söndag 6 oktober 2024

Firat Ava

 


Konstaterade att det var fyra veckor sedan vi var i stugan senast. Då var även  båda döttrarna och alla tre barnbarnen på plats. Det var helt fantastiskt septemberväder och sommarens finaste och härligaste bad. 

Det var bara en vecka kvar tills dess Ava skulle fylla sju, då vi sågs senast. Vi brukar sällan fira födelsedagen på rätta dagen, utan brukar hitta en annan dag, som passar oss alla. Vi tittade i våra kalendrar ( mest den som innehåller diverse hästtävlingar) och konstaterade att den sjätte oktober skulle passa bra.

- Vi kanske skulle fira Ava här? tyckte någon. Vad tycker du om det Ava? 

Ava tyckte att det var en utmärkt idé.  Fast det fanns förstås ett MEN. Om det är dåligt väder, så åker vi till Malmö i stället.


Nu blev det kanonväder. För ovanlighetens skull, så kunde hela vår nio-personersfamilj träffas. Det blir inte så många gånger per år, det är jobb och det är häst-skötsel, som gör att någon ofta fattas. 

En nöjd tjej öppnade sina senkomna presenter. Det var ju minst lika kul att fira sin sjuårsdag dryga tre veckor efter själv födelsedagen. 


Det blev en tur tills stranden, förstås.  
Det var extremt lågt vattenstånd. 
Och tillräckligt "varmt" i vattnet för att kunna ta rejäla fotbad.


En tur till den stora lekplatsen blev det också.


En glad sjuåring. Och i hajens käftar ligger den årsgamle, men drygt  sju månader äldre, kusinen. 


Det hade varit motorcykeltävlingar ( enduro???) på stranden igår.  Efter att stora maskiner ställt iordning stranden igen, så var det riktigt geggigt på sina ställen. Härligt att gå barfota, tyckte barnen... 


Pappa Macke bjöd på grillad korv med goda tillbehör till lunch. Efter det var det dags för femkamp. Karin var lekledare. Två lag, ett med dem som ännu inte fyllt fyrtio och ett med dem som passerat det ålderstrecket. Så det var Macke och barnen mot oss andra. Det yngre laget avgick med segern. Förstås!


Ett bad blev det också.  


Mor och äldsta dottern  vågade sig i böljan blå.  Gott och friskt! 


Vemodet överföll mig på vägen hem. Det var sista gången som barn och/eller barnbarn var med i stugan denna säsong. C-E och jag planerar att åka tillbaka till Halmstad på fredag och stänga till för vintern. 


En härlig dag blev det. En dag som man minns med glädje och kan "leva på" länge. 


11 kommentarer:

  1. Bravo... att du badade. Kanske sista gången för i år, eller blir det ett till bad på fredag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tar med baddräkten på fredag. Ska nog bli blåsigt? Då är det snabbadat från stranden. Idag gick vi till handikappsbadet.

      Radera
  2. Så fint att ni kunde fira Ava i stugan. Det gör ju att sommarkänslan sitter i längre.
    Skönt med ett bad också. Men visst är det vemodigt och sorgligt. Jag känner mig lite deppig ikväll, fast jag borde bara njuta och vara tacksam. Längtar ju efter att kunna säga: ja, klart du/ni kan komma, vi är hemma, till barnbarnen. Så det är helt okej när man väl kommit hem. Men nu känns det ändå ledsamt.
    Maken säger: vi kan ju åka hit när vi vill.
    Det kan vi. Men gör vi det?
    Ha en fin söndagskväll nu! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir ju inte samma sak under vinterhalvåret...

      Radera
    2. Nej, men lugnet och känslan att här hör jag hemma finns då också. Men oftast har man ju bråttom då…

      Radera
  3. Så fint att kunna samlas allesammans, och vilken fin dag ni fick ;-) Jösses att ni badade, wow, det kan inte ha varit så varmt, men uppfriskande förstår jag! Visst är det lite sorgligt att stänga för vintern..
    Må så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, inte varmt. Men varmare än på försommaren..

      Radera
  4. Tack för din fina dag med sjuårskalas och dopp i havet!
    Allt gott!

    SvaraRadera
  5. Så bra att ni kunde samlas allihopa för att fira Ava. Vad gjorde väl det att det blev ett par veckor senare när ni fick en sådan härlig dag och perfekt väder. Sedan är det alltid lite vemodigt när säsongen är över men det kommer en ny.
    Så fina bilder från en glad dag!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Men ... vilken härlig dag ni fick. Och vilket härligt födelsedagsfirande för Alva. Och dessutom ett friskt och skönt bad. Förstår att du fick en vemodskänsla men du får tänka tillbaka på den här dagen och se fram mot kommande säsong.

    Kram

    SvaraRadera
  7. applåder och fanfarer, vad duktig du var! Måste erkänna att det var otippat att du skulle doppa dig i oktober...glad att jag hade fel! så ni har också firat födelsedagar, jag var på 4-årspartaj igår, Noelle firade i två dagar då ena dagen inte funkade för alla. Alla hundratio presenter hade samma tema, Unicorn! Den andra tjejen, Freja, firade hos sin pappa i Stockholm. Ja det är på de yngsta man blir varse att åren går...men vi består, eller hur! Ha en fin vecka, nu börjar höstrusket här, prognosen ser dyster ut. Kram

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas