söndag 20 oktober 2024

Skillnad





 En veckas skillnad på bilderna. Det har hänt mycket på de dagarna. Hösten har blivit rätt mycket tråkigare i sina färger. 

Men visst har det varit en lång, väderstabil och färgrik höst. Kan inte klaga. Bara att inse att nu går vi in i naturens vilotid. En tid där naturens färger går i gråskala.

Femton grader i luften idag! Liknande väder som på en "dålig" sommardag. Jag vet att man inte ska "gilla" det ljumna höstvädret, man borde oroa sig över klimatets förändringar i stället. Med tanke på att jag inte kan göra något åt den klimatförändring som sker, så väljer jag att njuta av att slippa frysa. 

Hade tänkt mig söndagens promenad på en halvmilsrunda. Väl kommen fram till byn, träffade jag på svägerska med hund. De.. ja hon då... hade planerat en annan runda.  Jag hängde på. Det blev 60% längre än vad jag tänkt. Man känner sig rätt nöjd med sej själv, efter en rejäl promenad. 


Önskar alla en fin vecka! Sista veckan före novemberlovet, sista veckan med sommartid.




15 kommentarer:

  1. Det hade verkligen hänt en hel del på en vecka om man ser stor skillnad. Här hos oss har träden betydligt mer löv kvar även om det fallit många. Vissa är ganska så gröna fortfarande.

    Visst har det varit alldeles ljuvligt väder i dag. Mitt på dagen hade vi 17 grader och strålande sol så jag valde att njuta jag med. Det hade inte blivit bättre om jag grubblat och funderat.

    Ja, nu närmar sig ett välbehövligt lov. Har skolan hittat en ny lärare eller fortsätter du terminen ut? Kanske hela läsåret till och med när du/ni är inne i det nu :D

    Önskar en god kväll!

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Näpp ingen ny lärare. Det var nog en månad sedan som vi skrev på fram till jul, jag och pensionärskollegan.
      -Ni ska inte behöva jobba efter jul, sa rektorn då.
      Sen anställde han en tjej som redan jobbar som vikarie för en av de två som är mammalediga. Hon har haft fyran sedan skolstart. Jag har frågat rektorn hur det blir för oss.
      -Malin kommer tillbaka den 1 april, blev svaret. Så det är nog bara att fortsätta tills dess. Men vi får höra om rektorn har nån annan lösning...
      17 grader! Nästan badväder! Go kväll!

      Radera
  2. Jag gick också och tittade på skillnaden i lövmängd, under min promenad idag.
    Som din bild tydligt visar, ja det har hänt ganska mycket.
    Önskar att jag kunde vara mer som du - och njuta mer.
    Jag njuter under promenaderna men oron förtar lite av känslan.
    Ha en fin vecka Anna-Lena!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Orkar inte oroa mig... jag kan ändå inget göra...

      Radera
  3. De två första bilderna är kul att se skillnaden. Du är stark i dina promenader/vandringar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag BLIR stark av gå omkring som en byfåne. Inbillar jag mej..😊

      Radera
  4. Du har fina promenadvägar där du bor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men saknar större vatten än grävda dammar..

      Radera
  5. Ja, nu blir träden mer och mer kala....bara att gilla läget. Och visst är det skönt med de ljumma dagarna. Vintertid ja, gudskelov jobbar jag inte den natten, den är hemsk att jobba...en extra timme, puh!
    Ha en fin start på veckan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förstår att det är en extra jobbig natt! Kram

      Radera
  6. Det har varit 17 grader här. Barnbarnen var på lekplatsen i t-shirts och kommer hem och är helt svettiga.
    När vi satt och åt fick vi öppna fönstret och altandörren.
    Igår blev inga höstbilder tagna, bara tråkig granskog vi var i.
    God kväll! Eval8

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lätt att klä sig för varmt. Det är ju nästan sommarvärme.

      Radera
  7. Härlig varm höst soligt 16° i Göteborg, och vår lilla trädgård lyser i fina färger. Jag har med flit planterat buskar och träd med fina höstfärger, vill njuta av trädgården hela året.

    SvaraRadera
  8. Ja du, det var en rejäl skillnad det. Och jag har sett samma sak. Idag på lunchpromenaden var stigarna fulla av drivor med löv som blåst ner från träden bara de senaste två dagarna. Men varmt är det och jag gör som du, njuter. Har tillbringat flera timmar i uterummet och rensat bort 15 chili och paprikaplantor. Det var ljumt och skönt därinne. Nu har jag bara 10 plantor kvar att rensa bort ;)
    Skön promenad du fick. Förstår att du kände dig nöjd.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Dagens blåsväder såg till att de sista löven föll till väders och till marken. Nu är det bara gråtoner att se fram emot ett tag. Men utan dem skulle vi knappast uppskatta de grannare dagarna? Du har inga problem med ländryggen efter dina långpromenader? Jag får liksom kramp i slutryggen, himla besvärligt, men det går ju över. Ha en fin vecka trots väder och vind

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas