söndag 22 juli 2012

Reprisresa

Det blir väldigt mycket repris i resandet när man har en sommarstuga.
Vistelserna, däremot, blir lite olika för var gång. Beroende på väder, sällskap och aktiviteter.
Denna vecka har vi åkt fram och tillbaka till Halmstad två gånger. Förhoppningsvis blir det ytterligare fyra-fem resor innan sommaren är slut.


Helgen,  som var mitt i fruntimmersveckan, var det både folk och fä i den lilla stugan. Bella har varit där flera gånger tidigare och sökte snabbt upp en favoritplats i fönstret.


Karin och Hampus firade sin förestående semester genom att åka E4an norrut dryga tio mil.


Både tyckte att lilla kattfröken Elvira var alldeles fantastiskt fin. Tre månader gammal och väldigt nyfiken....


 Spela roliga spel, det hör till när Larsson x 4, Olterman och Friberg träffas. Kommer inte ihåg var detta vackra, enkla och snabba spel hette... men det är kul.... och enkelt.


 "Ticket to ride" är varken snabbt eller enkelt. Fantastiskt roligt....trots att jag inte lyckas speciellt bra... min pjäs brukar stå en bra bit efter de andras på spelplanen.
Spelägare Martin fixade snabbt och lätt fram en uppsättning spelpjäser i trä, och gjorde ett spel för sex spelare  i stället för fem.......


Det gäller bara att fila till de ca 40 tågvagnarna ....


 I går kom broder Roger med fru Anki, son Richard och hans sambo Rebecka på lunchbesök. Kändes roligt att vara riktigt många till lunchen.


Elvira var inte så förtjust i deras hund, Tess.


Tre månader gammal katt, skrämmer sex år gammal hund att gömma sig bakom bordet vid husse och matte... Häftigt!


Senare på dagen kom lillkatten på att man kan klättra i de låga träden som finns vid stugan.


Det gamla päronträdet var ett alldeles utmärkt klätterträd.


Upp och ner... fram och tillbaka på de tämligen grova grenarna. Korsningen norsk skogskatt och europé gillar trädklättring.


Idag var det dags för arton banor minigolf på Japans fina minigolfbana.


Man beslöt sig för att spela på den "nya" banan... vilket jag aldrig tidigare gjort.Tävlingsmänniskor  finns det många utav. Här syns två........
Jag hör till undantagen, jag är ingen tävlingsmänniskotyp vad det gäller någon form av "sport". Och vad det gäller minigolf så brukar jag bara slå... och förvänta mig att komma sist....Till min stora förvåning, så kom jag tvåa i dagens Knipan 15-mästerskap. Som bäst har kommit näst sist, under tidigare turneringar. Fyra "Hole in one" ... har aldrig hänt förut! Tyvärr en tia... om jag lyckats bra med den banan, så hade jag varit hack i häl med "oslagbare" Martin....

Kommer inte att vara tävlingsmänniska i fortsättningen heller.... men medger att det är mycket roligare att spela, när man lyckas bra.


Karin och Hampus sa hej då vid lunchtid, Johanna och Martin en stund senare.  Bakom galler fick Elvira och Bella sitta på den dryga tio mil långa hemresan till Hjälshammar.


Själv tog jag en cykeltur till Hagöns naturreservat på seneftermiddagen.


Promenerade dit igår, med Johanna. Hade ingen kamera med mig då, och insåg att jag bara måste ha några högsommarbilder från den blommande hedmarken, som slutar i dyner med utsikt över Kattegatt.


Känner mig ganska så bra på arterna i vår flora, men denna lilla eternelliknande skönhet, är jag inte säker på.... kan det vara monke?


 Backtimjan och kärringtand, dom finns här inne i skogsbygden också.


Svårt att visa den vackra hedmarken på bild....


 .... men tänkte, under det att jag vandrade omkring på de upptrampade stigarna, att mitt himmelrike, det är just denna typ av natur... och i anslutning till ett öppet hav.
Tycker om våra mossmarker också, men de är så instängda i skogslandskapet .... jag vill gärna ha lite mer öppen mark....


Om några veckor kommer ljungen att dominera helt. Det är också otroligt vackert. Tur att vi sannolikt kommer att göra ett antal ytterligare returresor, så jag kan vandra omkring i naturreservatet söder om Hagön och bara njuta igen...

Helt Ok väder har det varit under helgen... igår blev det ett salt bad i ett kylslaget - men uppfriskande - havsvatten.
Solen har skinit på oss, så att det hettar  i kinderna i  kväll ...Som så många gånger förr, en rolig helg tillsammans med dem som man gärna träffar. Bara att konstatera: det är kul med vuxna barn och det är kul med en bror som har världens trevligaste tjejkvinna som fru.


3 kommentarer:

 1. Måste erkänna att inte heller jag är någon tävlingsmänniska. Kul när det går bra, men inte annars. Jag spelade spel som barn, men inte som vuxen. Ingen annan familjen är väl så intresserad heller. Roligt att ni har ett kul gemensamt intresse.

  Vackra bilder från en vacker miljö. Den lilla blomman var spännande. Tyckte det såg ut som nån trift men den är väl rosa eller vit.

  SvaraRadera
 2. Vilken helg ni har haft. Vilket mysigt inlägg du skrivit och härliga bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Det syns att ni har en härlig semester med släkt och vänner - kan det bli bättre? Sommaren är till för att avnjutas och äntligen kanske det blir lite mer sommarkänsla också! Ha det fortsatt gott under sommarledigheten!

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas