söndag 25 maj 2014

Femfemman fotofirar forjois flerfyrsiffrorfynd.


Idag, den 25 maj, är det en stor dag.
Det är valdag, det är mors dag och det är forjois dag.
Till en ort i Småland begav vi oss, och för en gångs skull är det helt ok att visa vad vi fann.... cachebeskrivningarna hade inte en enda hint, men rubrikerna avslöjade vad vi skulle finna och några av lådorna var så stora, så att det var omöjligt att missa dem.


Denna soliga försommarsöndag fick jag vara med när forjoi -  Inga - fann sin 3000 cache. 
Visst har hon anledning att vara stolt, denna målinriktade kvinna, som har som mål att hitta 1000 cacher per år.
Tvillingbygge hette jubileumscachen.


En massa andra mål har hon också uppfyllt, som detta att fylla varje dag i geocachingkalendern med färg.


För egen del hade jag ingen aning om att man kunde få någon annat färg än grönt, för dagar med funna cacher. Forjois kalender hade många olika färger.... färger som visade mer än 50, 80, ja mer än 100 funna per dag.


Cachedesignern på rundan hade gjort ett gott jobb.
Gömmorna var lätthittade, men synnerligen genomarbetade.
Det tycktes som om cacheägarens barns alla leksaker hade förpassats till skogs.


Femfemman tackar för att hon fick vara med på den stora dagen.


Firarkaffe bjöd forjoi på vid denna gamla klenod till hembygdsgård, nära en göl som namngetts av Martin.
Konstigt nog fanns det ingen geocache gömd här. Platsen var väl värd att visa.


Årets första midsommarblomster ville också vara med och fira forjoi.Vid det mäktiga berget fann vi ett par gömmor, under det att vi fick ytterligare lite motion.


Historiens vingslag kunde tydligt höras, trots att vattnet forsade ljudligt.


En sista utsikt mot berget innan hemfärd. Tittar man riktigt noga, så kan man se att man även firar forjoi från bergets högsta punkt, för där har man fyra firarflaggor i topp.

Kul att få vara med på tusentalsjubileet. Åker gärna med när det är dags för nästa tusenfirarrunda. Och så några gånger däremellan, förstås.  3000 hip hurra för Inga!


3 kommentarer:

 1. Tack för den här fantastiska dagen och tack för firarglassen! Det gjorde vi bra. Sitter och loggar medan jag firar ytterligare med lite ostkaka. Finns ju en hel del att fira idag -mors dag, valdagen (kanske), handduksdagen och så mina 3000 anledningar. Vi får väl snart ta en ny runda tillsammans. Ha en skön och kort skolvecka!

  SvaraRadera
 2. Vad bra med rejäla lådor. Vad har du själv för mål när det gäller antalet hittade skatter per år? Utsikten var fin. Jag tänkte på dig när jag såg Grimsåsskylten i lördags när vi tog Nissastigen hem från Gränna. Kram Bosse Svettig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är så dålig på måluppfyllelse.Vill gärna ha en statistik på en hittade per dag i snitt, sedan jag började för snart tre år sedan. Ligger just nu på 1,16 så det är ok. Annars är målet för burk-letade att se nya platser, att komma ut och förs på sig lite och att ha allmänt trevligt. Gränna är en fin stad. Nästa gång ni kör förbi, kör fram och säg hej. Kul med oväntat besök tycker vi. Och kaffe finns alltid hemma.

   Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas