söndag 15 februari 2009

Vandringar via vita vintervägar vidgar vackra vintervyer.


Nu kan man ju diskutera vad en vandring är. För mig är det förknippat med kängor och stav. Både C-E och jag hade kängor och de vi mötte hade stav och kängor. Så de vandrade väl iallafall.
Jag har lite svårt för stavar. Det är säkert jättebra, och avogheten är säkerligen en produkt av mitt anti mot trender. För nog har det blivit lite så ... alla ska ha stavar....
Jag har ont i rumpan i dag. Det går bra att gå, så därför har jag tagit både för- och eftermiddagspromenad. Men gympa blir det ingen idag - fixar inte sparkar och böjningar. Så går det när femfemmor ger sig ut i skidspåret!
I morrn är det skoldags igen! Jag är full av idéer som ska omsättas i praktiken! En dag utan kreativitet är en misslyckad dag... det är mitt nya tankespår!
Har ofta funderat på varför vi egentligen har sportlov. Nu vet jag. Det började på 40-talet, då man behövde spara på bränslet (kokset) och stängde skolan en vecka. En veckas ledighet i februari (mars) förkommer i de flesta nordeuropeiska länder.

1 kommentar:

  1. Hihi...:-)förlåt, jag kan inte låta bli att småle åt din lilla skidtur. Du som kom till Dalstorp för att vi inte har ngn otäck backe:-)Men det är inget vidare att ha ont i svanskotan....själv har jag haft sååååå ont i mina lårmuskler sedan gympan i torsdags. Antagligen överansträngde jag lårmusklerna vid en speciell övning, jag kände precis vilken det var, bara för att jag hade ansträngt dem på gymmet i tisdags. Igår, lördag, ville jag inte ens ut och gå utan SATT bara i solen. Det värkte utan att jag rörde en fena. Jaja, det är väl åldern...idag har det varit bättre. Jag hade bara lite ont i knäet, men tänkte att jag ska banne mig gå på söndagsgympan. Hörde då av Ingela och Helena att du var/är justerad.

    Du berättade varken om ansiktsbehandlingen eller BH-köpet när vi träffades.:-)Kul att läsa om i alla fall. Jag kan tänka mig att Clas-Erik tyckte det blev drygt. Själv ska jag utnyttja en helkroppsbehandling hos Anna Tingström när jag bara får tummen ur.

    Du det där med skridsko är inte boring om man kan åka på sjön, men i ishallen varv eller halvvarv på halvvarv är inte för kul. Där känner man sig som Bambi på hal is mest hela tiden. Jag skulle också gärna åka skidor utför igen, det är fyra år sedan sist.Då var vi i Hemsedal. Äkta hälften tycker det är för långt att åka. Jag håller med dig, inte Hestra eller Ulricehamnsbacken. Det får vara större ytor så man inte riskerar att bli pååkt när man fegar sig ner....

    Nej, nu ska jag läsa i min goda bok innan jag ska sova min skönhetssömn.....

    Kram från Kristina

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas