torsdag 27 juli 2017

Skogen


Det har blivit lite dåligt med geocachandet på sistone. Flera anledningar finns till det... en är att vi är mest intresserade av geocachingrundor, och de allra flesta rundor inom rimligt bilavstånd är "gådda".
Hade faktiskt letat upp en runda i Vaggeryd, som vi kunde tänka oss ( framförallt är det numera C-E som vill ut). Jag var lite tveksam dock.... vi var ju i trakterna igår... i helt andra ärenden.....nja.... är det så kul egentligen, det där med att leta burk?

Jo, men det är det nog ändå...men  Småland idag igen.....????


Skaffade ny mobil för en vecka sedan, och har av någon anledning inte fått igång aviseringarna på e-posten. Kom på att jag skulle kolla om det fanns något av värde där... det brukar det ganska sällan finnas... mest reklam... och blev synnerligen glatt överraskad, när det hade kommit ut en ny geocachingrunda igår, en runda på fem kilometer,  en runda som fanns bara en och en halv mil hemifrån!

Skogen heter den och är utlagd av min gamle elev... i min allra första klass... tomasb65.

Man kunde ta sig runt med cykel, även om man -om man inte hade MTB- vilket man ju inte har - skulle behöva leda den bitvis.C-E fixade kaffe medan jag lade in cacherna i gpsen. Sedan lyfte vi in cyklarna i bilen.
Vi tog vägen över Limmared, och svängde upp mot Lilla Hestra, vid säteriet.Det var en bit att köra på skogsvägar, för att komma fram till den anvisade parkeringsplatsen.

Visst kunde man  parkerat tidigare och tagit rundan i "oordning", men med tanke på såväl brevlådecache som bonusgömma, så är det klokt att parkera, där Tomas tycker att bilarna ska ställas upp.
Inledningsvis, så var inte rundan någon cykelrunda. Stigen var smal, så för oss blev det till att leda cykeln.
Efter 600-800 meter så blev det bra cykelväg. Det var fina skogsvägar, inte speciellt kuperade.


Vid ytterligare ett tillfälle, så var det omöjligt att cykla.... och det var i en lång uppförsbacke, tillika en stig  mellan två skogsvägar. Skulle säga att fyra-femtedelar av rundan går på bra väg för den som vill ta cykeln runt.

Gränspinnen på bilden, den visar gränsen mellan Tranemo och Svenljunga kommun.


Alla cacher var väl arbetade. Några var av synnerligen gott hantverk.
Regnsäkra loggböcker fanns i de flesta burkar, och i  de burkar där utrymme gavs, där fanns också en välvässad penna.
Koordinaterna var bra, många gånger mycket bra. Hintar fanns där sådana behövdes.

En - tyckte vi - svår gömma fanns det.... en som det tog upp emot tio minuter att finna. De andra gömmorna uppenbarade sig snabbt.

 Här gick vi på en fint. "Älgtorn" hette cachen. Hinten var "under". Dessutom råddes vi att inte klättra upp. Den gamla lärarinnan lydde inte uppmaningen... och hon kollade inte heller gpsen. Det är inte alltid som man tror det ska vara. Gömman fick en (av fyra) favoritpoäng. De var fantastiskt fin.


En av gömmorna var en brevlådecache.  Där gällde det att få ihop ett pussel, för att få koordinaterna till själva brevlådan.


En bonuscache fanns också på rundan. Det var en riktigt fin och bra avslutning på en superrolig runda.
Tack så jättemycket Tomas, för allt arbete du lagt ner för att glädja alla geocachare som gillar rundor.

Och till alla er som läser detta, ett besök rekommenderas ... med eller utan cykel. Ni blir inte besvikna!

Och visst är geocaching kul... får ta rundan i Vaggeryd en annan gång.
2 kommentarer:

  1. Håller med dig. Geochaching är kul bara att jag är en sådan där som ägnar mig åt det alldeles för lite. Härligt med naturen. Roligt läsa din blogg igen.

    SvaraRadera
  2. Klart att den ska avverkas inom en snar framtid. Det blev en liknande runda för mig för ett par dar sedan. Sörbyrundan, vä. Falköping. 4-5 km, men många, 22 st, gömmor. Också i skog. Många olika burkar.

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas