söndag 22 september 2024

Höstdagsjämning

 


Det stora vemodet brukar ju infinna sig redan i augusti. När sensommaren tar vid. Idag är det höstdagsjämning och  ett halvår framåt så kommer den mörka delen av dygnet att vara längre än den ljusa. Och längre än idag.
Vemodskänsla? Nja... Mindre än den som infann sig i augusti, definitivt! Det har ju varit så många fina dagar under sensommaren och det hjälper absolut till att det stora vemodet på avstånd.
Men jag vet när känslan kommer att bli så överväldigande att det gör fysiskt ont. Det blir om några veckor, då vi stänger till Halmstadsstugan för vintern. Då är sommartiden definitivt över.




Funderade på hur tiden från den 20 mars
varit,  då jag tog dagens promenadrunda. Det har varit ett bra halvår. För mej, för familjen, för naturen. Få somrar har bjudit på så mycket grönska och så mycket att skörda från både natur och odlingar av olika slag, som denna sommar. 

Hur halvåret varit för världen i stort?  Det lämnar jag därhän... orkar inte bry mej.


Hämtar en bild  från den 18 mars, i  mobilens digra fotoarkiv.  Snödroppar i full blom. Även krokus och tussilago fanns på foto från denna dag 
Det känns trösterikt ändå. Även om det kommer att bli mörkt och kallt, så kan det vara så att naturens viloperiod inskränker sig till tre och halv månad. Man kan i alla fall hoppas.


Sommaren sista ros?  Vem vet, om hösten kommer att fortsätta vara frostfri, så kanske det hinner slå ut någon mer..

4 kommentarer:

  1. Som när vi drar hem husvagnen då. Det är väldigt vemodigt. Samtidigt har man så mycket annat som ska hinnas med, så det är rätt bra när man väl gjort det.
    Säsongen har varit fin och det är jag tacksam för.
    Trevlig söndagskväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Höst= vemod.
      Men efter jul vänder det..

      Radera
  2. Årstiderna kommer och går år ut och år in...jag tycker att alla har sin speciella tjusning. Även här där gränserna är mera otydliga än där. Fina foton! Och liksom du så orkar jag inte ta till mig allt som händer i världen, man vet om det, men inget kan man göra annat än att försöka göra sina och andras dagar så bra som möjligt.
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  3. Jo alla årstider har sin tjusning. Men vintern får gärna inskränka sig till dec och januari Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas