onsdag 22 juni 2016

Tjejträff ....

... eller kärringkalas?

Den här mannen skaffade sig fem pluspoäng igår.
- Är det tjejträff? undrade han, då han stannade till för att låta de damer/tanter/tjejer/kärringar  ( näää) som gick precis framför infarten till hans hus passera.
Fempoängaren var granne med gårdagens värdinna, gamla kollegan Solgerd.Det är roligt att träffa gamla kollegor. Senast vi träffade numera Påarp/Halmstadsboende Solgerd, det var tre år sedan. Vi andra fyra (+ för dagen frånvarande Kristina) brukar få till en träff minst en gång om året.
Man har speciella känslor för dessa människor, som man tillbringat så stor del av sitt yrkesverksamma liv med.Man har så mycket att prata om, det känns som om samtalsämnena aldrig tar slut.
Vi avhandlade det mesta mellan vår skoltid tillsammans i Dalstorp, lanthandelsbodar på sextiotalet, omläggningen till högertrafik, Brexit, de danska id-kontrollerna.... och så pratade ju alla de andra om sina barnbarn....


Det har varit extremt torrt i området, gräset var alldeles nedtorkat och robotgräsklipparen hade inget alls att göra.
Men blommade gjorde det, torkan till trots.
Den här rosenbusken kunde jag knappast slita blicken ifrån, den var så vacker och så doftade den så vansinnigt gott.
Inget som skulle trivas hos oss i växtzon 4-5.


Stjärnflocka skulle nog kunna funka hos oss. Får försöka leta efter sådana på perenn- försäljningsställen.


Vår kaprifol här hemma, den har inte slagit ut än, men den är alldeles full med knoppar. I Påarp hade de originella blommorna öppnat sina kronblad och börjat sprida sin väldoft.


Solgerds och Martins radhus, det ligger bara några tiotal meter från motorvägen.
Bullerplank gör att  man inte märker så mycket av trafiken, och de förbipasserande missar denna blomsterprakt.....


En annan vacker buske i trädgården, var som allra vackrast efter det att de vita kronbladen fallit av. Undrar om en sådan här växt skulle funka hos oss? Någon som vet?


Kaffe med goda kakor och annat tilltugg serverades vid  ankomst, alldeles lagom till "elvakaffe".
Efter trädgårdstitten, så blev det lunch. Mumsig förrätt och sedan torskrygg med purjolökssås och rostade rotfrukter.
Suveränt gott! Bestämde att vi ska ses nästa år igen, och då fika förmiddag i vår stuga, äta på stan och äta efterrätt hos Solgerd. Hoppas att det blir så, för det är så otroligt roligt att ses.


En promenad blev det efter den goda lunchen. Värdinnan gick en mindre runda med dem som var lite justerade i knä respektive höft.

Min namne och jag tog en lite längre promenad,och kunde konstatera att mjölkörten är tidig i år.
Det fanns stora rosa områden av den högväxta örten utmed den södra delen av väg 26 också.


Precis som på "vår egen" Östra  strand, så hade kommunen byggt upp ramper för smidig nedgång till stranden, här vid Påarp.


Det hade regnat lite och varit lite småkallt tidigare under dagen, men under eftermiddagen hade det fina kustvädret kommit tillbaka.  Badväder var det dock inte riktigt, även om vi träffade på några barn som tagit sig ett dopp, och nyss kommit upp från det skummande havet.


Stenar i fyr a olika färgskalor.  Är de ditplacerade eller naturligt placerade?


Bra sittplats, tyckte Anna-Lena.  Tur att det inte var så varmt, för då hade det blivit eldkänsla i baken, tyckte jag.


Stranden längre söderut, mellan Påarp och Laxvik. är mer badvänlig, berättade Solgerd.
Jo, lite stenigt var det här. Lite besvärligt om man vill gå ner i det våta.


Den väldiga Slyngestenen, kan man se, då man passerar på E6an. Ett riktigt landmärke.

När vi tagit oss uppför backen på Fornminnesvägen, så hade våra vänner förflyttat sig utomhus.

Där satt vi och gottade oss länge, blev serverade kaffe och jordgubbsbakelse..... och plötsligt var klockan halv sju. Dags att åka hemåt! En jättekul dag, så roligt att ses! Ser fram emot nästa tillfälle.Idag tog vi en cykeltur till den speciella mossen, där det brukar blomma mossnycklar. Och massor av myrliljor, lite senare på sommaren. En plats som inte många mer än C-E och jag - och sannolikt markägaren - brukar besöka.

Tänkte att mossnycklarna redan var överblommade, allt är ju så tidigt denna försommar ( som nu inte längre är försommar, utan midsommar och snart högsommar) för vi såg inte till några på håll.

Gick försiktigt ut på det lite gungande underlaget...och tänk....


... där fanns flera exemplar av den ovanliga orkidén.


De flesta var ännu i knoppstadiet. De senare veckornas lite svalare väder, har nog gjort så att växthastigheten hämmats något.
Kan vara läge för nytt besök om någon vecka.Tranbären blommade i massor. Fick lite dåligt samvete för att de två liter av dessa bär, som C-E plockade i  höstas, fortfarande ligger oberedda i frysen. Speciellt som C-E påstår att det var riktigt segt att fylla tvåliters-spannen med de mörkröda bären.

Fotboll på TV. Hejar på Island. Tycker att det lilla landet gjort en otrolig insats, med två oavgjorda matcher,,,, och framförallt då mot Ronaldo och hans landslag.
Sverigematchen blir nog en mindre trevlig historia... pessimisten ( eller kanske realisten) tror att de (vi) får storstryk mot Belgien. En Zlatan ( i o-form) gör ingen åttondelsfinal!
Så jag utnämner de härliga isländska lirarna till klart bästa nordiska landslag! Hur det blir med det, det vet vi om några timmar.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina blommor du fotar. Jag är jättedålig på att ta bilder när jag är iväg och därför blir mina inlägg ofta bild-tomma, trots att jag tycker det är trevligt med lite bilder. Det lättar upp ett annars ganska tråkigt inlägg. Jag får försöka skärpa till mig vad gäller bilder. =) Kul att se de gamla lärarfolket från Dalstorpskolan, Anna-Lena hade jag i slöjd och Berit sprang omkring där med sin tv-dosa (dvs en betydligt större modell av bärbar telefon än de som finns idag). Man hörde alltid hennes klackar i korridoren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hennes klackljud glömmer man aldrig. Blommor är bra fotoobjekt. De håller sig stilla. Ha det gott.

   Radera
 2. Island är helt klart bästa nordiska land tycker även jag. Zlatan är en bra fotbollspelare men inte kan han göra jobbet själv det är ju trots allt en lagsport. Ja ja värre saker har hänt ... :) Men mossnycklar, finns det här i våra trakter? Får nog undersöka detta. God fortsättning på midsommarhelgen.

  SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas