måndag 9 juli 2012

Semesterstart, sommarstiltje

Många är det som börjar semestern denna vecka.
Min började för två veckor sedan,  och även om jag fortfarande har fyra veckor kvar, så tycker jag alltid att den bästa tiden av sommaren är förbi, när C-E börjar sin semester.
Veckorna då jag är min egen och kan hitta på saker med mig själv... eller någon annan... det är min favorittid på året. Känns nästan lite sorgset att den gick över så snabbt iår. Och ännu sämre, det blir inga egendagar i augusti heller....vi börjar redan den sjunde.
Retar mig riktigt mycket på att de som bestämmer över skolans termin, lagt sex kompetensutvecklingsdagar före skolstarten. Och att man inte har någon kompetensutveckling att erbjuda. Om man nu undantar någon timma med brandkåren, för att repetera hur man släcker en brand....
Sex dagar... heltokigt... hade varit lagom med två för att ( utan någon form av föreläsning eller workshop) vara beredda att starta upp höstterminen.
Men som sagt, det är fyra veckor kvar.....och visst kommer vi att hitta på roliga saker under den tiden....


Åkte ner till Halmstad i lördags för att gå på Halmstadstravet. Ett roligt evenemang som lockar ca 15000 personer att flocka sig runt den eliptiska, väldoserade och välunderhållna grusbanan.

 I år kom broder Roger med fru Ann-Katrin och yngste sonen, Johan, med på det roliga evenemanget.  För det är väl konstigt att ALLA tycker det är kul att satsa 20- 50 kronor på en häst ( som vinnare eller på plats) och sedan med spänning se hur kusen sköter sig i det ca 2,5 km långa loppet.

För egen del så hade jag lyssnat på sommarprataren  Lutfi Kolgjini och bestämt mig för att delvis satsa på honom och hans stall. Första satsningen slutade med galopp efter bara några meter.  Någon gick in på plats.


Med tanke på att inträdet är 150 kr ( skitdyrt tycker jag) så är det inte så många amatörtravtippare som går hem med mer pengar än han/hon kom dit med. Det är väl liksom företeelsens idé. Men det är ändå riktigt roligt att kunna gå och lösa in en hundralapp på satsade 20.....
Hade bestämt mig för att satsa 500 kr sammanlagt. Hade ca 420 med mig hem... så det kan ju ändå ses som en vinst.
Grillkväll med familjen Dyrestam.... trevligt... De åkte hem  till Rångedala sent på kvällen.... är bra att ha en stuga att samlas i, så har man ju både möjlighet att stanna över natt eller att åka hem.


Johanna besökte oss i stugan igår. Kom ner några timmar, då hon var "Vansbrosimmarklassikeränka" för dagen. Hann både gå snabbpromenad och långsam tipspromenad på området. Den sistnämnda blev Johanna etta och C-E tvåa på.... på midsommar inhöftade ju också huset två av tre priser.
( Undrar hur osmarta resten av sommarinvånarna på Knipan egentligen är....?)


 Tog en liten cykeltur efter det att Johanna åkt hem. Cyklade till naturreservater på Hagön. Fint därborta.

 Tog vägen genom campingen hem.... det livet är inget för mig. Trång-trångt, långt till toalett och dusch, grill-os och pommes friteringslukt.... Har prövat campinglivet ett par gånger i ungdomen, men fick absolut inte blodad tand för den formen av semesterliv.


C-E ville åka hem på kvällen.Han var väl orolig att katterna inte skulle klara sig ute en natt till. Jag hade gärna stannat tills idag, det ska ju bli sämre väder från och med i morrn.... Fransson tog ett vigt skutt, ca 1.20 m upp bland mina tröjor, när han varit inne och fått kvälls-Sheba. ( av sin husse) Sen ville han ut.... katter klarar sig, gravt medelålders män är lite för överbeskyddande .... Och katter är otroligt viga och spänstiga...


Sommarstiltjen har infunnit sig, både på bloggar och i media. Borås Tidningen är tunn-tunn, söndags GP är inte mycket tjockare. Nu när Almedalsveckan är över, så finns det inte så mycket att rapportera om i nyhetsflödet heller.... mest pratas det om regnet som öser ner med jämna mellanrum i olika delar av Europa.


I växtriket råder dock ingen sommarstiltje. Gräsmattan behöver klippas var tredje dag.... Jag gör gärna det... man får både konditionsträning och styrketräning, om man går fort fram över gräsytorna....

 Prästkragarna har inte  lugnat sig i sin tillväxt. Förr var prästkragar min sommarfavorit. Numera ser jag den som ett ogräs, så som den tagit över i våra rabatter.
Ska gräva upp både prästkragar och jättedaggkåpa när det blir höst... inget kul med växter som dominerar på det sätt som de gör.

 Nävor gillar jag. Denna tog vi från paradisträdgården i Önneköp i våras. Trivs så bra, hoppas den växer till sig ordentligt under sommaren.


Denna köpte vi på Grimstorpets örtagård förra året. Den blommade från juni till september. Lite sen i år, men nu har den kommit igång.


 Vallmon har spridit sig år från år, och långt från den ursprungsplats där de blev placerad för många år sedan. Kortlivad med vacker.

 Förra året, i påsktid, tog vi med en konstig liten planta från Önneköp. Den visade sig bli till jätterams, så småningom. Bredvid växte denna vita skönhet upp. Vit riddarsporre lär det vara. Förra året var där två blomstänglar. I år är det tolv stycken. Perenner gillar våra röriga rabatter.

I växthuset är det också fullt ös. Inser att jag planterat alldeles för mycket, detta första år. Det var ju inga stora plantor från början... men nu är det det. Blommar för fullt gör det och både tomater och gurka är på tillväxt i bärform.

Penseerna är ju också härliga. Planterade några som var för gamla för krukorna, bakom garaget, under några år. Nu är det verkligen penséträngsel där.... rött, gult och blått.

Blev inte så mycket av regnet som började under det att jag klippte gräset i rekordfart. Får gå ut och njuta sommar en stund till ... och sen ska jag ta en promenad, i lugnt tempo... och med stora kameran hängande på (stora) magen.

3 kommentarer:

  1. Härliga blombilder, mysig katt! Jag gillar också nävorna och mina vita riddarsporrar är jättefina och stora i år. Nu njuter vi av högsommaren och låter skolan vila till augusti. Vi börjar 9 aug. Måndag 13 aug ska vi ha Sten Rydh här igen för mattekompetensutveckling. Du kan säkert komma om du vill och får. Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. Svar; Nej jag vill ju inte det. Men samtidigt är det lite riskabelt att chansa. Jag behöver ju ha råd med hyra, räkningar och mat... Ja, det är jag också. Jag ville så gärna vara kvar. Jag har ju hellre vikarierat på förskola/fritids i sommar än i hemtjänsten. Förskola/fritids är ju ändå nästan detsamma som läraryrket. Nåja, nu är det som det är. Jag vill bara ha augusti, då är allt som vanligt igen.

    SvaraRadera
  3. Som alltid fina bilder - du är mästare på ffa blombilder har jag märkt"

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas