernare stugor än vad vi har, en stuga som är OK att bo i året runt.
Vi för vår del, vände näsan norrut igen. Något vatten blev inte påsatt. Onödigt, eftersom det fortfarande är risk för ett antal minusgrader vid kusten nattetid. Inget kul med sönderfrusna vattenledningar,

Lite snö fanns det kvar framför huset vårt när vi kom hem. Alla tre katterna blev glada att se oss, och stod på kö för att komma in.
Bra initiativ att ta de gamla föräldrarna till staden och till havet. Kändes som en riktigt bra sommarsäsongsupptakt.

3 kommentarer:

  1. Visst var det mindre roligt att vakna till den vita världen i morse, men snön smälter fort i solen. Fast temperaturen var inte så hög och det blåste en del. Men det är alltid kul att komma till havet. Vi har traskat runt i smålandsskogarna ikväll. Ha en skön fortsättning på lovet!

    SvaraRadera
  2. Låter som en riktigt lyckad dag - ett bra initiativ av dottern!

    SvaraRadera
  3. Svar; Ojdå, det vet jag faktiskt inte. Kanske att få en danslektion av någon av Sveriges bästa dansare? Eller att få åka iväg på ett äventyr man inte har råd med. Jag vet inte, det finns så mycket man vill göra. Tyvärr begränsar väl pengar det mesta. En miljon på kontot hade inte varit fel heller. ;)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas