fredag 27 april 2012

Förkyld fredag

Plötsligt bara händer det. Som tur är, så är det inte så ofta. Och det går över.
Först börjar halsen svida och när det svidit färdigt så öppnas näskranen, en näshalva i taget. Vårförkylning skulle nog en del säga .... och det är säkert bra att ha nå´n gång per år, kan säkert vara utrensande.
Sitter inne och tycker lite synd om mej, för jag "tröster" ( västgötska för - det tar emot) inte gå ut, trots att solen skiner till lite då och då. Men det ska nog bli ännu  mer vår så småningom.
Hoppas att jag inte smittade alltför många elever idag..... man stannar ju inte hemma för lite snuva...... eller mycket snuva......

Lite fredagsfunderingar denna snuvdag- kanske någon kan hjälpa mig att reda ut tankarna.


 • Hur kan man hitta något vettigt på lektion.se ? Tänkte idag, när jag var lite tung i huvudet, att jag skulle hämta några bra matteuppgifter därifrån, i stället för att skriva dem själv. Men allt var skitdåligt... sån´t som jag aldrig skulle sätta i händerna på mina elever. Enkel ifyllnad.... Så jag får fortsätta göra matteuppgifterna till ett antal elevers IUP-arbeten på egen hand..... Det enda jag har kvar att göra inför nästa vecka.... annars fixade jag allt innan jag gick hem idag. Blir lite orolig för att alltför många lärare kollar lektion.se och hittar något dåligt/halvdåligt att använda där, istället för att göra något bättre på egen hand. Det blir ingen kunskapsutveckling av det.
 • Plockade  på golvet både före och efter skoldagen. Undrar så hur våra lokalvårdare kan ha en arbetsbeskrivning att de är ( om de följer sin arbetsbeskrivning helt)  förbjudna att plocka upp från golvet. Både jag och eleverna gör så gott vi kan för att hålla snyggt (jaja, det blir en del tjat från min sida) och då tycker jag att regelverket skulle tillåta oss alla att hjälpa till med detta.
 • Varför är man så förtvivlat hungrig/sugen när man är förkyld? Jag skulle tveklöst kunna äta/dricka hela tiden, och detta trots att en del smaklökar inte kommer till sin rätt.
 • Varför har vi fått en stor flock grönsiskor i vår trädgård ( vid resterna av fågelrestaurangen) nu, när vi aldrig, under 32 år i huset,  haft besök av mer än någon enstaka sådan.
 • Hur kan man kolla på program som "Let´s dance", "Miunten", "Så ska det låta" år efter år. Behöver inte vi människor lite förnyelse?
 • Elfsborg vinner och vinner. Stundtals spelar de briljant fotboll, ibland är det rena spring och sparka-fotbollen. Men man vinner. Säkert bra med ny coach/tränare.  Och varför ska det alltid vara så nervöst att se deras matcher ( som oftast visas på Canal +)- för egentligen är det ju inte SÅ viktigt om de vinner eller ej. Men ändå, det värmer i magen, när de vinner. Hur kan man bli sådan?
 • Vem vill se på ishockey-VM när det är VÅR.? Som tur är, så slipper man om man inte vill!
 • Ska åka till Önneköp i morrn och inte ens funderat på att samtidigt leta geocacher. Vilket jag gjorde så fort vi var ute och reste förra året. Känns som jag och geocaching har fått en bra relation. Antingen geocachar vi eller så gör vi nå´t annat. Inte både ock!
 • Plaerar att åka över Halmstad och öppna upp huset ordentligt på vägen hem. Ev. övernattar vi där också. Undrar om jag får nytta av de halvlånga byxorna och den kortärmade tröjan som jag packat ner?
Nå´n som kan svara på nå´t av ovanstående. Svar mottages tacksamt! Hörs tidigast på måndag! För nu blir det Skåne och Halland! Samt vägen över Småland, för ungkatterna får vara hos sin extramatte/husse ett par-tre dagar.4 kommentarer:

 1. Ha det skönt i Skåne och Halland. Var inne i Halland idag och vände när jag tog en oplanerad FTF på min eftermiddagsutflykt. Jag var ändå på hållet som man säger. Hoppas förkylningen går över fort så du kan njuta av våren.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för matematikuppgifter du söker? Min lektionsbank är inte så välfylld ännu (jobbar på saken!) men kanske kan jag ha något du önskar.

  Lets Dance tittar man på för att det handlar om dans. Extra kul att titta när deltagarna dansar bugg. Då känner jag mig rätt värdelös men oj så häftigt att man KAN bli så duktig av att dansa. Plötsligt blir jag motiverad att dansa mer...

  Hockey-VM begriper jag mig inte heller på. Möjligen att jag kan sträcka mig att se den match då Sverige är i final, bara för att vi är i final. Det är dock inte så ofta det inträffar...

  Ha det så trevligt på din resa.

  SvaraRadera
 3. Inte kul att vara förkyld, aldrig, men absolut inte när man ska resa bort. Ej heller när vårvädret klappar på dörren.

  Hungrig när du är förkyld! Det är inte jag.. tvärtom, då kan jag vara utan mat. Ligger jag med feber äter jag i regel ingenting, kan inte äta, mat äcklar mig.

  Inte många frågor som blev besvarade av mig... andra kan kanske hjälpa till!?

  Krya på dig och jag hoppas du får en riktigt fin helg!

  SvaraRadera
 4. Svar, Vad ska eleverna träna på i matte? Något särskilt eller bara allmänt? Har en bok som heter Veckans matte, där finns ett papper med färdiga ___ + ___ = ____. Kan ju kanske spara en del tid för dig. Finns både med plus och minus och både en med blandat plus och minus. Om det nu är detta de ska jobba med då.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas