söndag 1 april 2012

Kreativa kanaljrar


Måste tillstå att jag är synnerligen imponerad av alla kreativa första-april-skämt-kreatörer. Och lite avundsjuk. Anser mig ibland ganska kreativ, men inser att det är en av mina falska självinsikter ... jag har aldrig kommit på något bättre aprilskämt än -Titta, därute står en älg!


 Dagens förstaaprilare i Borås Tidningen, tog det mig några sekunder att inse att det var på skoj. Kanske för att klockan bara var sju och tidig söndagsmorgon och att jag inte till fullo insett vilket datum denna dag har.
Tyckte att det var väldigt konstigt att man skulle byta ut alla skyltar som visade att man kommit till Borås, till Boras.com. Fattade inte vitsen, men när jag fattat att det bara var en vits, så kunde jag inte annat än att tycka att det var rätt kreativt. Fast inte så kul....


 I Göteborg, vid Lilla Bommen, skulle man bygga vindkraftverk, enligt GP. Elförsörjningen till stadens spårvagnsnät skulle på så sätt tillgodoses, och  det skulle dessutom bli el över till privatpersoner som kunde teckna avtal för 5000 kr fr.o.m eftermiddagen idag.
Betydligt roligare skämt,tyckte jag .... och kan inte förstå hur man kan komma på en så´n kreativ grej...


 Precis när vi passerade Store Mosse vid pass halv tio, så kunde Radio Jönköping avslöja att ett kinesiskt företag var på gång att köpa upp mossen för ett antal miljarder kronor. Där skulle man sedan odla ris i så stor mängd att Sverige skulle bli världens näst största ris-nation.  Den globala uppvärmningen skulle fixa till ett klimat passande för det gigantiska projektet.
Det skämtet, det gillade jag verkligen. Superkul, superkreativt !


Annars har jag väl mitt favorit-aprilskämt, från min barndom. Kommer fortfarande ihåg hur vi satt framför den svartvita lilla lådan och glodde på ALLT och så kom det ett inslag i Aktuellt där man lovade färg-tv genom att spänna en nylonstrumpa framför tv-rutan. Fick lov att ta en av moderns "maskfallna" strumpor och kolla. Kanske berodde det på att var en trasig strumpa, men någon färg på TV-rutan, det fick jag inte till ... den kom av sig själv så där tio år senare.
Så vem vet ... det kanske finns något av dagens kreativa skämt som har blivit verklighet om tio-femton är. Den som lever får se....


Dagens resa genom det småländska mosslandskapet hade ett mål. nämligen att se Tindra tävla på hemmaridbanan i Sörsjö, Värnamo. Tyckte att hon hoppade bra, trots att hon rev ett hinder i den ena klassen och "vägrade" ett i den andra. Men det var många hinder över 1.20 hon hoppade, sammanlagt 20-25. Men varken ryttaren eller ägaren var riktigt nöjda med henne..... Hästen kan väl inte alltid vara på topp, det har hon varit väldigt många gånger om man ser till antalet prisrosetter som hon hoppat ihop.


Åt lunch i Hjälshammar, träffade vackra Bella .... den vackra katten.... och så blev det lite motion för alla genom att vi hjälptes åt att dra ihop det ris som Martin gallrat bort i hagen bakom huset. Så nu är det bara att hoppas att det blir eldarväder i påsk.... för sen kommer Tindra och hennes hästvänner i stallet att få en riktigt fin sommarhage.

I morrn är det skola igen, skönt när 1a april infaller på helgen, då slipper man alla dåliga aprilskämt - för de skämt som barnen brukar komma med, de ligger alltid på samma nivå som min egna .... och de är inte ett dugg kul!

2 kommentarer:

  1. Har knappt tänkt på dagens datum. Inte heller lurat någon. Har inte varit i skick för det. Åkt på spysjukan och legat hela dagen. Hoppas kunna stå på benen imorgon. Ha en bra påskvecka.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker också att det är bra att det infaller på en helg. Jag varken lurades eller blev lurad igår - skönt!

    Ett annat aprilskämt som också är rätt skoj är det som min bror utsattes för i trean eller fyran, jag vet inte om du var skyldig till det eller ej. Jag vet att han hade Kristina Gustavsson som lärare i alla fall. Det hade kommit ett brev till skolan om att kungen och drottningen skulle åka genom Dalstorp med häst och vagn. Alla elever skulle därför stå vid Ica och vifta med svenska flaggor. De flesta tog detta rätt bra, men nån elev gick hem för att han/hon blev så arg, hahahahaha! DET är vad jag kallar ett lyckat aprilskämt. :)

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas