torsdag 12 februari 2009

Tungvikt, Tindra och twinning-partners

Var hos dottern igår. Gick långpromenad på stigar och vägar i trakten av Värnamo.
För ett år sedan fick dottern vår personvåg. Jag hade aldrig använt den.... och husets herre bara enstaka gånger. Jag var på 55-årskontroll i höstas och blev då invägd. Inget kul, när vågen går över 100 kg!!! Ställde mig på vågen i går igen, den visade ett kg upp från i november! Skit, skit, skit!
Jag rör mig i stort sett varje dag.... promenader eller gympa. Jag äter inte speciellt mycket - försöker att äta mycket grönsaker. Kaffebröd? Sällan kakor - bulle, pepparkaka på helgen. Godis? Ett par rutor mörk choklad varje dag. Ändå så går det upp istället för ner..... Förstår att nötterna som jag ibland äter på kvällen måste bort.... skit! Man får ju inte ha något kul kvar! Efter jag kom in i klimakteriet för två år sedan, så har magen säkert blivit 10 - 15 cm större i omfång! Jag hatar, hatar, hatar det......

Var med på Tindras hoppträning igår. Tindra är dotterns häst. Hästen slarvade på de låga hindren, men hoppade högt över de höga! Hon ser glad ut när hon hoppar!
Efteråt var hon svettig och hungrig!

E-twinning-äventyret är kul! Har fått 15 partners upplagda på min sida. Är med i tre projekt - och hoppas att det fjärde också blir accepterat av tjejen från Slovenien som jag utsåg som partner. Det är helt otroligt vad lärorika dagrna i Amsterdam var. Har fått en annan syn undervisning. Eller egentligen min syn på undervísning sanktionerad.Nu får faktiskt skolledarna, som ägnar sig åt diskussioner kring meritvärde och resultat av nationella prov, tänka nytt och vara de som styr den pedagogiska utvecklingen. Mot kreativitet och nytänkande!!!Annars hamnar vi bara i en icke utvecklande resultatsdiskussion. Det leder ingenstans!Inger bara missmod.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas