lördag 12 oktober 2024

Så vad det det där med vemodet

 


Idag var det dags för det stora vemodet att göra sej påmint. Kände det redan på väg ner mot Halmstad.  Konstaterade att vemodet sitter i magens vänstra sida. Det känns som om det utgår från trakten av mjälten. När vemodskänslan är som störst, så känns den ända upp ifrån halsen och ner i undre delen av magen. Och där nere så går den även över i den högra sidan, iallafall delvis.


Alldeles nyligen hemkommen igen, så har den värsta vemodskänslan bedarrat. Det är mest om jag tänker på hur det kändes, då jag gick där på stranden, eller när vi låste dörren till stugan, som det kniper till igen.

Halmstadssäsongen 2024 är ett minne blott. Vattnet är avstängt och rören tömda. Elen är avslagen. Altanmöblerna är inställda i stugan. 

Konstaterar att det varit en bra sommar. Både regn och sol.  Juli var väl ingen höjdare, men det är den sällan. Augusti och början av september var den bästa tiden. Speciellt som badvattnet och stranden blev betydligt bättre än vad det varit tidigare under sommaren.


Nu är det bara att hoppas att den gamla stugan står pall för ännu en vinter. Och att vi  gör det samma. Det finns en hel del ångest kopplat till stängningen... Hur ser allt ut då vi öppnar igen?

Ett halvår till öppningsdags. Jag längtar dit. Tanken på april månad, den ger upphov till ett nytt knip av vemod. Omfattande i stort sett hela vänstra sidan av torson.

Är tacksam över den fina Halmstadssommaren som var. Hoppas på en lika fin nästa år.


9 kommentarer:

  1. Det stora vemodet - En vintersaga - en ode till det svenska vemodet och skildrar på ett vackert sätt kärvhet, kärlek, arbete, fylla och fritid.
    Jag var tvungen att googla för orden kom till mig direkt. Så är det.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår så väl den där känslan. Vänster sida säger du, jag skall känna efter nästa gång. Fin inlägg med fina bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske är olika på olika personer...

      Radera
  3. Så vackra bilder du inledde ditt inlägg med! Förstår att det var en vemodig känsla att stänga ner. Dock blev jag lite nyfiken över varför inte stugan används året runt. Är den inte vinterbonad? Hur som helst så kommer det en ny säsong och det går fortare än vad vi tror, på gott och på ont.
    Kram och god kväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nix. Inte vinterbonad. Är en hel del stugor på vår del..
      Den gamla delen... av området som inte är vinterbostäder.

      Radera
  4. Fint inlägg Anna-Lena
    ❤️

    SvaraRadera
  5. Underbara fotografier, rena konstverken!
    Så mycket fint ni får vara med om , så mycket att känna tacksamhet för...snart är det sommar igen.
    Ha en fin kväll!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja... längtar till våren. Mars räcker... för då börjar allt det fina igen.

      Radera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas