lördag 14 juli 2012

Sommarsångssanning

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort .... ta för dej, solen skiner kanske bara idag...."


 Egentligen är vi rätt dumma, vi människor. Iallafall en del av oss... och jag medräknad i allra högsta grad...
Vi ska bara gnälla....
De senaste dagarna har det varit regngäll..... andra somrar har det gnällts för att det är för varmt....

Regn är väl ingen höjdare, speciellt om man blir blöt och inte har möjlighet att få torrt på sig, utan måste gå omkring med våta kläder. Men det händer sällan, de allra flesta är utrustade med någon form av regnskydd när det kommer livgivande droppar uppifrån.....
OK, det kan bli för mycket ibland, men här ska vi inte gnälla.... inga tendenser till översvämningar, istället växer allt så det  knakar.


 Tänker att jag hellre går här i vår gråmulna sommar, än befinner mig vid Medelhavet i 35 gradig värme och obarmhärtig sol. Där måste man ju stå ut med värmen hela dagen, för att kunna njuta av en härlig kväll- hos oss kan jag ta på mig jeans och tröja om jag fryser.... vill jag bli varm, så är det bara att ta stavarna och gå några kilometer. Då blir man garanterat svettig... och får dessutom bra träning.


 "För jag är brun om bena,precis som det ska va"
Faktiskt, så är de flesta av oss "ute i naturen"-människor rätt så fräscht sommarbruna. Tittar på benen, och ser att de har samma färg som de brukar ha när det är sommar... Så visst har det varit en del sol, om inte så ofta från klarblå himmel, så från en himmel med lite lagom skuggande moln....
Bara att vi glömmer så fort, för vi vill ha sommarsol varje dag..... men blir det för varmt så klagar vi och pustar och har oss....
För mindre än en vecka sedan hade vi varm härlig sommar .... för sex dagar sedan badade jag i ett ljummet hav.... för fem dagar sedan jobbade jag i trädgården, iklädd shorts och linne...


 " Du ska inte tro det blir sommar om inte nån sätter fart, på sommarn och gör lite somrigt, för då kommer blommorna snart"
Någon satte igång sommaren redan i mars, men sedan hölls den lite tillbaka, innan den återvänt lite då och då, ända sedan i maj. Med påföljd att vi haft en lång, lång blomningsperiod av nästan alla växter.
Klart njutningsbart!

För att inte tala om den långa jordgubbssäsongen. Har haft färska jordgubbar dagligen sedan långt före midsommar. I början var de inte svenska, men de var helt OK, och jag hade inte avsikt att prata med dom....
( Och genast blev jag komiker...)


 "Sommartider, hej hej, sommartider"
Tycker att vi ska njuta över vår ljusa sommar och inte klaga över vädret. Det är ju som det är, och rättvist för alla.  Sommaren ger ju så många möjligheter, med de långa ljusa dagarna och tillgänglighet till att vara ute i naturen... eller att delta i något av alla de evenemang som ordnas på sommaren.


"Små lätta moln ser jag på min himmel" - faktiskt.... det har kommit vita moln i stället för grå.... nu går jag ut och njuter en stund på altanen. Tar med en oöppnad bok.... det är njutning det.

Glad högsommar alla!

3 kommentarer:

 1. Jag är definitivt en gnällare denna sommar, eftersom jag alltid har oturen att vara ledig de dagar regnet öser ner. De få lediga dagar jag har i sommar vill jag mer än gärna ha medelhavsvärme på. Okej, det är att ta i lite väl mycket kanske, men jag vill kunna sitta ute i solen och njuta i bikini. Att sitta ute i långbyxor och långärmat känns ändå sådär när det är sommar.

  Jag köpte en aprikosfärgad klänning och kände mig blek i den. Det är inte så det ska vara. Vid den här tiden på året brukar jag ha en ganska fin solbränna (trots att jag inte är någon superdyrkare av solen). Jag har turen att sitta några få timmar och den naturliga brännan infinner sig med en gång. Den som gör att man inte känner sig blev i aprikosfärgade kläder.

  SvaraRadera
 2. Jag är definitivt inte någon soldyrkare. Har aldrig kunnat ligga och pressa i solen. Blir det över 25 grader tappar jag all ork. Så för mig passar den här sommaren bra. Det har varit ganska många solstunder. Det gäller bara att ta vara på dem. När regnskuren kommer får man gå in eller klä på sig passande utstyrsel. Geocacha kan man göra i alla väder. Färg får man bara man är ute. jag tror man kan slippa hudcancer också genom att vistas i skuggan. Det är där jag håller till när solen gassar för mycket. Glad sommar!

  SvaraRadera
 3. Svar; Det går bra! Jag försöker hålla en låg växel och jobba hårt. Jag har bytt dagar ja. Skulle varit ledig fredag i denna vecka, men får jobba sju dagar i rad för att få fem dagars semster (Om man nu kan kalla det semester?). Viskafors ligger i Borås Kommun ja. Jag börjar onsdagen den 8:e aug, samma som ni va? Eleverna börjar en vecka senare.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas