torsdag 19 december 2019

Berörd


Berörd har jag blivit flera gånger, under denna sista hösttermins sista dag.
Det har handlat musik, under stora delar av dagen.
Ett par  verkliga Hallelujamoments fick jag, då  eleverna i 3-4 och 5-6 gavs möjlighet till att testa verserna i Halleluja, /( Jöbacksversionen) som solo. Wow, så många goda sångare det finns... och så ett par riktiga storsångare.
Glädjen i musik och sång, den är så härlig att uppleva. Oj, oj, oj så många som rycks med och sjunger inifrån hjärtat.
Avslutning har vi haft i kväll, och jag konstaterar bara: Kulturskolans musiker är förstås superduktiga, MEN ibland så är det faktiskt lättare för eleverna att sjunga till den klinkande lärarinnans följande komp.

Den här killen är så musikalisk, så han klarar riktigt komp.....
https://www.youtube.com/watch?v=NT6uvcI4d5Q&feature=youtu.be

Kände mig lite låg, så här sista julavslutningen.... speciellt när kollegorna fått sina små julpresenter, och jag var övertygad om att jag inte skulle få något, när jag inte har egen klass. Ganska glad var jag ju förstås ändå, jag hade haft fantastiska musiklektioner och jag hade fått en av storvinsterna på rektorns avslutningslotteri.

MEN jag fick presenter jag också. Två! En blomma från en speciell elev, en fin presentpåse från sexan. Jag blev så glad att jag nästan började gråta.

Dessutom fick jag i samma stund höra en härlig nyhet från en av mina tidigare kollegor... hon skulle bli mormor i april. ( Ett av barnbarnen som hon är farmor till är f.ö. "Halleluja"-stjärna.)

Jag vet, det finns de, som tycker att lärare inte ska ha presenter/julgåvor. Det får man så klart tycka, men jag blir väldigt glad, in i själen berörd, en en liten välment ( tror jag) blomma eller en enkel present.

6 kommentarer:

  1. Så vackert eleverna sjunger, och den killen är en riktig stjärna!

    SvaraRadera
  2. Ja och två lika duktiga killar finns i klass 4 och 5.

    SvaraRadera
  3. Så fint de sjunger!
    Såklart du blev både rörd och glad ... lite uppskattning känns härligt!

    SvaraRadera
  4. Ja, nog är det så. Det behövs så lite för att glädja. Kram!

    SvaraRadera
  5. Diskussionen om presenter till lärare dök upp i min blogg för något år sedan och det var många som ondgjorde sig över "ofoget". Själv har jag absolut inga krav på någon present men visst blev jag glad för gåvan i går. Jag och min kollega har kämpat intensivt i en termin för att få skolans stökigaste klass att bli klass där alla lektioner präglas av perfekt studiero och vi har lyckats. Föräldrarna är innerligt tacksamma och eleverna trivs och känner glädje och spänning i lärandet. Jag förstår inte hur det kunde vara sådant kaos under lågstadiet...

    Så roligt att du blev uppmärksammad också. Några stora saker varken behöver eller ska det vara men visst värmer det. Jag tror inte att andra kan förstå hur nära relation man får med vissa elever. I går, efter betygsutdelningen, kom två av våra gamla elever som nu går i åttan ner till oss för att visa sina betyg och önska god jul. Det kändes väldigt fint för på något vis så har vi och vårt arbete betytt något för dem.

    Önskar dig en fin lördag!

    SvaraRadera
  6. Precis så tror jag det är. De som inte jobbar i skolan vet inte hur nära man kommer en del av eleverna.
    Härligt att lyckas vända en stökig klass. Upplever att treor är en klass för sig, det händer så mycket med dem under det året, så de vet inte på vilket ben de ska stå. Har tagit över treor några gånger, första gången tänkte jag att detta blir det enklaste jag har gjort. Så var det definitivt inte. Men i sexan var de, som så många klasser, helt ljuvliga. Ha en god helg!

    SvaraRadera

Tack för dina tankar!
http://bloggkartan.se/registrera/7470/grimsaas