måndag 10 juli 2017

Dravel (?)


Om jag inte vore en sådan fotograferingsnörd, så skulle det bli tyst här på bloggen. Extremt tyst. För egentligen har jag inget att skriva om, det blir oftast en massa dravel. Eller egensinniga funderingar. Vilket också skulle kunna gå under epitetet dravel.

Men som sagt, jag är fotobildsmänniska, och vill gärna ha  bilderna sparade på en lättåtkomlig plats.
Har en massa foton på en "extradisk", modell större.... men där är det igen ordning på dem. Inte lätt att hitta bilder när filerna är döpta till "bilder" eller "foton".... och så ett årtal.... eller i bästa fall en årstid och ett årtal.

Mycket bättre att etikettera lite tydligare här på bloggsidan.

Som väl är, så är det inte så många som kollar bloggen, om jag inte facebooksdelar. Vilket jag gör om jag tycker att dravlet jag skriver ligger på lite högre dravelnivå.

Blir sannolikt ingen delning idag.


Sommaren skyndar sig fram.  Ibland skyndar jag på den lite extra. Fick en femårsdagbok för tre och ett halvt år sedan. Det är en present som jag har använt. Även om det bara blir anteckningar i den vid ett par tillfällen i veckan, så kommer jag, efter lite tankemöda, ihåg vad jag/vi gjort.

Idag tog jag fram dagboken, och upptäckte att jag inte skrivit sedan i torsdags. Antecknade snabbt väder och händelser under lördag, söndag. Men vad som hände i fredags, det kom jag inte ihåg....
Det var helt blankt. Jaja, demensen ska ju slå till någon gång.... vid snart 64 år ålder är det väl dags...

Tills jag upptäckte att jag skrivit om torsdag två gånger.  Jag hade lagt till en extra dag och var redan framme på den 11 juli. Ur led var  min tid. Tillrättades med papper och lim.


Sommaren skyndar sig fram,  men jag hänger inte riktigt med.
Igår fick vi fram elcyklarna för första gången i år. Hög tid att inse att en batteribehjälpt cykel, inte är så dum. Man kan ju cykla sakta där det är vacker natur, man kan dra på rätt ordentligt genom områdena av mosse och skog.

Man får trampa på rätt bra trots motorn, tänkte nästan att det kan jämföras med spinningpassen. Man lägger på efter lust och förmåga. Ett vanligt cykelpass i våra kuperade trakter är absolut jobbigare än spinningpasset.  Beroende på att det sitter en tung tant på den manuellt framförda cykeln.
Visst önskar jag en lättare tant på cykeln. Skulle vara spännande att känna hur det kändes.


Träffade min kära bror i lördags.... och insåg att den genetik som vi har fått oss tilldelad, inte gör det så lätt att få till något lättviktigt. Sannolikt skulle det funka med en sträng diet under lång tid... men hu, ett sådant tråkigt liv. Tur att klimpen i tantens knä bara fått 25 %  av dessa gener... förhoppningsvis andra gener som dominerande sådana.


Sommaren skyndar som sagt. Jag har inte hunnit med.
Inte en enda övernattning i sommarstugan, har det blivit i år. Fast ganska många dagsbesök.
Inte kul att vara i gamla stugan om det inte är riktigt högtryck. Vill dessutom gärna ha lite extra sällskap, för att det ska kännas extra lockande.

Cyklade omkring och kollade in stugor i torsdags. Vill jag ha en nybyggd stuga, där på Östra stranden? Nää. Då skulle jag nästan ha dåligt samvete för att den inte användes mer. För jag tror inte att det är så mycket roligare att befinna sig i en nybyggd stuga, när vädret är så där.

Och så det jäkla SMHI, som inte kan ställa prognos. Det kunde ha varit läge för övernattning just nu.... men det blir ju ett fasligt farande, eftersom vi nyss var där och åkte hem för att det skulle bli regn....


Sommar är semester. Har  jag semester? Ja, 32 dagar. ( Tror jag) Sommarferien blir tre dagar.

Förr åkte vi alltid i väg minst en vecka när det var semester.
Vill jag åka till Medelhavet? Nej, det är för varmt där.
Vill jag åka någon annanstans? Ska ju göra det i slutet av augusti. Även lärare har ju möjlighet till kompledighet numera. Eller ledighet med helt avdrag. Jag har massor av komptid.

Har biljetter till visfestivalen i Västervik på fredag. På musikevenemang med varierande utbud åker jag gärna. Så jag ska åka "någon annanstans" ...

Och så skulle jag gärna vilja äga den röda stugan med denna utsikt.....(Lagmanshagasjön, för den som undrar)


Svåger och svägerska var på "grillkvällsmat" hos oss i går kväll.  Vi satt ute på den öppna altanen tills klockan var ordentlig kväll. Inte så kallt, inga knott.
Många bygger in sina altaner och gör uterum av dem. Vill jag ha ett uterum? Nej, jag ar tillräckligt med innerum. Dessutom har det varit ett suveränt bra altanväder i sommar.


Sommarprogrammet har jag heller inte lyssnat på denna sommar. Har inte varit så ( i mina öron) spännande sommarpratare. Men man vet ju inte, även om inte namnet är säljande , så kan man ha mycket att dela med sig av. ( Som jag på min blogg... hahahaha...)

Gamla Dagny, 105, som var dagens "värd", henne får jag allt ta och lyssna på vid tillfälle. Som tur är så finns tillfällena kvar länge, tror att programmen finns på "play" i ett år.

En kreatursbild fick jag också till.... och denna ilsket blängande herrnöt... han var ( tillsammasn med två andra av samma slag) inhägnade med dubbla trådar. Både el och tagg.  Om man skulle bli jagad av denna, så skulle nog enda vägen till räddning vara elcykel på full effekt med full trampförmåga.

Kreatur, vatten och blommor...  favoritmotiv för tant.


Och så denne härlige lille kille förstås.

Har jag dravlat klart för idag nu? Yes!

1 kommentar:

  1. Så mycket dravel var det väl inte. Du har oftast många kloka tankar. Tankar föder nya tankar.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas